Minne tällä viikolla? 9.10.-15.10.2017

Lokakuun toisen viikon menovinkit

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Lokakuun toinen viikko tarjoaa muun muassa satutuokioita, elokuvia vauvan kanssa, musiikkia, teatteria ja näyttelyitä. Mukaan mahtuu myös lokakuun harmauteen sopiva Valokarnevaalit sekä koko perheen vesiliikuntapäivä. Muista myös nämä -vinkeissä lisäksi monta kivaa tapahtumaa. Leikkipuistojen ja perhetalojen viikottaiset ohjelmat jatkuvat ja puistoissa on tarjolla tekemistä aamupäivisin vauvoille,taaperoille ja muille kotihoidossa oleville vanhemmista puhumattakaan.
Tulevan syysloman vinkkejä voi jo lukea Pienten Helsingin sivuilta ja artikkelia päivitetään viikon aikana.
Huomaa, että Pallomyllyn perhepalloilua ei järjestetä poikkeuksellisesti tällä viikolla.

Pienten Helsinki julkaiseetapahtumalistauksessa myös erityisesti vauvoille ja vanhemmille sopivia tapahtumia VAUVOILLE -tekstillä korostettuna, kun tapahtuman luonne on vauvaystävällinen. Lue myös ensimmäinen Vauvojen Helsinki -artikkeli.


MAANANTAI 9.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.

VAUVOILLE: Vauvalorutusta Paloheinän kirjastossa klo 9.30.

Annantalon taideneuvolassa on viikon aiheena Mosaiikkileikki. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Maanantain neuvolaryhmiä on kaksi, klo 10 ja klo 12.30. Lue lisää Annantalon taideneuvolasta täältä.

Oopperan Lasten taidetuokiot alkavat ja vievät 5-6-vuotiaat soittaen, tanssien ja askarrellen oopperan ja baletin kiehtovaan maailmaan. Tuokioissa tutustutaan päänäyttämön ohjelmistoon itse tekemällä. Lasten taidetuokioiden taiteenlaji vaihtelee kuukausittain. Tuokio alkaa klo 14 ja kestää 90 minuuttia. Liput 10€ (myös aikuisella pitää olla ostettu lippu). Tämän viikon aiheena tanssi. Lue lisää Lasten taidetuokioista Oopperan sivulta.

Vinkki Espooseen: Sellosalissa kuullaan Nallen retkilaukku -konsertti ja lauluja ympäri Suomen. Konsertit klo 9 ja klo 10.15. Liput 5 €. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille. Lue lisää Sellosalin sivuilta.

Vinkki: Syysloma Helsingissä?
Lue vinkit syyslomaan Pienten Helsingin sivulta. Mukana tällä kertaa myös vinkkejä alakouluikäisille.  Listaa päivitetään, joten tuoreita vinkkejä kannattaa tarkistaa aika ajoin.

TIISTAI 10.10.2017

Tapahtumat:
Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Viikin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutunti Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.
Sagostund på svenska i Drumsö bibliotek kl. 9.30.

VAUVOILLE: Vauvojen lorutuokio Tapulinkaupungin kirjastossa klo 10.30.

VAUVOILLE (ja vanhemmille) Korjaamo Kinossa Vauvakino ja Yösyöttö-elokuva tiistaina klo 10. Liput 7,50 €. Lue lisää Korjaamo kinon sivuilta.

Huom! Perhepalloilua EI ole poikkeuksellisesti tällä viikolla. 

Oopperan Lasten taidetuokiot alkavat ja vievät 5-6-vuotiaat soittaen, tanssien ja askarrellen oopperan ja baletin kiehtovaan maailmaan. Tuokioissa tutustutaan päänäyttämön ohjelmistoon itse tekemällä. Lasten taidetuokioiden taiteenlaji vaihtelee kuukausittain. Tuokio alkaa klo 14 ja kestää 90 minuuttia. Liput 10€ (myös aikuisella pitää olla ostettu lippu). Tämän viikon aiheena tanssi. Lue lisää Lasten taidetuokioista Oopperan sivulta.

Kääk ja kumppani lavalla Annantalossa tiistaina klo 18. Keski-Helsingin musiikkiopiston, Annantalon ja Resonaari musiikkoulun yhteiset jamit, johon yleisö on tervetullut. Jameihin on vapaa pääsy. Lue lisää Annantalon sivulta.

Vinkki Espooseen: Taaperotiistai-tapahtuma valtaa kauppakeskus Sellon klo 10-14. Lue lisää Taaperotiistain fb-sivulta.

Museovinkki: Espoosta WeeGee-näyttelykeskuksesta löytyy mainio sadepäivän kohde: Lelumuseo Hevosenkenkä! Pienten Helsinki vieraili museossa, juttu tulossa lähipäivinä.

Lelumuseo Hevosenkenkä oli mainio sadepäivän kohde lasten kanssa.

KESKIVIIKKO 11.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti 3-6-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Tapanilan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutunti 1-3-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 10.30.
Satutunti Oulunkylän kirjastossa klo 17.

Sagostund på svenska i Bocksbacka bibliotek kl. 10.15.

Taaperoiden lorupiiri Oulunkylän kirjastossa klo 10.

Maukan ja Väykän matka -esitys nähdään Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10. Yli 3-vuotiaille sopiva esitys vuorovaikutteinen seikkailu, johon lapset pääsevät osallistumaan. Vapaa pääsy.  (tieto peräisin kirjaston esitteestä, ei nettisivuilla)

VAUVOILLE: Vauvojen lorupiiri Oulunkylän kirjastossa klo 11.

VAUVOILLE (ja vanhemmille) Korjaamo Kinossa Vauvakino ja Yösyöttö-elokuva keskiviikkona klo 10. Liput 7,50 €. Lue lisää Korjaamo kinon sivuilta.

Vinkki: Teatteriin lasten kanssa? Pienille suunnatut teatterivinkit nyt omana artikkelina Pienten Helsingin sivulla.

TORSTAI 12.10.2017

Tapahtumat:  

Satutuokio Suutarilan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Jakomäen kirjastossa klo 10.

Satu- ja musiikkiesitys Kadonnut sydän Kontulan kirjastossa torstaina klo 9.30. Kadonnut sydän on näytelmä menettämisestä ja löytämisestä ja näihin liittyvistä tunteista. Lue lisää kirjaston sivuilta.

Huom! Perhepalloilua EI ole poikkeuksellisesti tällä viikolla. 

Annantalon kahvilassa avautuu torstaina Minka Heinon Pinnalla. Pop -näyttely taideaforiskikirjan kuvituksista. Näyttelyssä myös satumökki, jossa lapset voivat  mökkeillä eli olla ja rentoutua, katsella ja pysähtyä. Näyttely on esillä 12.11.2017 asti. Lue lisää näyttelystä Annantalon sivulta.

Linnanmäen Valokarnevaalit alkaa ja kestää 22.10.2017 asti. Koe huvipuisto illan hämärtyessä upeasti valaistuna. Lisäksi valotaideteoksia, esityksiä, musiikkia ja diskoja. Ilotulitus avajais- ja päätöspäivänä klo 21.50. Lue lisää ja katso koko karnevaaliohjelma Linnanmäen sivuilta.

Vinkki Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tapahtuma torstaina klo 10. Mukaan voi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä täältä.

Vinkki: Luontoretkeile lasten kanssa Helsingissä? Lue Pienten Helsingin retkivinkit.

Tulossa lähipäivinä retkivinkki Lammassareen ja Kuusiluotoon.

PERJANTAI 13.10.2017

Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.

Annantalon Naperokino jatkuu ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Aiheena tällä kertaa rohkeus ja auttaminen. Lue lisää Naperokinosta Annantalon sivulta.

Vinkki: Oletko jo käynyt katsomassa ja kokemassa Annantalon uuden Unikudelmia -näyttelyn? Näyttely esillä Annantalossa joulukuun puoleenväliin asti ja sitä pääsee ihmettelemään talon aukioloaikoina maksutta. Lue lisää Annantalon sivuilta  ja kurkkaa kuvat täältä.

LAUANTAI 14.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Lasten lauantain heijastinpaja Kirjasto 10:ssä klo 12-14. Lue lisää kirjaston sivulta.

Tekniikan museossa vietetään koko perheen museopäivää ja Uusi Tekniikan maa -näyttelyn avajaisia klo 12-16. Lue lisää tapahtumasta museon sivuilta. 

Pohjoismaisen kirjaston satulauantaissa kuullaan tällä kertaa satu hassuista eläimistä suomeksi ja ruotsiksi klo 13. Lue lisää Pohjoismaisen kulttuuripisteen sivulta.

Pohjoismaisen kirjaston lastenosasto.

Rakastettu satuklassikko Onnellinen Prinssi nähdään nukketeatteritulkintana Kansallisteatterin Suuren näyttämän lämpiössä lauantaina klo 10 ja klo 11. Esityksiä myös myöhemmin loka-marraskuussa. Liput 15 €. Esitys on suunnattu 2-7-vuotiaille. Lue lisää Kansallisteatterin sivuilta.  

Kani Untuvakerä -teatteriesitys nähdään Kaupunginteatterin Pienen näyttämön lämpiössä lauantaina klo 11. Esitys on suunnattu 2-7 -vuotiaille.  Liput 10 €. Lue lisää Kaupunginteatterin sivuilta.

Thinkfestin perhepäivää vietetään Kumpulan kampuksen Physicumissa lauantaina klo 11-15. Thinkfestin Perhepäivä kutsuu perheen pienimmät kokeilemaan tieteen tekemistä itse. Ohjelmassa työpajoja ja tehtäviä ja mukana myös HS:n Lasten uutiset. Lue lisää päivän ohjelmasta Thinkfestin sivuilta.

Vinkki Espooseen: Sellosalin Lasten lauantaissa kuullaan Pikku Kakkosesta tuttua Tuomo Rannankaria sekä Hiekkakakkuorkesteria klo 13 (klo 15 konsertti loppuunmyyty). Liput 10€, perhelippu 32 €. Lue lisää Sellosalin sivuilta. 

Vinkki Espooseen: Jazz for Kids – Koko perheen jazztuokio Espoon kulttuurikeskuksessa lauantaina klo 11. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Vinkki Espooseen: Lasten Kulttuurikeskus Pikku-Auroran lauantaipajassa viikon aiheena on sanataide ja liike klo 10-14. Lue lisää Pikku-Auroran sivuilta. Vapaa pääsy.

Vinkki Tuusulaan: Lottamuseon Lasten lauantaita vietetään klo 11-14. Ohjelmassa askartelua, tehtäviä museon näyttelyssä sekä klo 12 nukketeatteri Pikkukulkurin  Ilvekset kuin veljekset -esitys. Vapaa pääsy. Lue lisää Lottamuseon sivuilta.

Vinkki: Pienten Helsingin sivuilta löytyy nyt myös listaus tulevista lastentarvikirpputori-tapahtumista. Viikonloppuna pääsee ostoksille muutamalle lastentarvikekirppikselle.

SUNNUNTAI 15.10.2017

Tapahtumat:

Upea koko perheen liikuntatapahtuma Liikuntahulinat valtaa sunnuntai-aamuisin Liikuntamyllyn Myllypurossa klo 9-10.45. Vapaata hyvän mielen liikuntaa ja monipuolisia lajikokeiluja. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta 3,50 € eli Liikuntamyllyn sisäänpääsymaksu. Oma lukko (pukukaappiin) ja sisäliikuntavaatteet mukaan. Rattaat voi jättää Liikuntamyllyn aulaan.
Lisätietoa tapahtumasta täältä. Lue myös Pienten Helsingin artikkeli liikuntatapahtumista.  Tämä on ehdottoman kivaa yhdessä tekemistä koko perheelle ja lapsen mielestä parasta tekemistä.

Liikuntahulinat liikuttavat koko perhettä.

Koko perheen vesiliikuntapäivä Itäkeskuksen uimahallissa sunnuntaina klo 13-17. Ohjelmassa pellehyppyjä,vesijumppia, melontaa ja laitesukellusta sekä vesiliikuntarata Wibit Aquatrack. Uimahallin sisäänpääsymaksu (5,50 €/ 2,50€).  Lue lisää Helsinki Liikkuu -sivulta. 

Revi siitä! -Taideneuvolan työpajapäivä Annantalossa sunnuntaina klo 13-15.30. Työpaja on suunnattu 3-9 -vuotiaille. Työpajoja joka makuun ja päivän päätteeksi ennenkokematon paperinrepimiskisa. Lisäksi paperiliidokkien lennätys Annantalon kiitoradalta ja paperipukunäytös portaikossa. Vapaa pääsy. Lue lisää Annantalon sivuilta. 

Vinkki Espooseen: Fröbelin Palikat 30-vuotta juhlakonsertti Espoossa, Leppävaaran urheiluhallissa sunnuntaina klo 15. Liput 15 €. Lue lisää Fröbelin Palikoiden sivuilta.


Muista myös nämä:

Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -näyttely saapuu Rikhardinkadun kirjastoon ja esittelee kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan. Kuvitustaiteen klassikot Rikhardinkadun kirjastossa 29.10.2017 asti. Lue lisää Suuren lukuseikkailun sivulta.

100 tilaa!  on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssin- ja teatteriopettajan maisteriohjelmien opiskelijat toteuttavat moniaistisen ja yhteisöllisen taiteellis-pedagogisen tapahtuman 2.-13.10 2017 Teatterikorkeakoululla. Tilaan voi tulla tutustumaan klo 9 – 19 välisenä aikana. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäsille. Vapaa pääsy. Lue lisää Teatterikorkeakoulun sivulta.

Linnanmäen Valokarnevaalit 12.10-22.10.2017. Koe huvipuisto illan hämärtyessä upeasti valaistuna. Lisäksi valotaideteoksia, esityksiä, musiikkia ja diskoja. Ilotulitus avajais- ja päätöspäivänä klo 21.50. Lue lisää ja katso koko karnevaaliohjelma Linnanmäen sivuilta.

Suuri Snadi -pienoismallinäyttely Otahallissa Espoossa 14.-15.10.2017. Ohjelmassa muun muassa pienoisrautateitä, autoratoja, nukkekoteja, työpajoja, leikkikalumarkkinat. Liput 12 €/ 7€ /alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Lue lisää Suuri Snadin sivuilta.

Sirkus Finlandia Kaisaniemen kentällä 29.10.2017 asti. Lue lisää ja katso tarkemmat esitysajat sirkuksen omilta sivuilta. 


Pienten Helsingin syksyn tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.