Mainos

Minne tällä viikolla? 4.9.2017-10.9.2017

Syyskuun alkupäivien menovinkit ja kirjasto-extra

Päivitetty 9.9.2017

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Syyskuun alun menovinkeissä on tapahtumien lisäksi paljon tietoa kirjastojen tarjoamista tapahtumista vauvoille, taaperoille kuin vanhemmillekin lapsille. Satutunteja, Vauvojen lorutuokioita ja esimerkiksi satujoogaa on tarjolla kaupunginkirjastoissa ympäri Helsingin. Kirjastojen ilmoittelua kannattaa seurata ahkerasta, sillä Pienten Helsingin tapahtumalistauksessa on nostettu vain esimerkkejä tarjonnasta. Helsingin upeat kirjastot ovat ehdottoman lapsiystävällisiä paikkoja ja esimerkiksi sadepäivien pelastajina ehdottoman hyviä!

Helsingissä on lukuisia upeita kirjastojen lastenosastoja ja niihin on aina vapaa pääsy.

Leikkipuistojen osalta eri leikkipuistoalueiden esitteitä syksyn ohjelmista on alkanut ilmestyä, mutta harmittavan harva löytyy vielä sähköisessä muodossa. Pienten Helsinki pohtii edelleen leikkipuistojen ohjelmien saatavuuden helpottamista, toivottavasti mahdollisimman moni kuitekin löytää johonkin Helsingin 69:stä leikkipuistosta.

Menovinkkeinä mainittakoon esimerkiksi Kalasatamanpuiston avajaiset, Perhepalloilu sekä Funky Elephant-festivaalin perhepäivä.


MAANANTAI 4.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.
Sagostund på svenska i Östra centrums bibliotek kl. 9.30.

Satuhierontaa alle kaksivuotiaille Paloheinän kirjastossa klo 9.30. Lue lisää satuhieronnasta täältä.
Satujoogaa Paloheinän kirjastossa klo 10.15 alkaen 2-6-vuotiaille. Satujoogaan ennakkoilmoittautuminen (myös muita aikoja). Lue lisää täältä.
Taaperotuokio 1-3-vuotiaille Maunulan kirjaston satuhuoneessa klo 9.30. Lisätietoa täältä. Heti perään Maunulassa myös vauvalorutusta klo 10.30 alken.
Vauvojen lorutuokio Jakomäen kirjastossa klo 10. Lue lisää lorutuokiosta täältä.

Vantaa: Vantaan kaupunginmuseossa vietetään joka kuukauden ensimmäisen maanantaina vauvojen museomaanantaita klo 10-11. Ohjelmassa vapaa seurustelua ja näyttelyyn tutustumista vauvojen ehdoilla. Vapaa pääsy.
Lisätietoa tapahtumasta täältä.

TIISTAI 5.9.2017

Tapahtumat:

Mainos

Luomupuuro Maailmanennätyspäivä. Syö luomupuuroa kotona tai jossain tapahtumassa, lue lisää täältä.

Satutunti Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Itäkeskuksen kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kannelmäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutunti Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.
Sagostund på svenska i Tölö bibliotek kl. 9.30.
Jussi Ollilan satutuokio Vuotalon aulassa klo 10.30. Lue lisää täältä.

Perhepalloilu valtaa taas Pallomyllyn sisähallin Myllypuron liikuntapuistossa ja kutsuu kaikki alle 9-vuotiaat liikkumaan aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Perhepalloilussa vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu 3,50€. Lue Pienten Helsingin artikkeli Helsingin kaupungin liikuntatapahtumista täältä, lisätietoa esimerkiksi perhepalloilusta ja Pallomyllyyn saapumisesta.

Itiksen kauppakeskuksessa vietetään tiistaina Taaperotiistaita klo . Ohjelmassa esimerkiksi tuote-esittelyjä, kilpailuja ja ohjelmaa taaperoille. Lue lisää Taaperotiistaista täältä.

