Mainos

Päivälehden museo: Lukemisen juhlaa! 23.4. – 24.10.2021

Museokaverini ja minä: Näyttelyvinkki Päivälehden museon näyttelyyn Lukemisen juhlaa! Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta!

Päivälehden museon ohi on erittäin helppo kävellä tajuamatta miten hauska museo suurten ikkunoiden takana on! Museon kevään 2021 toiminnallinen teemanäyttely vie Aku Ankan ja lukemisen maailmaan.

Päivälehden museo parin korttelin päässä Esplanadilta toi taas tuttuun tapaan keväällä tiloihinsa lapsille sopivan, toiminnallisen näyttelyn, kun Aku Ankka ystävineen valtasi museon yhden kulman. Lukemisen juhlaa! Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta! -näyttelyssä seikkaillaan Ankkalinnan maailmassa, kurkistetaan karhukoplan majaan, Roope Sedän toimistoon, Pelle Pelottoman pajaan ja huristellaan Tupun, Hupun ja Lupun autoradalla.

Tupun, Hupun ja Lupun neppisautorata.
Karhukoplan majassa on tottakai myös salatunneli.

Näyttelystä löytyy jotain vanhaa tuttuakin parin vuoden takaa: Pelle Peloton – maailman pelottomin keksijä -näyttelyssä sekä Ateneumissa nähty Aku Ankan auto viihdyttää pieniä museovieraita myös tässä näyttelyssä. Autolle oli arvatenkin jonoa, joten uusi kuva tästä hienosta klassikosta tietenkin unohtui ottaa.

Karhukoplan majassa pääsee kokkailemaan ruokapöydän ääressä.
Karhukoplan majassa.

Näyttely on esille Päivälehden museossa 23.4.-24.10.2021 ja museoon on aina vapaa pääsy. Kuten aiemmatkin Päivälehden museon lasten teemanäyttelyt, tämäkin on täynnä herkullisia värejä ja hauskoja oivalluksia. Pienet museovieraat saavat tästä varmasti iloa leikkien ja seikkaillen, lukemaan osaaville näyttely tarjoaa erilaisen elämyksen tehtävien ja tiedon kautta.

Museon katossa vieraita tarkkailee tuttu kolmikko.
Pluto tervehtii museovieraita.

Lukemisen juhlaa! -näyttelyalue ei ole suuren suuri, mutta on kaikin puolin toimiva kokonaisuus. Näyttelyyn voi tutustua vapaasti, mutta tarjolla myös pieniä tehtäviä: Pikku apulaisen lahja tulisi löytää tarinan tapahtumapaikoista: Pelle Pelottoman pajassa, Karhukoplan majassa sekä Roope Ankan toimistossa. Näyttelytilaan on ripoteltu myös pieniä tehtäviä ja tietoa ankkamaailman saloista.

Pelle Pelottoman pajassa.
Roope Ankan toimisto.

Päivälehden museon muihinkin näyttelyihin kannattaa tutustua: painokellarissa kierreportaiden päässä esillä on vanhoja painokoneita ja ladontatekniikkaa sekä lehtipöytä, jonka ääressä pääsee rauhoittumaan vaikka Aku Ankkaa tai Prinsessa-lehteä selaillen. Yläkerrasta löytyy uutisten ja tiedonvälityksen historiaa, hauskoja pilapiirroten hahmoja sekä lasten silmiin erikoisia koneita ja laitteita vitriinin lasin takana.

Päivälehden museon perusnäyttelyssä vastaan tulee veikeitä hahmoja.

Päivälehden museo sijaitsee muutaman korttelin päässä Esplanadin puistosta, joten museossa kannattaa piipahtaa vaikka kaupunkireissulla, sadepäivänä tai hellettä paossa (museossa on ilmastointi!). Museon naapurista löytyy myös Rikhardinkadun kirjasto ja kirjaston ihana kesäpiha. Päivälehden museossa myös tärkein pienten museoreissua ajatellen, eli toimiva ja siisti lastenhoitohuone inva-wc:n yhteydestä.

Kesällä 2021 museoon ja erityisesti Aku Ankka-näyttelyyn otetaan vain rajallinen määrä vierailijoita, joten ruuhkaisina päivinä kannattaa varautua mahdolliseen pieneen odotukseen. Ennakkovarausta ei vaadita enää heinäkuussa.


Päivälehden museo

www.paivalehdenmuseo.fi
Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Lukemisen juhlaa! Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta! -näyttely Päivälehden museossa 23.4.-24.10.2021

Avoinna kesäkaudella 2021:
Avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-17
Huom. vain kesä-heinäkuu, normaalisti arkisin 11-17
Lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17

Aina vapaa pääsy!

Lukemisen juhlaa! Aku Ankka -lehti Suomessa 70 vuotta! -näyttely
Päivälehden museossa 23.4.-24.10.2021

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin