Mainos

Pikavinkki viikonlopulle: Turistiksi Helsinkiin!

Turistiksi Helsinkiin!

Viikonlopun pikavinkki suosittelee lähtemään turistiksi Helsingin keskustaa nyt, toukokuussa ja nauttimaan kesäisestä kaupungista. Helsinki tarjoaa nyt parastaan niin sään, luonnon kuin tapahtumienkin suhteen: Espalla vietetään viikonloppuna Ihana Helsinki -festivaalia, Espan lavalla kuullaan svengaavaa Big Band -musiikkia ja kävelymatkan päässä matkustetaan maailman ympäri Maailma kylässä -festareilla. 

Koristeomenapuut kukkivat Espan puistossa.

Esplanadin puiston luonto tarjoaa nyt parastaan: puiston koristeomanapuut hehkuvat vaalenapunaisina, kukkaistutukset keltaisina ja lokit kirkuvat. Sään puolesta lounas kannattaa nauttia ulkona vaikka eväiden muodossa. Puistofiilistelyn lisäksi keskustan tapahtumat, Kauppatorin hulina, ex-tempore laivamatka Suomenlinnaan tai leikkipuistovisiitti Säätytalon tai Tähtitorninmäen leikkipuistoihin kuuluvat kesäpäivään. Lisää tekemistä keskustassa löytyy myös esimerkiksi Pienten Helsingin Helsingin paikat -kartalta.

Mainos
Ihana Helsinki -festivaali on koristellut Pohjoiesplanadin.

Espan lavalla kuullaan klo 12.30 alkaen Big Band -musiikkia pitkälle iltapäivään. Ihana Helsinki -festivaalin kukkataideteokset koristelevat Pohjoisesplanadian ja Ihana perhepäivä tuo tekemistä Espan puistoon ja keskustan museoihin.

Muita tapahtumia keskustassa ovat ainakin Rautatientorin ja Kaisaniemen puiston täyttävä Maailma kylässä -festivaali lauantaina ja sunnuntaina sekä kesäteatterikauden avaana Tomppeli -esitys Tervesaaren kesäteatterissa lauantaina klo 15.

Kesäpäivän vilinää.

Pienen matkan päässä keskustan vilinästä vietetään niin Merihaan kuin Kumpulankin kaupunginosajuhlia sekä Lasten lauantaita leikkipuisto Linjassa. Sunnuntaina turistina kaupungissa -seikkailua voi jatkaa polskimalla ensimmäisten joukossa Uimastadikalla, joka avaa ovensa ensimmäistä kertaa tänä vuonna sunnuntaina klo 9.

Mainos
Lähde bongailemaan suihkulähteitä!

Espan puiston ja koko keskusta-alueen suihkulähteet ja patsaat ovat lapsille suuria nähtävyyksiä. Esimerkiksi Espan lavan takan solisee sympaattinen kalasuihkulähde, upea Havis Amanda on saanut päänsä päälle tällä kertaa kesävieraan ja puiston keskellä komeileva Johan Ludvig Runebergin patsas nauttii keltaisesta kukkamerestä.

Muita vinkkejä viikonloppuun löydät Minne tällä viikolla -jutusta.

Aurinkoista kesäviikonloppua!

Runebergin patsas keskellä Espan puistoa on saanut ympärilleen keltaisen kukkameren.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin