Joulu ja uusivuosi Helsingissä 2017

Minne mennä joulun ja uudenvuoden välipäivinä Helsingissä

Joulun ja uudenvuoden vinkit vuodelle 2018 löytyvät täältä.

Joulun ja uudenvuoden välipäivinä Helsingissä voi seikkailla, kokea ja nähdä vaikka mitä. Tapahtumavinkkien lisäksi Pienten Helsingin Joulu Helsingissä -artikkeli vinkkaa päiväretkikohteita ja muita omatoimisia seikkailuvinkkejä aina loppiaiseen asti. Jutun lopussa myös vinkit uudenvuoden viettoon Helsingissä lasten kanssa.

Minne Mennä tällä viikolla 18.12.-24.12.2017 -juttu jouluviikolle löytyy täältä.

Joulun tunnelmaa

Jouluaaton luistelua koko perheelle Malmin jäähallissa 24.12.2017 klo 9-12. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna  myös jouluaattona 24.12.2017 ja joulupäivänä 25.12.2017 klo 10-15. Vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Tapaninpäivän 26.12.2017 rekiajelua Seurasaaressa (maksullinen).
Lue lisää Seurasaarisäätiön sivuilta.

Joulukuusimetsä Kansallismuseon pihalla aina loppiaiseen 6.1.2018 saakka. Kuusimetsään on vapaa pääsy.
Lue lisää Kansallismuseon sivuilta.

Talvipuutarha täyttyy joulukukista ja -koristeista ja joulun tunnelmasta pääsee nauttimaan aina loppiaiseen asti. Joulun aikaan Talvipuutarhassa järjestetään ohjelmaa: joulukonsertti, joululauluja ja lasten nukketeatteriesityksiä. Katso Talvipuutarhan joulunajan poikkeusaukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

Sytkytin nukketeatteriesitys Pähkinänsärkijä
nähdään Talvipuutarhassa joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Esitykseen on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. 
Sytkytin nukketeatteriesitykset Talvipuutarhassa jouluna 2017:

19.12.2017 klo 10
26.12.2017 klo 13 ja 15
28.12.2017 klo 13
6.1.2018 klo 13 ja 15
7.1.2018 klo 13 ja 15

Mantan markkinat Havis Amandan patsaan ympäristössä 9.1.2018 saakka. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Linnoitustontun reitti Suomenlinnassa 7.1.2017 asti. Lue lisää omatoimisesta tonttuseikkailusta Suomenlinnan sivuilta

Suomenlinnan Linnoituksen joulu tarjoaa elämyksiä ja joulunajan tunnelmaa 7.1.2017 asti. Saaren museot, kahvilat ja ravintolat palvelevat, joululauluja pääsee laulamaan myös välipäivinä ja saaren joulukuuset ilahduttavat kävijöitä loppiaiseen saakka. Kiva kohde koko perheelle ja paljon nähtävää ja ihmeteltävää! Lue lisää ja tarkista saaren palveluiden aukioloajat Suomenlinnan sivuilta.

Kauneimpia joululauluja lauletaan myös joulun välipäivinä ja loppiaisena. Lue lisää Helsingin seurakuntayhtymän sivuilta.

Liikkumaan

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja luistelemaan pääsee päivittäin klo 10-21 (jouluaattona 24.12.2017 suljettu). Maksullinen. Lue lisää Jääpuiston omilta sivuilta.

Hiihtohallissa Kivikossa hiihdetään myös välipäivinä, joten lahjaksi saatuja suksia pääsee kokeilemaan heti joulun jälkeen, vaikka maa ei olisikaan vielä valkoinen. Maksullinen. Lue lisää joulunajan aukioloajoista ja pääsymaksuista Helsingin kaupungin sivuilta.

Tekojääkentät ovat avoinna myös joulun aikaan ympäri Helsinkiä. Maksullinen. Lue lisää pääsymaksuista ja aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta.

Uimahallit ympäri Helsinkiä ovat avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Maksullinen. Katso uimahallien tarkemmat aukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta.

Valkoisen joulun osuessa kohdalle, pulkkamäet esimerkiksi Paloheinässä, Kivikon liikuntapuistossa, Kaivopuistossa kuin Myllypuron Alakivenpuistokin kutsuvat laskemaan pulkkamäkeä.

Retkeillä voi myös talvella! Sipoonkorpi, Nuuksio, Talosaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin päiväretket-jutuista.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta. Oletko esimerkiksi vieraillut jo Uutelan uudessa kodassa tai yliopiston arboretumissa Viikissä?

Vinkki Espooseen: Villa Elfvik kutsuu seikkailemaan myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä!

