Liikuntaharrastus pienelle?

Lue jutun päivitetty versio täältä. 

 

Liikuntaharrastusten kirjo on valtava ja pienen kanssa lajivalinta on vaikea. Lajivalintaa helpottamaan ja tutustuttamaan eri liikuntamuotoihin, on elokuussa tätä varten kaksi tilaisuutta.  Lisäksi Helsingin kaupunki järjestää Liikuntahulinoita kerran viikossa Maunulan liikuntahallissa ja Myllypuron Liikutamyllyssä sekä Perhepalloilua Myllypuron Pallomyllyssä kahtena päivänä viikossa, nyt myös aamupäivisin.

Pienten Helsinki listasi pienille sopivia, vapaamuotoisia matalan kynnyksen liikuntaharrastuksia, jotka sopivat myös yhteiseksi koko perheen harrastukseksi.

Lajiesittelyjä ja yhdessäoloa

Liikunta kuuluu kaikille järjestetään Liikuntamyllyssä Myllypurossa lauantaina 19.8.2017 klo 12-15. Tapahtumassa on monipuolisia liikunnallisia toimintapisteitä, lajiesittelyjä, kisailuja ja pelailua. Mukaan sisäkengät tai tossut ja rennot vaatteet. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

”Faija ota koppi” -tapahtuma järjestetään lauantaina 2.9.2017 klo 10-13 ja mukaan voi tulla oman aikataulun mukaan ja viipyä niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Liikuntamyllyssä Myllypurossa. Lapsille suunnattuun tapahtumaan ovat myös äidit ja muut perheenjäsenet tervetulleita liikkumaan yhdessä ja kokeilemaan taitojaan erilaisilla pisteillä. Mukaan sisäkengät tai tossut ja rennot vaatteet. Vapaa pääsy.

Liikuntamyllyn molempien tilaisuuksian osalta kannattaa huomioida, että vaatekaappeihin tarvitaan oma lukko. Kaappeja on runsaasti niin aulassa kuin kassan jälkeenkin. Vaunuille on tilaa rajallisesti, mutta aiempina vuosina mukaan on mahtunut yleensä hyvin.
Liikuntamyllyn parkkipaikka on maksullinen, metro tuo aivan tapahtumapaikan viereen.

Lasten liikunnallinen Haukkarieha järjestetään lauantaina 19.8.2017 klo 10 – 14 Arena Center Myllypurossa. SC Hawks -urheiluseuran järjestämässä Haukkariehassa on mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja urheilulajeihin helposti ja vaivattomasti yhdessä paikassa. Mukaan rennot vaatteet ja sisäjalkineet. Vapaa pääsy.

SC Hawks järjestää esimerkiksi edullista liikuntaa 5-8 -vuotiaille Haukkaliigan muodossa Myllypurossa, Ruskeasuolla sekä Hakaniemessä. Lisätietoa Haukkaliigasta löytyy täältä.

Liikuntaharrastus koko perheelle ja kotihoidossa oleville

Liikuntahulinat Maunulassa ja Myllypurossa

Jos liikuntaharrastukseksi kaipaa perheen yhteistä aikaa ja vapaata, mutta monipuolista sisäliikuntaa, kannattaa muistaa Helsingin kaupungin jäjestämät Liikuntahulinat. Liikuntahulinoita järjestetään lauantaisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallilla  ja sunnnuntaisin klo 9-10.45 Myllypurossa Liikuntamyllyssä.
Liikuntahulinoissa on lukuisia erilaisia pisteitä, joissa voi pelata, leikkia, temppuilla, kiipeillä… Tekemistä löytyy kaikenikäisille ja tapahtuma sopii myös pienemmille. Hulinoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja viipyä saa oman kiinnostuksen mukaan. Lapsille vapaa pääsy, aikuiset 3,50 €.

Liikuntahulinat Maunulan liikuntahallissa
Lauantaisin 28.10. – 25.11.2017 ja 3.3. – 7.4.2018 (ei 31.3) klo 9.00 – 10.30

Liikuntahulinat Myllypuron Liikuntamyllyssä
Sunnuntaisin 1.10. – 26.11.2017 klo 9.00-10.45

Perhepalloilu Myllypurossa

Perhepalloilussa Pallomyllyn tekonurmi on varattu pienten palloilijoiden käyttöön tiistaista 5.9. alkaen. Pehmeä alusta, valtavasti tilaa ja säkillinen erilaisia palloja antavat pienille tilaa touhuta, pelata ja harjoitella vaikka kävelyä. Perhepalloilussa lapset harjoittelevat oman aikuisen kanssa.

Helsingin kaupungin Perhepalloilu järjestetään nyt myös tiistai-aamupäivisin 9.30-11.30, joten tänne kannattaa suunnata esimerkiksi kotihoidossa olevien lasten kanssa vaikka sadepäivinä. Iltapäivien perhepalloilu järjestetään tiistaisin klo 16-18 ja torstaisin 16-17.

Ei ennakkoilmoittautumista, osallistua voi kun siltä tuntuu. Alle 9-vuotiaille vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu (3,50 €).

Pallomyllyyn pääsee vaivatta rattailla ja rattaat voi jättää kentän laidalle palloilun ajaksi. Aulassa on hyvin tilaa syödä vaikka eväitä. Pallomylly sijaitsee Myllypuron urheilupuistossa, Kehä 1:n bussipysäkit (pysäkin nimi Kukkaniityntie ja numero 4285/4284) sekä Myllypuron metroasema ovat lähellä. Kävelymatkan päässä Itiksen kauppakeskus.

Perhepalloilu Myllypuron Pallomyllyssä 5.9.-14.12.2017 (ei 10.10. – 12.10.)
Tiistaisin klo 9.30 – 11.30
Tiistaisin klo 16.00 – 18.00
Torstaisin klo 16.00 – 17.00

Muista myös Helsingin kaupungin Perheliikunta Latakartanon liikuntahallissa sekä Oulunkylän liikuntapuistossa. Temppujumppaa järjestetään Latokartanon ja Oulunkylän lisäksi myös Kontulan kuntokellarissa.

Lisätietoa Helsingin kaupungin avoimista liikuntaharrastuksista alle kouluikäisille löytyy täältä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.