Mainos

Joulunajan tapahtumia Helsingissä 2022

Joulu Helsingissä tarjoaa monipuolisia vinkkejä mitä tehdä ja minne mennä lasten kanssa joulukuussa 2022 Helsingissä ja lähiseudulla. Mistä löytyy joulunodotukseen joulutunnelmaa ja tekemistä vaikka joulupäiville? Pienten Helsingin Joulu Helsingissä -sarjasta löydät parhaat vinkit helsinkiläisen joulun viettoon ja perinteisiin.


Valoja kaupungissa

Helsingin puistoja ja katuja sekä rakennuksia valaistaan tuomaan valoa pimeyteen ja joulun tunnelmaa kaupunkiin. Keskuskadun valaistut joulukuuset, Espan puiston valot ja eläinhahmot, Aleksanterinkadun joulukadun valot sekä useissa kauppakeskuksissa ja niiden ympäristöissä loistavat lukuisat jouluvalot ja erilaiset joulukoristeet.

Flowers of Life Stoan aukiolla 19.12.2022-1.1.2023. Vapaa pääsy.

Espoo: Rainbow River -valoteos Espoon tuomiokirkolla ja jokivarressa 6.1.2023 saakka hämärän aikaan. Vapaa pääsy.

Valotalo – Annantalon yhteisöllinen julkisivuteos 10.12.2022-23.1.2023.

Lux Korkeasaari järjestetään 26.12.2022-8.1.2023., jolloin eläintarha on avoinna päivittäin kello 10-19. Sisäänpääsymaksu.

Lux Helsinki järjestetään taas tammikuussa ajalla 4.-8.1.2023. Vapaa pääsy.


Jouluikkunoita

Suuret kauppakeskukset ovat perinteisesti koristaneet jouluikkunoitaan myös lasten makuun sopiviksi. Jouluklassikko, keskustan Stockmannin satuikkuna on tänäkin vuonna ihana elämys ja jouluikkunaa pääsee ihastelemaan aina loppiaiseen saakka Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulmassa. Myös esimerkiksi Kluuvikadun Fazerin jouluikkuna on ollut usein elämys!


Joulunajan tapahtumia ja tekemistä

Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -juttusarjasta löytyy päiväkohtaisia menovinkkejä lasten kanssa seikkailuun.

Pienten Helsingin Joulunajan myyjäisiä ja markkinoita -listaus vinkkaa jouluisia markkinoita- ja muita myyntitapahtumia, joissa on usein omaa ohjelmaa myös lapsille.

Tuomaan markkinat palaa Senaatintorille ajalla 1.12.-22.12.2022. Markkinoilla lapsia ilahduttaa tänäkin vuonna perinteinen karuselli. Vapaa pääsy.

Runojoulukalenteri Malmitalossa 1.-23.12.2022.

Malmitalon joulu 1.-20.12.2022.

Tapanilan elävä adventtikalenteri 1.-15-12.2022.

Vuosaaren Pikkujoulut kahvila Kampelan ympäristössä lauantaina 10.12.2022 klo 12-18.

Pikkuväen joululaulut -yhteislaulutilaisuus Siinan ja Taikaradion johdolla Temppeliaukion kirkossa lauantaina 10.12.2022 klo 14. Vapaa pääsy.

Seurasaaren joulupolku järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 11.12.2022 klo 12-17. Vapaa pääsy.

Valoa pimeyteen tuo Lucia-kulkue, joka kulkee läpi kaupungin tiistaina 13.12.2022. Suomen Lucia vuonna 2022 on Wilma Grönqvist.

Kirjastoissa järjestetään lapsille suunnattuja pieniä joulutapahtumia ja esimerkiksi jouluaskartelua. Lisätiedot Helmet-kirjastojen tapahtumakalenterista. Myös osa kirjoistoista on avoinna jouluna.

Kauneimmat joululaulut -tapahtumat löytyvät Helsingin seurakuntien -sivulta.

Majakanvartijan reitti Suomenlinnassa ajalla 26.11.2022 – 6.1.2023. Kartan omatoimiselle Majakanvartijan reitille saat Suomenlinnan matkailuneuvonnasta. Sen löydät aivan HSL:n lautan laiturin tuntumassa sijaitsevasta vaaleanpunaisesta Rantakasarmista. Matkailuneuvonnan ollessa suljettu, saat kartan lautan odotusaulasta. 

Majakanvartijan kierrokset Suomenlinnassa lauantaisin 3.12., 10.12. ja 17.12.2022 kello 11. Liput 9 €.

Linnoituksen joulu Suomenlinnassa ajalla 26.11.2022-6.1.2023.

Tapaninpäivänä rekiajelua Seurasaaressa Tapaninpäivänä 26.12.2022 klo 12-16. Säävaraus, rekiajelu maksullista.

Kaupallinen yhteistyö
TsigaBoom! Tivolia, sirkusta, riemua Messukeskuksessa 26.12.2022.-8.1.2023. Messukeskukseen on vapaa pääsy, liput Sirkus Finlandian näytöksiin sekä Tivoli Sariolan laitteisiin ovat maksullisia.