KESKIVIIKKO 6.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutunti Maunula-talossa klo 10.
Satutunti Oulukylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Pukinmäen kirjastossa klo 10.15.

Laulutuokio Terttu Paijan johdolla Tapulinkaupungin kirjastossa klo 10. Lue lisää laulutuokiosta täältä.

Vinkki:  Retki Suomenlinnaan alkusyksyllä kannattaa, sillä tunnelma on kuin ulkomailla: Turisteja vaeltelee pitkin saarta ja tunnelma on usein seesteinen, kun kesän ruuhkasta on vain muisto. Kauniilla säällä täällä on kiva retkeillä, leikkiä, seikkailla tai vaikka tehdä museokierros sekä pistäytyä kirjastossa.  Leikkipaikkakin löytyy! Lue miten Pienten Helsinki seikkaili Suomenlinnassa seesteisenä keskiviikkona.

Lasten Suomenlinna -kartta vie seikkailulle salaperäiselle linnoitusalueelle.

TORSTAI 7.9.2017

Tapahtumat:  

Satutunti Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Paloheinän kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Tapulinkaupungin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Vallilan kirjastossa klo 18.

Satuhierontaa Maunulan kirjastossa alle kaksvuotiaille klo 9.30. Lue lisää täältä.

Muksukinon elokuvat valtaavat Myllypuron mediakirjaston ja asukastalo Myllärin salin torstaisin klo 10. Lue lisää muksukinosta täältä.

Jätkäsaaren infokeskuksen ja kirjaston 2-vuotissynttärijuhlia vietetään torstaina ja juhlissa kuullaan Jytäjyrsijöitä klo 10 alkaen. Lue lisää kirjaston juhlallisuuksista täältä.

Lasten taideneuvola valtaa Kanneltalon Värkkäämön torstaina klo 10-12. Taideneuvolan pajoissa ikäsuositus on 3-6-vuotta. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lue lisää Taideneuvolasta täältä.

Perhepalloilu valtaa Pallomyllyn sisähallin Myllypuron liikuntapuistossa myös torstaisin ja kutsuu kaikki alle 9-vuotiaat liikkumaan aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Perhepalloilussa vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo klo 16-17. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu 3,50€. Lue Pienten Helsingin artikkeli Helsingin kaupungin liikuntatapahtumista täältä, lisätietoa esimerkiksi perhepalloilusta ja Pallomyllyyn saapumisesta.

Kalasatamanpuiston avajaisia vietetään torstaina klo 15-18.
Monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille sekä pientä syötävää. Lue lisää Kalasataman puiston avajaisista täältä.

Vinkki: Lue mitä mieltä Pienten Helsinki oli Kalasatamanpuiston leikkipaikasta.

Kalasatamanpuiston avajaisia vietetään torstaina 7.9.2017.

PERJANTAI 8.9.2017

Tapahtumat:
Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.

Velhosatutunti Maunulan kirjastossa klo 10. Lue lisää täältä.

Vauvojen lorutuokio Etelä-Haagan kirjastossa klo 10. Lue lisää lorutuokiosta täältä.
Vauvojen lorutuokio Malmin kirjastossa klo 11. Lue lisää täältä.

Taaperotuokio Malmin kirjastossa klo. 10. Lue lisää täältä.

Annantalon Naperokino jatkuu ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Lue lisää Naperokinosta täältä.

Kissojen yö valtaa Korkeasaaren klo 16-24 ja päästää seikkailemaan pimenevään iltaan. Saaren omien seikkailuiden lisäksi tarjolla on monipuolista ohjelmaa. Tapahtuma on maksullinen.  Lisätietoa Kissojen yöstä täältä.

Vinkki Vantaalle: Muumiperheen lauluretki -konsertti Vantaalla Kulttuurikeskus Martinuksessa klo 10. Liput 5€. Lue lisää täältä.

Muumiperheen lauluretken lauluja kuullaan Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla. Kirjan oikeudet omistaa Tammi.

LAUANTAI 9.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Taaperotuokio Roihuvuoren kirjastossa klo 10.30. Lue lisää täältä.

Mainos

Lasten avaruuslauantai Kirjasto 10:ssä klo 12-14. Lue lisää avaruuslauantaista täältä.

Satulauantai: Maailman onnellisimmat 
Pohjoismaisessa kirjastossa vietetään satulauantaita klo 13 ja kuullaan satu onnellisuudesta. Samalla kannattaa poiketa lastenosastolle ja tutkailla mitä kaikkia aarteita Pohjoismainen kirjasto tarjoaa. Kirjasto löytyy osoitteesta Kaisaniemenkatu 9. Lue lisää satulauantaista ja Pohjoismaisesta kirjastosta täältä.

Pohjoismaisen kirjaston lastenosasto.

Musiikkitalon Vapaapäivä 2017 -tapahtuma tuo monipuolisen kattauksen ohjelmaa kaikkien saataville lauantaina klo 9.30-15. Varsinaista lastenohjelmaa ei tämän hetken tietojen mukaan järjestetä, mutta monet päivän tapahtumista sopivat myös lapsille. Lue lisää päivän ohjelmasta ja Musiikkitalon vapaapäivästä täältä.

Vinkki: Musiikkitalo ja sen kahvila ovat estööttömiä ja saavutettavissa hyvin esimerkiksi rattaiden kanssa liikuttaessa. Täältä löytyy myös toimiva lastenhoitotila.

Musiikkitalon kahvilaan mahtuu mainiosti myös rattaiden kanssa.

SUNNUNTAI 10.9.2017

Tapahtumat:

Funky Elephant -festivaalin perhepäivää vietetään sunnnuntaina klo 11-19 Suvilahdessa. Ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle ja lapset on huomioitu ohjelmassa. Esimerkiksi Pomppulinnan Kreivi esiintyy klo 13.30. Festivaalin Perhepäivään on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtumasta ja kurkkaa tärkempi ohjelma täältä.

MLL Aviapoliksen lastentarvikekirppisellä voi tehdä löytöjä Tammistossa Vantaalla klo 9.30-13. Lue lisää täältä.

Harakan saaren opastettu saarikierros sunnuntaina klo 14 – 15 tarjoaa retken saaren rikkaaseen luontoon, historiaan ja nykypäivään. Sopii koko perheelle, reitti ei tosin ole esteetön. Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä. Harakan saareen ja retkille vapaa pääsy. Lue lisää Harakan saaresta täältä.

Espoo: Lude vai lukki? -ötökkäretki on koko perheen luontoretki Villa Elfvikissä Espoossa sunnuntaina klo 10.30-12.30 vie tutkimusretkelle Laajalahden luontoon. Retki sopii koko perhelle, mukaan kannattaa ottaa pienet eväät sekä säänmukainen vaatetus. Vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

Vinkki: Uusia leikkipaikkojen esittelyjä lisätty Pienten Helsingin sivuille. PH haastaa vierailemaan uuteen leikkipaikkaan!

Kurkkaa Pienten Helsingin sivuilta miltä näyttää Lohiapanlahden leikkipaikka Lauttasaaressa.

Muista myös nämä:

Helsinki Design Weekin kaupunki-installaatiot valtaavat keskustan 7.-17.9.2017. Lue lisää teoksista täältä.

Vauvojen ja taaperoiden värikylpytyöpajat Forum Boxissa järjestään kahtena päivänä syyskuussa 4.9.2017 sekä 18.9.2017. Tapahtua on maksullinen. Lue lisää täältä.

Linnanmäen huvipuistossa vietetään Iik!Week -viikkoja 2.9.-17.9.2017. Lue lisää täältä. Iik!Week -teema näkyy myös Merimaailma Sealifessa.


Pienten Helsingin elo-lokakuun tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

Tulossa lähiaikoina Pienten Helsingin sivuille:
Vauvan Helsinki, joka kokoaa vauvavuoden vinkit yhteen paikkaan!

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin