Mainos

Syysloma Helsingissä 2019

Helsingin kouluissa vietetään syyslomaa viikolla 42. Lomapäivien määrä vaihtelee: esimerkiksi suomenkielisissä kaupungin kouluissa lomaillaan pääsääntöisesti koko viikko, ruotsinkielisissä kouluissa vain muutama päivä. Syyslomaviikolla monet perhekerhot ja harrastukset lomailevat, mutta useat tahot myös järjestävät erityistä syyslomatekemistä ja ohjelmaa lapsille ja nuorille. 

Pienten Helsingin menovinkit syyslomalle on koottu pieniä ja heidän perheitään sekä alakouluikäisiä lapsia ajatellen.

TOIVE: #pientenhelsinki löytyy muun muassa Instagramista ja tunnisteen takaa löytyy muidenkin perheiden kokemuksia ja vinkkejä tekemiseen lasten kanssa. #pientenhelsinki -tunnistetta saa mielellään käyttää 😉

Jutun kansikuva Kruunuvuorenrannan lammelta.


Lue myös: Pienten Helsingin syyslomavinkit naapurikaupunkeihin sekä Minne tällä viikolla -artikkeli viikolle 42 .


Eläimiä ja maatiloja

Fallkullan maatila on avoinna syyslomalla joka päivä maanantaista sunnuntaihin klo 10-15.

Haltialan tilalla voi vierailla ympäri vuoden, mutta kylminä aikoina sisätiloissa asustavia eläimiä pääsee katsomaan linkin takaa löytyvien aukioloaikojan mukaisesti.

Korkeasaaren eläintarha on avoinna koko syyslomaviikon maanantaista sunnuntaihin 12.-20.10.2019 klo 10-18. Saaresta löytyy myös monta grillipaikkaa, lämmin kota eväiden syöntiä varten, karhulinnan vierestä toimiva, tänä vuonna uusittu sisätila eväiden syöntiin sekä hienoja leikkipaikkoja. Korkeasaaren syyslomaohjelma löytyy täältä. Sisäänpääsymaksu.

Harakan saaren luontotalo ja akvaariotalo ovat avoinna syyslomaviikolla maanantaista torstaihin (14.-17.10.) klo 10-15. Yhteysvene liikennöi klo 9-21 aina tasatunnein ja puolelta (klo 12.30 kuljettajan lounastauko, klo 16-20 yhteysvene liikennöi 20 minuutin välein tasalta, 20 yli ja 20 vaille). Muistakaa nostaa laiturin päässä oleva viitta ylös merkiksi kuljettajalle. Saareen vapaa pääsy, lauttamaksu 2 € lapsilta ja 5 € aikuisilta. Lisätiedot Harakan fb-sivulta.


Kirjastoon

Kaupunginkirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat syyslomalla tekemistä lapsille: satutuokioita, työpajoja sekä teemapäiviä. Vinkki: kirjastoista löytyy myös lautapelejä ja esimerkiksi soittimia sadepäivien varalle.
Katso Helsingin kirjastojen syyslomaviikon menovinkit Helmet-portaalista.

Muista myös: Pohjoismainen kirjasto Kaisaniemenkadulla.

Mainos

Leikkipuistot ja leikkipaikat

Leikkipuistot ovat syyslomalla avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja tarjoavat tekemistä ja ohjelmaa lapsiperheille ja koululaisille. Lue lisää leikkipuistotoiminnan sivuilta. Koululaisille järjestetään päiväleirejä ja retkiä (ennakkoilmoittautuminen), perheille muuta syyslomaviikon ohjelmaa maantaista perjantaihin.
Leikkipuistot tiedottavat syyslomaohjelmastaan kaupungin tapahtumakalenterissa sekä omilla sivuillaan.

Helsingistä löytyy satoja leikkipaikkoja, jotka ovat aina auki. Kaikki leikkipaikat löytyvät karttapalvelun avulla täältä.


Lastenkulttuuria

Annantalossa

Annantalossa järjestetään syyslomaviikolla mm. Hahmojen maailmat -työpajoja, juhlitaan Satupäivää ja katsotaan Naperikinon elokuvia. Viikon ohjelma löytyy Annantalon sivuilta.

Syyslomaviikon Naperokinossa teemana on ystävät ja perhe. Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus on 0–3 vuotta oman aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset ovat tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Sirkukseen

Sirkus Finlandia Kaisaniemen kentällä 4.10.-3.11.2019. Lippujen hinnat ja esitysaikataulu löytyvät sirkuksen omilta sivuilta.

Satupäivä

Satupäivää vietetään ympäri maata torstaina 18.10.2018. Teemapäivän tapahtumat löytyvät Satupäivän sivuilta.

Elokuviin

Malmitalon syyslomaleffoina nähdään Onneli, Anneli ja nukutuskello (S) tiistaina 13.10.2019 klo 13, Räyhä-Ralf valloittaa internetin (K7) keskiviikkona 14.10.2019 klo 13 ja Lego 2 (K7) torstaina 15.10.2019 klo 13. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

Konserttiin

Syyslomakonsertti: Robin Hund (ruotsiksi) Vuotalossa tiistaina klo 10 (vapaa pääsy) ja klo 18 (liput 6 €). Lisätiedot Vuotalon sivuilta.

Lasten liikennekaupunki

Lasten liikennekaupunki on avoinna perheille syyslomaviikolla maanantaista perjantaihin klo 9-15. Liikennekaupungissa pääsee oman aikuisen seurassa opettelemaan liikennesääntöjä ja kurvailemaan liikennepuistossa polkuautolla. Kurkkaa lisätietoa Liikennekaupungin fb-sivulta.


Pienten Helsingin Helsingin paikat -jutusta löytyy yli sata vinkkiä tekemiseen ympäri kaupunkia.


Poikkea museossa

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Luonnontieteellinen museo, Kaisaniemen kasviteteellinen museo, Amos Rex, HAM Helsinki, Päivälehdenmuseo, Teatterimuseo, Kansallismuseo, Palomuseo, Ratikkamuseo, Tekniikan museo… Vaihtoehtoja museovierailulle lasten kanssa on useita. Pienten Helsingin Museokaverini ja minä -sarja vie museoseikkailuille lasten kanssa. Huomaa, että useat museot ovat kiinni maanantaisin, mutta ainakin Päivälehdemuseo, Kaupunginmuseo ja Amos Rex ovat avoinna myös maanantaisin (Amos Rex suljettu tiistaisin!).

Museoissa tapahtuu syyslomaviikolla

Palomuseo on avoinna syyslomaviikolla sunnuntaisin sekä keskiviikkoisin klo 12-16. Erottajan pelastusasemalla sijaitsevan museon sisäänpääsymaksu on 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Palomuseon sivuilta.

Miksaa ja mätsää eriskummallisia eläimiä Luonnontieteellisessä museossa viikolla 42 ja 43 tiistaista perjantaihin museon aukioloaikojen puitteissa. Museon sisäänpääsymaksu. Lisätiedot museon sivuilta.

Keskiviikkona 16.10.2019 Wihuri-päivän aikana Jenny ja Antti Wihurin rahasto tarjoaa jokaiselle kävijälle maksuttoman sisäänpääsyn Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon. Lisätiedot esimerkiksi Ateneumin sivuilta.

Lastentarhamuseo Sörnäisissä on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Pieni sisäänpääsymaksu, musekorttikohde. Lue lisää museon sivuilta.

Hotelli- ja ravintolamuseossa tarjolla syyslomaviikolla Syyslomatekemistä pikkuleipureille. Lisätiedot ja aukioloajat museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksy.

Satupäivä Teatterimuseossa: Muodonmuutoksia – kun taika tapahtuu! perjantaina klo 11-16. Satupäivän kunniaksi museon sisäänpääsymaksu 1 €. Lisätiedot Teatterimuseon sivuilta.

Syyslomapaja: Signen kulmilla Helsingin kaupunginmuseossa syyslomaviikolla maanantaista sunnuntaihin 14.-20.10. klo 12–15. Lue lisää museon sivuilta. Aina vapaa pääsy.

Musiikillisen makupala Vickan & Väinö on kaksikielinen lastenoopperasta Kaupunginmuseolla keskiviikkona klo 15.30. Vapaa pääsy. Lisätiedot museon sivuilta.

Lelumuseo Hevosenkenkä Espoossa tarjoaa myös syyslomatekemistä. Tarkemmat tiedot löytyvät museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu.


Linnanmäki ja Merimaailma Sealife

Linnanmäellä vietetään lokakuussa Valokarnevaaleja 10.-20.10.2019. Luvassa upeassa tunnelmavalaistuksessa kylpevä huvipuisto, esiintyjiä ja pimenevien iltojen tunnelmaa. Lue lisää Valokarnevaaleista Linnanmäen sivulta. Huvipuistoalueelle ja pienten laitteisiin on vapaa pääsy, hurvittelu isompien laitteissa on maksullista.
Valokarnevaalit huipentuvat ilotulitukseen sunnuntaina 20.10.2019 klo 21.50.

Merimaailma Sealife on avoinna myös syyslomaviikolla. Sisäänpääsymaksu.


Liikkumaan

Helsinki järjestää liikuntapahtumia myös syyslomalla:

Liikuntahulinat sunnuntaisin Liikuntamyllyssä klo 9-10.45.

Koko perheen vesiliikuntapäivä Itiksen uimahallissa sunnuntaina klo 13-17. Uimhallin sisäänpääsymaksu. Lisätiedot Helsinki liikkuu-sivulta.

Muista myös muut Helsingin uimahallit sekä esimerkiksi Vantaan Flamingo Spa.

EasySport-viikko maanantaista perjantaihin klo 11-14 Töölön kisahallissa tarjoaa lapsille monipuolisia liikuntapisteitä ja lajikokeiluja Kisiksen sisäänpääsymaksun hinnalla. Lisätiedot tapahtuman sivulta.

Mainos

Perhepalloilua Pallomyllyssä torstaina klo 16-17. Aikuisilta liikuntapaikan kertamaksu (3,50 €).

Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta löytyy paljon vinkkejä liikkumiseen Helsingissä lasten kanssa.

Luistelemaan ja hiihtämään

Maksuttomat yleisöluisteluvuorojen aikataulu löytyy Helsinki liikkuu -sivulta.

Kivikon hiihtohalli on avannut ovensa ja palvelee pieniä ja suurempia hiihtäjiä. Lue lisää Kivikon hiihtohallista ja hallin aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta. Sisäänpääsymaksu.

Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta löytyy paljon vinkkejä liikkumiseen Helsingissä lasten kanssa.


Retkeile Helsingissä

Harakan saaren luontotalo ja akvaariotalo ovat avoinna syyslomaviikolla maanantaista torstaihin (14.-17.10.) klo 10-15. Yhteysvene liikennöi klo 9-21 aina tasatunnein ja puolelta (klo 12.30 kuljettajan lounastauko, klo 16-20 yhteysvene liikennöi 20 minuutin välein tasalta, 20 yli ja 20 vaille). Muistakaa nostaa laiturin päässä oleva viitta ylös merkiksi kuljettajalle. Saareen vapaa pääsy, lauttamaksu 2 € lapsilta ja 5 € aikuisilta. Lisätiedot Harakan fb-sivulta.

Lähde ruskaretkelle! Helsingin puistot ja metsät hehkuvat nyt upeissa ruskan väreissä! Pienten Helsinki suosittelee retkeä ainakin Tullisaareen Laajasaloon, Herttoniemen kartanon puistoon sekä Sibeliuksenpuistoon Töölööseen. Myös Espoon Träskandan kartanopuisto on upea paikka!

Lammassaari ja Kuusiluoto, Talosaari, Suomenlinna, Kruunuvuori,… Retkikohteiksi sopivia paikkoja on lukuisia. Retkelle voi luoda oman teeman tai mennä suunnitellun reitin mukaan. Esimerkiksi Suomenlinnaan voi tutustua monella eri tavalla.
Muista myös lähikaupunkien ja -kuntien retkikohteet: Sipoo, Porvoo ja Loviisa idässä, lännessä Espoo, Kirkkonummi ja Inkoo. Fiskarssista löytyy hienon miljöön lisäksi erittäin hyvä leikkipaikka. Kansallispuistojakin on kaksin kappalein lähellä Helsinkiä: Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat mainioita perheiden retkikohteita.

Pienten Helsingin kaikki päiväretkivinkit löydät täältä.

Tekemistä oman aikataulun mukaan

Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingin Perheiden kaupunkipolut vievät uusiin kaupunginosiin, uusiin paikkoihin ja auttavat sekä inspiroivat seikkailemaan kotikaupungissa tai vierailemaan turistina uusilla kulmilla.
Ensimmäiset Perheiden kaupunkipolut vievät seikkailulle Haagaan, Pitäjänmäelle, Ruskeasuolle sekä Vuosaareen.
HAASTE: Luo oma syyslomaviikon kaupunkipolkusi ja jaa se muille. Pienten Helsinki julkaisee mielellään myös seikkailijoiden luomia omia kaupunkipolkuja!
Lue lisää: Pienten Helsingin Perheiden kaupunkipolut

Pienten Helsingin Helsingin paikat -jutusta löytyy yli sata vinkkiä tekemiseen ympäri kaupunkia.

Bongaillaan -artikkeli vie koneiden ja vempeleiden Helsinkiin.

Sadepäivän iloja -juttu on kooste ideoista sadepäivän varalle.


TOIVE: #pientenhelsinki löytyy muun muassa Instagramista ja tunnisteen takaa löytyy muidenkin perheiden kokemuksia ja vinkkejä tekemiseen lasten kanssa. #pientenhelsinki -tunnistetta saa mielellään käyttää.

Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin