Jouluviikko ja välipäivät Helsingissä 2019

Minne jouluviikolla ja joulun välipäivinä 23.12.2019-6.1.2020

Mitä tehdä ja minne mennä lasten kanssa jouluna ja joulun välipäivinä Helsingissä ja lähiseudulla

Joulun ja uudenvuoden välipäivinä Helsingissä voi seikkailla, kokea ja nähdä vaikka mitä. Tapahtumavinkkien lisäksi Pienten Helsinki vinkkaa päiväretkikohteita ja muita omatoimisia seikkailuvinkkejä aina loppiaiseen saakka. Ajankohtaiset vinkit uudenvuoden viettoon Helsingissä lasten kanssa löydät Uusivuosi Helsingissä -jutusta.

Pienten Helsinki toivottaa lukijoilleen
ihanaa joulun aikaa ja
kaikkea hyvää vuodelle 2020!


Tekemistä ja joulun tunnelmaa

Luistelemaan jouluaattona pääsee Malmin jäähallissa 24.12.2019 klo 9-13. Vapaa pääsy.

Rekiajelua Seurasaaressa Tapaninpäivän 26.12.2019 klo 12-16 (maksullinen, 5 €/henkilö). Lumen puuttuessa tarjolla kärryajelua. Juhlakentän grillipaikalla voi grillata ja syödä omia eväitä, myös kioski ja saaren kahvila palvelevat ulkoilijoita. Lue lisää Seurasaarisäätiön fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna joka päivä aina loppiaiseen 6.1.2020 saakka päivittäin klo 10-15. Tilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Talvipuutarha täyttyy joulukukista ja -koristeista ja joulun tunnelmasta pääsee nauttimaan aina loppiaiseen saakka. Joulun aikaan Talvipuutarhassa järjestetään ohjelmaa: joulukonsertti, joululauluja ja lasten nukketeatteriesityksiä. Katso Talvipuutarhan joulunajan poikkeusaukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta (suljettu jouluaattona ja joulupäivänä). Vapaa pääsy.

Nukketeatteri Sytkytin Lasten kukkabalettisatuja nähdään Talvipuutarhassa joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Esitykseen on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. 
Sytkytin nukketeatteriesitykset Talvipuutarhassa jouluna 2019:

Torstaina 26.12. 2019 klo 13 ja klo 15
Sunnuntaina 29.12.2019 klo 13 ja klo 15
Maanantaina 6.1.2020 klo 13 ja klo 15

På svenska: Arne Alligator & Djungeltrumman/ Arne Allegatorin konsertti Svenska Teaternissa 27.12.2019 klo 16 ja 28.12.2019 klo 11. Liput 16 €-25 €. Lue lisää Svenska Teaternin sivuilta.

Linnoitustontun omatoimireitti Suomenlinnassa 30.11.2019-6.1.2020.
Lue lisää omatoimisesta tonttuseikkailusta Suomenlinnan sivuilta

Suomenlinnan Lelumuseo sekä museon yhteydessä sijaitseva Café Samovarbar ovat avoinna joulukuussa 30.11.2019 – 8.1.2020 päivittäin (ei joulupyhinä). Liput museoon 3 €-7 €.

Suomenlinnan Linnoituksen joulu tarjoaa elämyksiä ja joulunajan tunnelmaa 6.1.2020 saakka. Kiva kohde koko perheelle ja paljon nähtävää ja ihmeteltävää! Lue lisää ja tarkista saaren palveluiden aukioloajat Suomenlinnan sivuilta.

Mantan markkinat Havis Amandan patsaan ympäristössä 8.1.2020 saakka. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


Tekemistä kotona

Ensimmäinen balettielämys lasten kanssa kotisohvalla? Kansallisbaletin Peppi Pitkätossu -baletti on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Pienten Helsingin taustatiimiltä vahva suositus tällä!

Areenassa löytyy joulun kunniaksi myös suomalaisen lastenkulttuurin helmiä: Heinähattu ja Vilttitossu -elokuva, Pikku Kakkosen uusi joulukonsertti (24.12.2019 alkaen) sekä Mauri Kunnaksen kirjaan perustuva Joulupukki ja Noitarumpu. Myös Tonttuakatemian jaksojen katsominen kannattaa!


Museoon

Useimmat museot Helsingissä ovat avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä (ei välttämättä pyhinä). Katso tarkemmat aukioloajat museoiden omilta sivuilta kohdesta ”poikkeusaukioloajat” tms.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Kaupinginmuseo on avoinne Lux Helsingin ajan klo 22 saakka. Vapaa pääsy.
Leikkimielinen joulusuunnistus Helsingin kaupunginmuseossa 1.12.2019-6.1.2020 museon aukioloaikoima. Vapaa pääsy.

Lasten kaupungin mummolassakin on joulu!

Ratikkamuseo Töölössä on myös tutustumisen arvoinen paikka. Vapaa pääsy. Huomaa kuitenkin, ettei museo ole avoinna pyhäpäivinä, tarkemmat aukioloajat löytyvät täältä.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa talven pimeydessä. Sisäänpääsymaksu.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Sisäänpääsymaksu.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Sisäänpääsymaksu.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.

Hotelli ja -ravintolamuseossa sekä Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Sisäänpääsymaksu.

Muista myös: Lelumuseo Hevosenkenkä, Talomuseo Glims sekä Luontokeskus Haltia Espoossa

Museoon lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin juttusarja Museokaverini ja minä, jossa seikkailaan Helsingin museoissa lasten kanssa.


Liikkumaan

Luistelemaan jouluaattona pääsee Malmin jäähallissa 24.12.2019 klo 9-13. Vapaa pääsy.

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja luistelemaan pääsee päivittäin (säävaraus). Maksullinen. Lue lisää Jääpuiston omilta sivuilta.

Luistelemaan pääsee ainakin useille kaupungin tekojääkentille. Teköjääkentille pieni pääsymaksu. Lue lisää pääsymaksuista ja aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta
Ajankohtainen jäätilanne löytyy ulkoliikunta.fi -palvelusta (vaihda aktiviteetiksi luistelu).

Hiihtohallissa Kivikossa hiihdetään myös välipäivinä, joten lahjaksi saatuja suksia pääsee kokeilemaan heti joulun jälkeen. Maksullinen. Lue lisää joulunajan aukioloajoista ja pääsymaksuista Helsingin kaupungin sivuilta.
Ulkolatujen ajankohtainen tilanne löytyy ulkoliikunta.fi -palvelusta (vaihda aktiviteetiksi hiihto).

Laskettelemaan pääsee jo Etelä-Suomessakin, ajankohtaiset rinnetiedot löytyvät Ski.fi -palvelusta.

Uutelan Tähtipolku vie seikkailulle luontoon joulukuun pimeydessä, kun Uutelan poluilla seikkaillaan taskulampun ja tähtien loisteessa joulukuussa. Lue lisää Tähtipolusta tapahtuman fb-sivulta.

Uutelan kota on avoinna myös välipäivinä seuraavasta (muutokset mahdollisia, tiedot päivittyvät kodan fb-sivulle):
Tiistaina 24.12.2019 klo 11-15
Torstaina 26.12.2019 klo12-15
Lauantaina 28.12.2019 klo 12-15
Sunnuntaina 29.12.2019 klo 12-14
Keskiviikkona 1.1.2020 klo 11-15

Uimahallit ympäri Helsinkiä ovat osin avoinna myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Maksullinen. Katso uimahallien tarkemmat aukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta. Muista myös Leppävaaran uimahalli Espoossa ja Keravan uimahalli sekä Porvoon uimahalli.

Retkeillä voi myös jouluna! Sipoonkorpi, Nuuksio, Luukki, Talosaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin päiväretket-jutuista.
Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Ponun perinnnepostia -reitti, joka vie grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: Pienten lasten kanssa Ponun perinnepostia -reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tulitikut ja eväät mukaan. Kuusijärveltä Sipoonkorpeen on avattu uusi siltayhteys.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta. Oletko esimerkiksi vieraillut jo Uutelan uudessa kodassa tai yliopiston arboretumissa Viikissä?

Mielenkiintoisia, uusia retkikohteita löytyy myös Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen kohteista.


Päiväretkelle

Päiväretkikohteita välipäivien iloksi enintään tunnin matkan päässä Helsingistä löytyy useita.
Tunnelmallinen Porvoo, Lahti ja Launeen perhepuisto, Espoon monet mahdollisuudet, Loviisan vanhat talot ja Onnelin ja Annelin leikkipuistot, Vantaalla Heureka ja kylpylä

Joulu vanhassa Porvoossa.

Eläimiä

Fallkullan kotieläintila on avoinna joka päivä aina loppiaiseen 6.1.2020 saakka päivittäin klo 10-15. Tilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Haltialan kotieläintilan eläimista osa ulkoilee myös talvella ja tilan kiva leikkipaikka kutsuu leikkimään.

Lux Korkeasaari valotaidetapahtuma valtaa eläintarhan 25.12.2019-8.1.2020. Eläinätarha on avoinna päivittäin klo 10-18 (4.-8.1.2020 kello 10 – 20). Sisäänpääsymaksu.

Kungsbackan kotieläintila Porvoossa on avoinna joulun aikaan 28.-29.12.2019 klo 9-12. Sisäänpääsymaksu 5 €. Lisätiedot tilan fb-sivulta.

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-14 uuteenvuoteen saakka. Sisäänpääsymaksu 5 €.


Kirjastot

Kirjastojen satutunnit ja lorutuokiot joululomailevat, mutta lastenosastoilla voi viettää omatoimisia lukuhetkia, leikkiä, pelata ja vaikka piirtää välipäivinä. Kirjastojen tarkemmat aukioloajat löytyvät Helmetin sivuilta. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kallion kirjasto sekä Rikhardinkadun kirjasto ovat avoinna myös jouluaattona.


Leikkipuistot

Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista on avoinna myös arkivälipäivinä. Tarkempia tietoja löytynee puistojen omilta sivuilta.


Muita menoja

Uutelan Tähtipolku vie seikkailulle luontoon joulukuun pimeydessä, kun Uutelan poluilla seikkaillaan taskulampun ja tähtien loisteessa joulukuussa. Lue lisää Tähtipolusta tapahtuman fb-sivulta.

Sirkukseen: Tanssiteatteri Hurjaruthin Talvisirkus Baun esitykset jatkuvat 12.1.2020 saakka Kaapelitehtaalla. Maksullinen. Katso esitysaikataulu ja lippujen hinnat Hurjaruthin sivuilta.

Teatterikissa lomaseikkailut Teatterimuseossa 2.–3.1.2020 klo 12–15 lomalaisille museon pääsymaksun hinnalla. Lue lisää Teatterikissan lomaseikkailuista museon sivuilta.

LUX Helsinki valaisee kaupungin taas 4.1.-8.1.2020. Lue lisää Lux Helsingin sivuilta. Muista myös Lux Korkeasaari.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus!

Ajankohtaiset vinkit uudenvuoden viettoon Helsingissä lasten kanssa löydät Uusivuosi Helsingissä -jutusta.


Seuraa Pienten Helsinkiä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.