Päiväretkelle

Päiväretkikohteita välipäivien iloksi enintään tunnin matkan päässä Helsingistä löytyy useita.
Tunnelmallinen Porvoo, Lahti ja Launeen perhepuisto, Espoon monet mahdollisuudet, Loviisan vanhat talot ja Onnelin ja Annelin leikkipuistot, Vantaalla Heureka ja kylpylä

Museot

Useimmat museot Helsingissä ovat avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Katso tarkemmat aukioloajat museoiden omilta sivuilta kohdesta ”poikkeusaukioloajat”.

Esimerkiksi:

Ateneumissa voi hämmästellä Ankallisgallerian aarteita ja ajaa Aku Ankan autolla sekä ihailla von Wrightin veljesten teoksia. Sisäänpääsymaksu

Designmuseon California-näyttely sopii mainosti lasten museokohteeksi. Sisäänpääsymaksu.

HAM Helsingissä pääsee katsomaan Pekka Kauhasen veistoksia ja Tove Janssonin taidetta, myös muumeja. Sisäänpääsymaksu.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Vapaa pääsy.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa talven pimeydessä. Sisäänpääsymaksu.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään  Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Sisäänpääsymaksu.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Sisäänpääsymaksu.

Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Sisäänpääsymaksu

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.

Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Sisäänpääsymaksu.

Muista myös: Lelumuseo Hevosenkenkä sekä Talomuseo Glims Espoossa!

Museoon lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin juttusarja Museokaverini ja minä, jossa seikkailaan Helsingin museoissa lapsen kanssa.

Helsingin kaupunginmiseon Lasten kaupungin mummolassakin on joulu!

Eläimiä

Fallkullan kotieläintila on avoinna 7.1.2018 asti päivittäin klo 10-15, myös jouluaattona 24.12.2017 ja joulupäivänä 25.12.2017Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Haltialan tilan osalta aukiotiedot päivitetään lähiaikoina. Päivitys: Tiedusteluista huolimatta aukiolotietoja ei ole vahvitettu Haltialan puolelta.

Korkeasaaren eläintarha on avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä päivittäin klo 10-16 (jouluaattona 24.12.2017 suljettu). Maksullinen. Lue lisää eläintarhan omilta sivuilta.

Leikkipuistot

Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista on avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä arkisin klo 9-16. Avoinna olevissa leikkipuistoissa tarjolla Ipanakimara-teeman alla tekemistä ja ohjattua ohjelmaa kaikenikäisille. Kurkkaa esimerkiksi mitä leikkipuistot Linja, Arabia, Lehdokki ja Intia tarjoavat ja mitä kivaa ovat keksineet leikkipuistot Nurkka, Jalopeura, Jakomäki ja Tapuli. Myös leikkipuistot Ruoholahti, Seppä ja Lahnalahti ovat avoinna pääosan välipäivistä.

Kirjastot

Kirjastojen satutunnit ja lorutuokiot joululomailevat, mutta lastenosastoilla voi viettää omatoimisia lukuhetkia, leikkiä, pelata ja vaikka piirtää. Kaikki Helsingin kaupungin kirjastot löydät listattuna Helmetin sivuilta.

BabyKino Töölön kirjastossa järjestetään myös joulun ja uuden vuoden välipäivinä keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. Lue lisää kirjaston sivuilta.

Kirjasto 10:ssä aukeaa kolmas lasten oma taidenäyttely 27.12.2017. Sisarrukset Aava ja Armas avaavat taidenäyttelynsä heti joulun jälkeen ja juhlallisia avajaisia vietetään 27.12.2017 klo 17 lastenosaston näyttelytilassa. Aavan ja Armaksen taidetta pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina. Lasten oma taidenäyttelytoiminta on lajissaan tiettävästi ainutlaatuinen konsepti Suomessa ja näyttelyn voi pitää kuka lapsi vain. Lisätietoja tapahtumasta ja Kirjasto 10:n näyttelytoiminnasta.

Muita menoja

Elokuviin: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset sekä Muumien taikatalvi pyörivät parhaillaan elokuvateattereissa ja sopivat pienten ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi. Finnkinon elokuvateatterit ovat avoinna joulupäivänä sekä Tapaninpäivänä ja uutenvuoden aattona  ja -päivänä.

Teatteriin: Rakastettu satuklassikko Onnellinen Prinssi nähdään nukketeatteritulkintana Kansallisteatterin Suuren näyttämän lämpiössä joulun välipäivinä 28.12-30.12.2017. Liput 15 €. Esitys on suunnattu 2-7-vuotiaille. Lue lisää Kansallisteatterin sivuilta.

Sirkukseen: Tanssiteatteri Hurjaruthin Talvisirkus Play -esitykset jatkuvat tammikuun puoleen väliin asti Kaapelitehtaalla. Maksullinen. Katso esitysaikataulu ja lippujen hinnat Hurjaruthin sivuilta.

På svenska: Arne Alligator har fått Djungelfeber / Arne Allegatorin konsertti Svenska Teaternissa 27.12.2017 klo 18 ja 28.12.2017 klo 11. Liput 16 €, alle 2-vuotiaat maksutta. Lue lisää Svenska Teaternin sivuilta.

Taikametsä-performanssi Korjaamon pihalla lauantaina 30.12.2017 klo 16-19. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Teatterikissa lomailee Teatterimuseossa 2.-5.1.2018 klo 12-16 ja järjestää lomalaisille ohjelmaa museon pääsymaksun hinnalla. Lue lisää Teatterikissan lomaseikkailuista museon sivuilta.

Pomppimaan: Suomen suurin sisähuvipuisto valtaa Messukeskuksen 26.12.2017-7.1.2018. Lue lisää Suomen suurimman sisähuvipuiston sivuilta. Tapahtuma on maksullinen.

Koko perheen ilmaisia joululomaleffoja Kanneltalossa 3.-4.1.2018. Ohjelmistossa Onnelin ja Annelin talvi sekä Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

Seikkailurata lapsille perjantaina 5.1.2017 Circus Helsingin tiloissa Suvilahdessa. Hinta 10 €/lapsi. Lue lisää aikatauluista ja ennakkoilmoittautumisesta Circus Helsingin sivuilta.

LUX Helsinki valaisee kaupungin taas 6.1.-10.1.2018. Lue lisää Lux Helsingin sivuilta, missä valotaidetta voi nähdä. Light Paint Box Senaatintorilla Luxin kaikkina festivaalipäivinä klo 17-21. Valoateljeessa valotaiteilijaryhmä maalaa yleisön ympärille valomaalauksia. Lue lisää festivaalin omilta sivuilta. 

EspoossaSuomen suurin pienoisrautatie kauppakeskus Sellossa joulu-tammikuussa. Tarkat aukioloajat Alppirautatieharrastajien sivuilta.

Uusivuosi Helsingissä lasten kanssa

Toiveiden taivas – Lasten uusivuosi 31.12.2017
Lasten uudenvuoden juhlallisuudet järjestetään tänä vuonna kaupungin toimesta Kansalaistorilla klo 16-18. Ohjelmassa toiveisen teltta klo 16-17, tulisirkus-esitys klo 17 ja ilotulitus klo 17.30. Lue lisää My Helsingin sivuilta.

Vanhemmille: Helsingin uusivuosi Kansalaistorilla jatkuu klo 22-01 ja huipentuu keskiyön ilotulitukseen. Juhlallisuuksia voi seurata myös TV1:stä klo 23 alkaen. Tarkemmat tiedot My Helsingin sivuilta.

Uudenvuoden tanssit Musiikkitalossa 31.12.2017 klo 15-17. Tanssimaan Kyösti Mäkimattilan tahdissa ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Lue lisää Musiikkitalon sivuilta

Monissa Helsingin kaupunginosissa järjestetään epäviralllisia kokoontumisia alkuillan aikana ilotulituksia ajatellen. Lisätietoja kannattaa etsiä oman kaupunginosan fb-ryhmistä.
Esimerkiksi:
– Lauttasaaressa alkuillan ilotulituksia kokoonnutaan ampumaan Kasinonrannan uimarannan tuntumaan klo 19.
– Vartioharjussa Varjakanvalkamassa rannan tuntumassa on useana vuonna ollut perheitä alkuillasta.
Herttoniemessä sovittu yhteinen perheiden kokoontuminen Majavatien päätyyn kalliolle klo 18-19 aikaan.
– Arabianrannassa perheiden perinteinen kokoontumispaikka on ollut Toukolan rantapuistossa klo 19.
– Kruununhaassa perheiden yhteinen ilotulitus klo 20 Siltavuorenrannassa.
– Kulosaaressa alkuillan yhteinen ilotulitteiden ampuminen Kluuvin puistossa klo 20.
Huom! Kaupunginosien yhteiset ilotulitukset eivät ole virallisia tapahtumia, joten jokainen vastaa omista ilotulitteista, turvallisuudesta ja roskien keräämisestä.

Jääpuisto, Talvisirkus Play Kaapelitehtaalla, Suomen suurin sisähuvipuisto Messukeskuksessa sekä monet muut artikkelissa mainitut välipäivien ohjelmat soveltuvat myös uudenvuoden aaton ohjelmaksi Helsingissä.

Lasten Uudenvuoden juhla Taidetalo Pessissa Vantaalla maanantaina 1.1.2018 klo 15-16. Ohjelmassa Vahtikoiran vieraanvara –musiikkiteatteriseikkailu. Vapaa pääsy, huomaa kuitenkin että sisään mahtuu vain 80 katsojaa.

Minkälaista uudenvuoden ohjelmaa toivoisit? Miten viettää uudenvuoden aattoa lasten kanssa? Kommentoi, toivo ja moiti, palaute saattaa päätyä kaupungin johdonkin korviin 😉


www.pientenhelsinki.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Joulu ja uusivuosi Helsingissä 2017”