Nukketeatteri Sytkyt: Joulusatu -nukketeatteriesitys Talvipuutarhassa (Hammarskjöldintie 1 A). Esityksiin on vapaa pääsy.
Esitysajat:
Tiistaina 29.11.2022  klo 10.30
Torstaina 8.12.2022  klo 9.30 ja 10.30
Tapaninpäivänä (maanantai) 26.12.2022  klo 13 ja 15
Tiistaina 27.12.2022  klo 13
Loppiaisena (perjantai) 6.1.2023  klo 13 ja 15

Myös jouluasuun koristeltu Talvipuutarha on avoinna yleisölle joulukuussa ja joulun välipäivinä. Tarkemmat aukioloajat puutarhan sivuilta. Vapaa pääsy.

Mitä tänään tehtäisiin? Kurkkaa vinkit tylsiin päiviin Pienten Helsingistä!


Eläinten joulu

Haltialan kotieläintilan lampolan joulutunnelmaa pääsee katsomaan ajalla 8.12.2022-7.1.2023. Lampola on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9-13 ja lauantaisin 10-13 (suljettu 24.12. ja 31.12.2022). Haltialan kotieläintilalla voi nähdä kotieläimiä ulkotarhoissa myös joulukuussa. Myös Haltialan leikkipaikka on avoinna.

Falkullassa lehmät ja hevoset ulkoilevat sään salliessa yleensä päivittäin noin klo 10-14. Fallkullan kotieläintila on ollut aiempina vuosina avoinna joulun välipäivinä ja aukioloajoista tiedotetaan yleensä joulun alla.

Korkeasaaren eläintarha on avoinna myös joulun aikaan.

Mainos

Talvipuutarhan altaassa uiskentelee karppeja ympäri vuoden!

Muista myös: Pienten Helsingin Eläimiä kaupungissa -juttu!


Ulkoilemaan ja liikkumaan

Leikkipuistoon? Vinkit parhaisiin leikkipaikoihin sekä uusimpien leikkipaikkojen esittely löytyvät Pienten Helsingistä.

Luistelemaan? Useilla Helsingin, Espoon ja Vantaan teko- ja luonnonjääradoilla pääsee jo luistelemaan! Tekojääradoilla luistellaan tänäkin vuonna maksutta. Ajankohtaiset kenttien kuntotiedot löytyvät Ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Pulkkamäkeen? Sään salliessa Helsingin puistoista löytyy hienoja mäkiä pulkkailuun! Helsingin ainoa virallinen pulkkamäki on Paloheinän urheilupuistossa. Pienten Helsingin suosikkipulkkailupaikkoja ovat Kaivopuiston, leikkipuisto Oravan (Herttoniemi), Myllypuron täyttömäen, Sinebrychoffin sekä Taivaskallion mäet! Myös Annalan, Alppipuiston sekä leikkipuisto Rudolfin mäki toimivat hyvin! Rauhallisempaan pulkkailuun kannattaa kokeilla esimerkiksi Tullisaaren (Laajasalo) sekä Topeliuksen puiston mäkiä.

Seikkaile Helsingissä

Mitä tänään tehtäisiin? Kurkkaa vinkit tylsiin päiviin Pienten Helsingistä!

Uunisaari Kaivopuiston edustalla on saanut siltayhteyden talvikuukausiksi ja kallioisella saarella voi tähystellä horisonttiin ja ihmetellä ohi kulkevia laivoja sekä rannan tyrskyjä.

Omatoimiselle talviretkelle kauas kauppojen jouluruuhkista kannataa suunnata esimerkiksi pitkospuita pitkin Lammassaareen, Suomenlinnan linnoitukseen, Kruunuvuorenlammen rauhaan tai Kivinokan poluille. Lisää vinkkejä Helsingin seikkailuille löytyy Pienten Helsingin Helsingin paikat -jutusta.

Retkeile lähiseudulla

Retkeillä voi myös jouluna! Sipoonkorpi, Nuuksio, Luukki ja Talosaari ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle!

Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Tasakallio – Storträsk reitti sekä ennen Ponun perinnnepostia -reittinä aiemmin tunnettu Byabäckenin luontopolku, joka vie grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: pienten kanssa Byabäckenin reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tulitikut ja eväät mukaan.

Myös Kuusijärveltä Sipoonkorpeen lähtevää reittiä kannattaa kokeilla ja kokea samalla hieno siltareitti kansallispuistoon.

Uusia ja mielenkiintoisia retkipaikkoja löytyy myös Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen kohteista.


Jouluisia kaupunkeja lähiseudulla

Ainakin Porvoo, Loviisa, Tammisaari (ja Tammasaaren ihana Tonttupolku), Fiskarsin kylä (ja kylän keskellä hieno leikkapaikka!) Raaseporissa sekä Mathildedal ovat panostaneet joulun ajan tunnelmaan.

Skärgårdsjul – Saaristojoulu Pellingin saaressa (lossiyhteys!) Porvoossa sunnuntaina 18.12.2022 klo 11-15.

Muista myös Pienten Suomen reissuvinkkikartta, josta löytyy sopivia kohdevinkkejä myös talvikaudelle! Pienten Suomi on Pienten Helsingin pikkusisko, joka vinkkaa tekemistä ja kokemista koko Suomessa. Mukana myös paljon vinkkejä lähiseudulle ja päiväretkiin sekä suuri parhaiden leikkipaikkojen listaus ympäri Suomen!

Joulu Helsingissä

Pienten Helsingin Joulu Helsingissä -sarja vinkkaa kaikki mistä löytyy joulun tunnelmaa kaupungin vilinästä ja mitä kuuluu perinteiseen helsinkiläiseen jouluun!


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.