Mainos

Minne tällä viikolla? 5.2.-11.2.2018

Talvinen tapahtumien superviikko

Päivitetty 10.2.2018

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -jutut ilmestyvät myös vuonna 2018 viimeistään maanantaisin ja vinkkaavat mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu lapsiperheille. Vuoden 2018 kuudes Minne mennä -viikkko on kiireinen: Laskiaistapahtumat, Lainan päivä, Kiasman piipahduspajojen viimeinen viikko, Pohjoismainen talvipäivä ja esimerkiksi LEGO®-festivaalit sekä paljon muuta. Myös vauvoille ja vanhemmille on tällä viikolla paljon tapahtumia.

Aurinkoiset talvipäivät kutsuvat myös ulkoilemaan, Pienten Helsinki suosittelee eväsretkeä Uutelaan ja alueen uudelle kodalle, jossa päivystävät kotakummit lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Kodassa voi lämmitellä ja paistaa esimerkiksi makkaraa. Kota löytyy Skatan tilan vierestä, noin kilometrin päästä kahvila Kampelasta. Perille vie aurattu tie, joten retki onnistuu myös rattailla. Uutelan kodan fb-sivuilta löytyy ajankohtaiset aukioloajat

Helsingin keskustaan rakentuvaan Oodi keskustakirjastoon on tulossa myös upeat tilat pienille kirjaston ystäville. Onko sinulla mielessä joku toive tai ajatus, mitä kirjastossa voisi olla pienten iloksi? Nyt on oikea aika kertoa se kirjaston taustaryhmälle! Voit myös kommentoida tämän jutun alle tai lähettää sähköpostia mari@pientenhelsinki.fi, niin välitän viestit ilomielin Oodin tekijöille.
Oletko jo tutustunut kirjastojen Koko kansa lukee -kampanjaan? Lue lisää kampanjasta ja e-kirjojen lainauksesta Kirjastot.fi -sivustolta.

 

VINKKI vanhemmille: Työväenopiston Opistotreffeillä lauantaina klo 13-15 pääsee mukaan ideoimaan ja kehittämään Työväenopiston uusia toimintamuotoja, tapahtumia ja kursseja. Mahtava tilaisuus ideoida Helsinkiin jotain uutta! Lue lisää Työväenopiston sivuilta. Huom! Ennakkoilmoittautumista toivotaan 5.2.2018 mennessä.

Jutun kansikuva Vuosaaresta, Uutelan kodalta.


PaMaanantai » | Tiistai » | Keskiviikko » | Torstai » | Perjantai » | Lauantai » | Sunnuntai »

MAANANTAI 5.2.2018

Runebergin päivä

Tapahtumat:

Satutuokio Puistolan kirjastossa klo 10.

Taaperotuokio Maunulan kirjastossa klo 9.30.
Satujoogaa Paloheinen kirjastossa klo 10.15.

VAUVOILLE: Vauvolorutusta Paloheinän kirjastossa klo 9.30.
VAUVOILLE: Vauvalorutusta Maunulan kirjastossa klo 10.30.

Lintujen bongausta Arabianrannan kirjastossa helmikuuhun asti. Lue lisää kirjaston sivuilta.

Kirjastovinkki: Laajasalon opiston solistien konsertti Laajasalon kirjastossa klo 14.

Kirjasto 10:n lasten oma taidenäyttely. Kymmenvuotiaan Inkan Universe-näyttelyn teoksia pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina aina 11.2.2018 asti. Lasten oma taidenäyttelytoiminta on lajissaan tiettävästi ainutlaatuinen konsepti Suomessa ja näyttelyn voi pitää kuka lapsi vain. Lisätietoja tapahtumasta ja Kirjasto 10:n näyttelytoiminnasta.

VINKKI: MLL:n perhekahvila kokoontuu maanantaisin Itäkadun perhekeskuksessa klo 9-12. Kaikille pienten lasten perheille avoimeen perhekahvilaan voi tulla oman aikataulun mukaan leikkimään, viettämään aikaa ja tutustumaan muihin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin. Lue lisää perhekeskuksen fb-sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalossa maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla neuvolassa tehdään omat muistipelikortit ja pelataan yhdessä Eija Rossin johdolla. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Lue lisää upeasta Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa aina maanantaisin klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 70€/koko kevät). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

VAUVOILLE ja vanhemmille: Vauva Cinema Vuotalossa Vuosaaressa maanantaina klo 12. Liput elokuviin 8 €. Lue lisää Vauva Cinemasta ja viikon elokuvasta (Kaikki oikein (S)) Vuotalon sivuilta.

Oopperan Lasten taidetuokio 5-6-vuotiaille maanantaina klo 14. Aiheena maskeeraus. Liput 10 €. Lue lisää ja osta liput Kansallisoopperan sivuilta.

VINKKI Espooseen: Suomen suurin pienoisrautatie Espoon Tapiolan Heikintorin kauppiastavaratalon pohjakerroksessa tammi-huhtikuussa. Tarkat aukioloajat Alppirautatieharrastajien sivuilla.


TIISTAI 6.2.2018

Saamelaisten kansallispäivä 

Tapahtumat:

Satutuokio Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Kannelmäen kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio arabiaksi ja kurdiksi Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.

Lukukoira Töölön kirjastossa klo 18.

Perhepalloilun kevätkausi jatkuu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €).

Oopperan Lasten taidetuokio 5-6-vuotiaille tiistaina klo 14. Aiheena maskeeraus. Liput 10 €. Lue lisää ja osta liput Kansallisoopperan sivuilta.

VINKKI Espooseen: LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).

VINKKI: Perhekahviloita, vauva-aamuja ja perhekerhoja: kaikki nämä ovat mahtavia paikkoja löytää seuraa niin lapsille kuin vanhemmillekin. Esimerkiksi leikkipuistot, järjestöt kuten MLL, seurakunnat ja asukastalot järjestävät edellämainittuja ympäri Helsinkiä ja tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki. Astu rohkeasti siis sisään!
Ps. Pienten Helsingin työn alla oleva Perheiden kaupunginosat listaa toivottavasti lähitulevaisuudessa juuri kaupunginosakohtaisia perheiden palveluita ;). Vinkkaa kaupunginosasi tapahtuma tai tule mukaan kokoamaan tietoja!


KESKIVIIKKO 7.2.2018

Tapahtumat:

Satutuokio Arabianrannan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Oulunkylän kirjastossa klo 10.
Satutuokio Pukinmäen kirjastossa klo 10.15.

Laulutuokio Terttu Paijan johdolla Tapulinkaupungin kirjastossa klo 10.

VAUVOILLE ja vanhemmille: BabyKino palaa Kallion kirjastoon ja elokuviin vauvan kanssa pääsee taas klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. 
VAUVOILLE: Vauvalorutuokio Kannelmäen kirjastossa klo 13.30.

Nukketeatteri Sampon Leonardon lentävät apinat Stoassa keskiviikkona klo 10. Liput 12 €. Lue lisää Stoan sivuilta.

Keskiviikon kiireetön galleriatyöpaja: Aavikon maisema Vuotalon galleriassa klo 16. Lue lisää kaikenikäsille sopivasta työpajasta Vuotalon sivuilta.

Kastor & Pollux -tanssiteos on Katve [blind spot] -ryhmän lastenesitys. Ensi-ilta Malmitalossa keskiviikkona klo 18. Liput 6 €. Lue lisää Malmitalon sivuilta

Malmitalon Kino Helioksessa voi nähdä lasten uutuuselokuvan Supermarsu. Elokuva alkaa klo 18 ja liput maksavat 6 €. Lue lisää Malmitalon sivuilta.

VINKKI Espooseen VAUVOILLE ja vanhemmille: BabyKino Ison Omenan Nuortentila Voxissa klo 10.30. Lue lisää kirjaston sivuilta.

VINKKI Espooseen: LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).

VINKKI: Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Täällä pääosassa ovat lapset ja leikkiminen. Sisäänpääsymaksu 4€/2€/0€.


TORSTAI 8.2.2018

Tapahtumat:  

Lainan päivä kirjastoissa

Vanhemmille: Lukemalla kasvaa Töölön kirjastossa torstaina klo 10-12 (ennakkoilmoittautuminen). Tilaisuus vauvoille lukemisesta, lorutuksesta ja kirjoista. Lisätietoja kirjaston sivuilta. 

Lainan päivän tapahtumia ainakin Oulunkylän, Tapulinkaupungin, Viikin, ItäkeskuksenPitäjänmäen, Puistolan, Töölön ja Laajasalon kirjastoissa.

Satutuokio Paloheinän kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Tapulinkaupungin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Laajasalon kirjastossa 9.45.
Satutuokio Vallilan kirjastossa klo 18.

Satujoogaa Maunulan kirjastossa klo 9.30.
Taaperotuokio Paloheinän kirjastossa klo 10.30.

Kastor & Pollux -tanssiteos on Katve [blind spot] -ryhmän lastenesitys. Malmitalon aamuesityksiin klo 9.30 ja klo 11 on torstaina vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Lue lisää ja varaa liput Malmitalon sivuilta.

Taaperoiden piipahduspajat Nykytaiteenmuseo Kiasmassa alkavat ja jatkuvat torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-13 aina 10.2.2018 asti. Piipahduspaja on suunnattu 1-4-vuotiaille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Pajoihin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla ja mukaan voi hypätä oman aikataulun mukaan. Lue lisää Kiasman sivuilta.

Perhepalloilun kevätkausi jatkuu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €), lapsille vapaa pääsy.

VINKKI Espooseen: LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).

VINKKI: Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle myös talvikaudella: keskiviikosta perjantaihin klo 10-18
sekä sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy. Lue lisää Helsingin kaupungin nuorisotoimen sivuilta.


PERJANTAI 9.2.2018

Satutuokio Pasilan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.
Taaperotuokio Malmin kirjastossa klo 10.

VAUVOILLE: Vauvojen lorutuokio Etelä-Haagan kirjastossa klo 10.
VAUVOILLE: Vauvojen lorutuokio Malmin kirjastossa klo 10.

Pehmolelujen pyjamabileet Pukinmäen kirjastossa perjantaista lauantaihin. Lue lisää kirjaston sivuilta, kuinka pehmosi pääsee mukaan.

Kastor & Pollux -tanssiteos on Katve [blind spot] -ryhmän lastenesitys. Malmitalon aamuesitykseen klo 9.30 on perjantaina vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Lue lisää ja varaa liput Malmitalon sivuilta

Taideneuvola leikkipuisto Kuranummessa Tapanilassa klo 10. Lue lisää leikkipuistojen Taideneuvoloista Pienten Helsingin fb-sivuilta. Ei ennakkoilmoittautumista.

Teatteri Hevosenkengän Mimmi Lehmä ja Varis -esitys Annantalossa perjantaina klo 10. Liput 11,50 €. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10-12. Viikon aiheena luonto ja vuodenajat. Lue lisää Naperokinosta Annantalon sivuilta.

Taaperoiden piipahduspajat Nykytaiteenmuseo Kiasmassa alkavat ja jatkuvat torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-13 aina 10.2.2018 asti. Piipahduspaja on suunnattu 1-4-vuotiaille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Pajoihin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla ja mukaan voi hypätä oman aikataulun mukaan. Lue lisää Kiasman sivuilta.  

VINKKI Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tapahtuma perjantaina klo 10. Mukaan voi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä kirjaston sivuilta.

VINKKI Espooseen: LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).

VINKKI: Elokuviin! Supermarsu, Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset sekä Muumien taikatalvi pyörivät parhaillaan elokuvateattereissa ja sopivat pienten ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi.


LAUANTAI 10.2.2018

Tapahtumat:

Taaperotuokio Roihuvuoren kirjastossa klo 10.30.

Satutuokio Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Lasten lauantai ja barbit Puistolan kirjastossa lauantaina klo 11-14.
Lasten lauantai ja emojit Kirjasto 10:ssä lauantaina klo 12-14.

Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden vaihtajaiset Herttoniemen kirjastossa klo 12-14.

På svenska: Skepp ohoj! – dikter, ramsor och rörelser för barn upp till 5 år med vuxen i Busholmens bibliotek kl 13.

Ystävänpäivän korttitempaus Vallilan kirjastossa klo 13-15. Lue lisää Vallilan kirjaston fb-sivuilta.

VINKKI vanhemmille: Työväenopiston Opistotreffeillä lauantaina klo 13-15 pääsee mukaan ideoimaan ja kehittämään Työväenopiston uusia toimintamuotoja, tapahtumia ja kursseja. Mahtava tilaisuus ideoida Helsinkiin jotain uutta! Lue lisää Työväenopiston sivuilta. Huom! Ennakkoilmoittautumista toivotaan.

Hakaniemen uuden Lasihallin avajaisia vietetään lauantaina klo 8-18. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Taaperoiden piipahduspajat Nykytaiteenmuseo Kiasmassa alkavat ja jatkuvat torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-13 aina 10.2.2018 asti. Piipahduspaja on suunnattu 1-4-vuotiaille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Pajoihin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla ja mukaan voi hypätä oman aikataulun mukaan. Lue lisää Kiasman sivuilta.

Puksun laskiaisrieha Säveltäjänpuiston ympäristössä lauantaina klo 10-13. Lisätietoja tapahtuman fb-sivuilta.

Också på svenska: Pohjoismainen talvipäivä 2018 – Nordisk vinterdag 2018 Arbiksessa (Helsingfors arbis) Etu-Töölössä lauantaina klo 10.30-15. Mahtavaa ohjelmaa suomeksi ja ruotsiksi kaikenikäisille. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Euron päivä – koko perheen yhteisvastuutapahtuma Laajasalon kirkon ympäristössä lauantaina klo 11-15. Tekemistä koko perheelle hyväntekeväisyyshengessä. Lue lisää Roihuvuoren seurakunnan sivuilta.  

Malmitalon Kino Helioksessa voi nähdä lasten uutuuselokuvan Supermarsu. Elokuva alkaa lauantaina klo 14 ja liput maksavat 6 €. Lue lisää Malmitalon sivuilta

Närpiäiset-musiikkinäytelmän Musiikkiteatteri Kapsäkissa lauantaina klo 14. Liput 13,50 €/22,50 €. Lisätietoja Kapsäkin sivuilta.

Kastor & Pollux -tanssiteos on Katve [blind spot] -ryhmän lastenesitys. Tanssiesitys nähdään Malmitalossa lauantaina klo 15. Liput 6 €. Lue lisää Malmitalon sivuilta

VINKKI Espooseen: LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Viikonloppuna 10.-11.2.2018 festivaalin tapahtumaviikonloppu, jossa erikoisohjelmaa. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).

VINKKI Espooseen: Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa vietetään Unelmalauantain Talvipiha-päivää. Lue Pikku-Auroran sivuilta, mitä kaikkea Talvipihalla voi tehdä ja kokea.

VINKKI Espooseen: Tapiolan Talviriehassa monipuolista ohjelmaa niin sisällä kuin ulkonakin lauantaina klo 10-16. Talviriehan tarkka ohjelma ja aikataulu Tapiolan keskuksen sivuilla.

VINKKI EspooseenYstäväluistelu Tapiolan Jääpuutarhassa lauantaina klo 17-20. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

ESPOO: Suomen suurin pienoisrautatie Espoon Tapiolan Heikintorin kauppiastavaratalon pohjakerroksessa tammi-huhtikuussa. Tarkat aukioloajat Alppirautatieharrastajien sivuilla.


SUNNUNTAI 11.2.2018

Laskiaissunnuntai

112-päivä

Tapahtumat:

Liikuntahulinat Myllypuron Liikuntamyllyssä sunnuntaina klo 9-10.45. Yhteinen liikuntaharrastus koko perheelle, jossa tekemistä aivan pienimmillekin. Liikuntahulinat jatkuvat Myllypurossa sunnuntaisin 25.3.2018 asti (ei 18.2.2018). Lapsille vapaa pääsy, aikuiset 3,50 €. Lisätietoja Helsinki liikkuu-sivulla.

Viittomakielinen: Skidien viittomakielen päivä LillaLuckanissa kauppakeskus Forumin yläkerrassa sunnuntaina klo 10-12. Lisätietoja tapahtuman fb-sivuilta.

Kansallismuseon Vintissä voi tavata joka toinen sunnuntai klo 12-15 museon vapaaehtoisen mummin tai kummin, jolla on aikaa jutustella lasten kanssa, auttaa ja neuvoa käsitöissä, askarrella ja toisinaan lukea satujakin. Kurkkaa Pienten Helsingin juttu Kansallismuseosta sekä lue lisää Vintin sunnuntaista Kansallismuseon sivuilta.

Laskiaisrieha sunnuntaina klo 10-14 Leikkipuisto Pohjois-Haagan ympäristössä. Lue lisää laskiaisriehan ohjelmasta Pohjois-Haagan Lionssien sivuilta.

Talvirieha leikkipuisto Lohikäärmepuiston ympäristössä Vuosaaressa sunnuntaina klo 10-14. Paljon monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta

Annalan laskiainen sunnuntaina klo 11-14 Annalan kartanon ympäristössä. Lisätietoja laskiaistapahtuman ohjelmasta tapahtuman fb-sivuilta.

Laskiaisrieha Pikku Huopalahden asukastalolla sunnuntaina klo 11-14. Lue lisää asukastalon fb-sivuilta.

Laskiaisrieha Viikin kirkolla ja Latokartanon torilla sunnuntaina klo 11-14. Päivän ohjelma löytyy Helsingin seurakuntayhtymän sivuilta.

Laskiaisrieha Malminkartanon täyttömäellä sunnuntaina klo 11-15. Ohjelmaa koko perhelle, lisätietoa Pikomalan retkeilijöiden sivuilta.

Taivaskallion laskiaisrieha Käpylässä sunnuntaina klo 12-14. Tapahtumasta löytyy lisätietoa ainakin 112-päivän sivuilta ja mainita Käpylän Lionssien sivuilta.

Laskiaisrieha Lauttasaaren kirkolla sunnuntaina klo 12-15. Lue lisää Helsingin seurakuntayhtymän sivuilta.

Koko perheen laskiaistapahtuma Löylyssä Hernesaarenrannassa sunnuntaina klo 12-16. Lisätietoa päivän ohjelmasta löytyy tapahtuman fb-sivulta.

Annantalon Sunnuntaitreffit: Monikulttuurinen ystävänpäiväYhteiset Lapsemme ry:n 30 v juhlavuoden tapahtumassa mahtavaa ohjelmaa koko perheelle klo 13-16. Lue lisää sunnuntaitreffeistä Annantalon sivuilla

Närpiäiset-musiikkinäytelmän Musiikkiteatteri Kapsäkissa sunnuntaina klo 14. Liput 13,50 €/22,50 €. Lisätietoja Kapsäkin sivuilta.

Sisidisko eli glitteriin puettuja lastenlauluja ja aitoja 1970-luvun diskohittejä -konserttidisko Stoan teatterisalissa sunnuntaina klo 14 ja klo 16. Liput 6 €. Lue lisää kulttuurikeskus Stoan sivuilta.

På svenska: Barnsöndagar på Kino Engel. Lastenelokuvanäytöksiä Kino Engelissä ruotsiksi. Lue lisää tapahtuman fb-sivuilta.Maksullinen.  

Pikku Papun orkesteri esiintyy Olarin kirkossa Yhteisvastuu-tapahtumassa sunnuntaina klo 18. Liput 10 €, perhelippu 30 €. Lisätiedot lipunmyynnistä tapahtuman fb-sivulta

VINKKI Vantaalle: Ylästön laskiaisrieha sunnuntaina klo 10-13 Ylästön seurakuntatalolla. Lue lisää MLL Aviapoliksen fb-sivulta.

VINKKI Espooseen: Talvirieha Leppävaaran urheilupuistossa sunnuntaina klo 10-14. Lisätietoa päivän talvisesta ohjelmasta tapahtuman fb-sivulta.

VINKKI Espooseen: LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Viikonloppuna 10.-11.2.2018 festivaalin tapahtumaviikonloppu, jossa erikoisohjelmaa. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).

VINKKI: Pulkkamäkeen! Tunnettujen Kaivopuiston ja Paloheinän pulkkamäkien lisäksi Helsingistä löytyy useita epävirallisia pulkkamäkiä: Kelkkapuisto Kontulassa, Alakivenpuisto Myllypurossa, Kaisaniemen puiston mäet ja Taivaskallio Käpylässä tarjoavat hyvät vauhdit pulkkailijoille. Lue myös My Helsingin juttu, jonka aiheena on Helsingin parhaat pulkkamäet. 


Muista myös nämä:

Disney On Ice jääsatunäytöksiä Hartwall Arenalla 8.2.-11.2.2018. Liput ja lisätiedot Livenationin sivuilta (maksullinen).

ESPOO: LEGO®-festivaali kauppakeskus Isossa Omenassa 6.2.-25.2.2018. Näyttelyssä myös leikkialue. Lue lisää festivaalista ja katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat kauppakeskuksen sivuilta. Ps. Tänne pääsee metrolla mainiosti Helsingistä ;).

Hakaniemen kauppahalli aukeaa uusissa väistötiloissa Hakaniementorilla maanantaina 22.1.2018 klo 8. Mainio paikka vierailla lasten kanssa ihmettelemässä hallin hälinää ja tunnelmaa.

Luistemaan Helsingin lukuisille luistelukentille! Lue lisää kenttien sijainnista, pääsymaksuista ja aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta. Myös Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna päivittäin. Ajankohtaiset tiedot luistelukenttien kunnosta löydät sivulta www.ulkoliikunta.fi.

Vene18Båt -messut Helsingin Messukeskuksessa 9.-18.2.2018. Maksullinen. Lue lisää Messukeskuksen sivuilta.

Taaperoiden piipahduspajat Nykytaiteenmuseo Kiasmassa alkavat ja jatkuvat torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-13 aina 10.2.2018 asti. Pajat on suunnattu 1-4-vuotiaille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Pajoihin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla ja mukaan voi hypätä oman aikataulun mukaan. Lue lisää Kiasman sivuilta.

Mielikuvitusystävät -näyttely. Johanna Witickin näyttely kaiken maailman mielikuvitusystävistä Herttoniemen kirjastossa 1.2.-28.2.2018 kirjaston aukioloaikoina. Lue lisää Herttoniemen kirjaston sivuilta.

Kirjasto 10:ssä aukeaa neljäs lasten oma taidenäyttely 22.1.2018. Kymmenvuotiaan Inkan Universe-näyttelyn avajaisia vietetään 22.1.2018 klo 16.30 alkaen lastenosaston näyttelytilassa. Inkan taidetta pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina aina 11.2.2018 asti. Lasten oma taidenäyttelytoiminta on lajissaan tiettävästi ainutlaatuinen konsepti Suomessa ja näyttelyn voi pitää kuka lapsi vain. Lisätietoja tapahtumasta ja Kirjasto 10:n näyttelytoiminnasta.

Tuula Peren lastenkirjojen kuvitusnäyttely Malmitalossa 15.1.-28.2.2018. Näyttelyn yhteydessä järjestetään satutunteja ja muuta ohjelmaa lapsille. Lue lisää näyttelystä Malmitalon sivuilta.

Ennen näkymättömiä eläimiä -näyttely 11.1.2018 alkaen Pohjoismaisessa kirjastossa Kaisaniemenkadulla. Näyttely pohjautuu Ulf Starkin ja Linda Bondestamin samannimiseen kuvakirjaan, joka palkittiin Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnolla vuonna 2017. Näyttely on esillä 28.3.2018 asti Pohjoismaisen kirjaston aukioloaikoina. Lue lisää kirjaston sivuilta.

ESPOO: Suomen suurin pienoisrautatie Espoon Tapiolan Heikintorin kauppiastavaratalon pohjakerroksessa tammi-huhtikuussa. Tarkat aukioloajat Alppirautatieharrastajien sivuilla.


Pienten Helsingin kevään 2018 uusi tapahtumien lista on ilmestynyt ja päivittyy koko ajan.

Katko mitä Helsingissä tapahtuu kevään aikana!

Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla keväällä 2018

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.