Mainos

Minne tällä viikolla? 30.9.-6.10.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä tapahtumia Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat lapsiperheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin artikkeleista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on hyvin avoinna. Jos haluat mainoksesi kohderyhmänsä erinomaisesti tavoittavalle sivulle, lue lisää täältä.

Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Perheiden kaupunkipolkujen julkaistaan 1.10.2019!

Jutun kansikuva: Kuusiluodon lampaat asustavat saarella pitkälle syksyyn. Pienten Helsingin juttu Lammassaaresta ja Kuusiluodosta löytyy täältä.


MAANANTAI 30.9.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna maanantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL:n Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa maanantaisin klo 10. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalolla maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex, Päivälehden museo sekä Luontokeskus Haltia Espoossa (kesäkaudella).


TIISTAI 1.10.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Nukketeatteri Sampo: Kultakutri ja kolme karhua-esitys Malmitalossa tiistaina klo 10. Liput 12 €. Lue lisää Malmintalon sivuilta.

Avoin studio taaperoille -työpajat (Open Studio for Toddlers Workshops) tiistaina Kulttuurikeskus Caisassa klo 14. Pajat sopivat 1,5–3-vuotiaille lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Työpajoihin voi tulla koko ajaksi tai vain hetkeksi kerrallaan. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lisätiedot Caisan sivuilta.


KESKIVIIKKO 2.10.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Mainos

Tapahtumia ja menovinkkejä

Teatteri Rollo: Umpimähkän valtakunta-esitys Malmitalossa keskiviikkona klo 9. Liput 10 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-17. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Espoo: Kutitus – Lasten taidefestivaali 2.-6.10.2019. Lisätiedot festivaalin sivuilta. Osin maksullinen.

Fallkullan kotieläintila on avoinna keskiviikkoisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Pieni sisäänpääsymaksu.


TORSTAI 3.10.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Teatteri Rollo: Umpimähkän valtakunta-esitys Malmitalossa torstaina klo 9. Liput 10 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

MLL:n perhekahvila Krunun Mestassa (Meritullinkatu 6) torstaisin klo 9.30-11.30. Lisätiedot perhekahvilan fb-ryhmästä.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna torstaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Espoo: Kutitus – Lasten taidefestivaali 2.-6.10.2019. Lisätiedot festivaalin sivuilta. Osin maksullinen.

Helsinki+Espoo: Kolibrí Festivaali 3.-6.10.2019. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman sivuilta.

Vantaa: Pienten Taideaamu Lastenkulttuurikeskus Pessissä Vantaalla torstaisin klo 9.30 ja klo 10.30. Lisätiedot Vantaan kaupungin sivuilta.

Avoin studio taaperoille -työpajat (Open Studio for Toddlers Workshops) torstaina Kulttuurikeskus Caisassa klo 10. Pajat sopivat 1,5–3-vuotiaille lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Työpajoihin voi tulla koko ajaksi tai vain hetkeksi kerrallaan. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lisätiedot Caisan sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna torstaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Näyttely: Vicar, eräs elämä lyijykynällä 3.-31.10.2019 Annantalossa. Mukana mm. Aku Ankka -piirroksia. Vapaa pääsy. Näyttelyn avajaisia juhlitaan torstaina klo 15.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.


PERJANTAI 4.10.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Korkeasaaripäivän kunniaksi eläintarhaan on vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Kutitus – Lasten taidefestivaali 2.-6.10.2019. Lisätiedot festivaalin sivuilta. Osin maksullinen.

Helsinki+Espoo: Kolibrí Festivaali 3.-6.10.2019. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman sivuilta.

Naperokino Annantalossa perjantaina klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Lasten perjantait Alppilan kirkolla perjantaisin klo 10-12. Koko syksyn ohjelma löytyy tapahtuman fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna perjantaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Nukketeatteri PikkuKulkuri: Nigan 8 vuodenaikaa-nukketeatteriesitys Malmitalossa perjantaina klo 18. Liput 6 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

Näyttely: Vicar, eräs elämä lyijykynällä 3.-31.10.2019 Annantalossa. Mukana mm. Aku Ankka -piirroksia. Vapaa pääsy.


LAUANTAI 5.10.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Espoo: Kutitus – Lasten taidefestivaali 2.-6.10.2019. Lisätiedot festivaalin sivuilta. Osin maksullinen.

Helsinki+Espoo: Kolibrí Festivaali 3.-6.10.2019. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman sivuilta.

Kirppis! MLL Kannelmäen lastenvaatekirppis Kanneltalossa lauantaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Malmin peruskoulun syysrieha lauantaina klo 10-13. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: LauantaiPajatus Lasten kulttuurikeskus Aurossa lauantaina klo 10-14. Lisätiedot kulttuurikeskuksen sivuilta.

Kauppakeskus Ristikon synttäreillä vierailee Ryhmä Hau klo 11 ja klo 13. Tapahtumassa on myös Hopen keräyspiste! Lisätiedot Ristikon sivuilta.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Espoo: Luonnossa kotonaan -perhepäivä Oittaalla lauantaina klo 11-14. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Kirjaseikkailu lapsille – Barnboksdag Hanasaaressa lauantaina klo 11-15. Tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Hanasaaren fb-sivuilta.
Ilmainen runobussi ajaa shuttle-palveluna koko päivän ajan Koivusaaren metroaseman ja Hanasaaren väliä. 

Syysmyrsky- koko perheen luontotapahtuma Meriharjun luontotalon alueella Uutelassa lauantaina ja sunnuntaina 5.-6.10.2019 klo 11 alkaen. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden Syyskirppis Malmitalolla lauantaina klo 12-15. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! MLL Herttoniemen lastenvaatekirppis Kettutien nuorisotalolla lauantaina klo 13-16. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

ToPon Naperokerho Munkkiniemen Yhteiskoulun salissa lauantaina klo 14.30-16. Kaikille avoimessa tapahtumassa luvassa ainakin touhua, leikkejä, temppuratoja ja palloilua. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kallo Collective: Caterpillars-esitys Vuotalossa lauantaina klo 15. Liput 6 €. Lisätiedot Vuotalon sivuilta.

Nukketeatteri PikkuKulkuri: Nigan 8 vuodenaikaa-nukketeatteriesitys Malmitalossa lauantaina klo 15. Liput 6 €. Lisätiedot Malmitalon å’sivuilta.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas syksyn tullen avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna syys-lokakuussa. Öljysäiliö on avoinna lauantaina klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaailmaan. Paikalle pääsee  helposti myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Mainos

Näyttely: Vicar, eräs elämä lyijykynällä 3.-31.10.2019 Annantalossa. Mukana mm. Aku Ankka -piirroksia. Vapaa pääsy.


SUNNUNTAI 6.10.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Liikuntahulinat Liikuntamyllyssä Myllypurossa sunnuntai-aamuisin klo 9-10.45. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Stadin silakkamarkkinat Kauppatorilla 6.-12.10.2019. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Musti Silakkamarkkinoilla -kuvasuunnistus Kaupunginmuseossa Silakkamarkkinoiden ajan 6.-12.10.2019.

Espoo: Kutitus – Lasten taidefestivaali 2.-6.10.2019. Lisätiedot festivaalin sivuilta. Osin maksullinen.

Helsinki+Espoo: Kolibrí Festivaali 3.-6.10.2019. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman sivuilta.

MLL Haagan koko perheen syysseikkailu Isonnevan leikkipuistossa sunnuntaina klo 10-13. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! MLL Lauttasaaren lastentarvikekirppis Myllykallion koululla sunnuntaina klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Kirppis! MLL Tapiolan Syyskirppis Toppelundin koululla sunnuntaina klo 10-12.30. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! MLL Pihlajamäen lastenvaatekirpputori Pihlajiston ala-asteella sunnuntaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Kirppis! MLL Leppävaaran syyskirppis Ruusutorpan koululla sunnuntaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Kutitus-disko ja naamiaiset Espoon kulttuurikeskuksessa (Tapiola) sunnuntaina klo 10.30-14. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Villa Elfvikin talvikauden avajaiset – kotieläimiä luontotalon pihalla sunnuntaina klo 11-14. Luontotalo on avoinna klo 10-16. Lisätiedot Elfvikin sivuilta.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Mikkelinmarkkinat Elias-koululla sunnuntaina klo 11-15. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Syysmyrsky- koko perheen luontotapahtuma Meriharjun luontotalon alueella Uutelassa lauantaina ja sunnuntaina 5.-6.10.2019 klo 11 alkaen. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman fb-sivulta.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Annantalon sunnuntaitreffit: Kolibrín tapahtumapäivä Annantalossa sunnuntaina klo 11-17. Vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivulta.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas syksyn tullen avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna syys-lokakuussa. Öljysäiliö on avoinna lauantaina klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaailmaan. Paikalle pääsee  helposti myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Näyttely: Vicar, eräs elämä lyijykynällä 3.-31.10.2019 Annantalossa. Mukana mm. Aku Ankka -piirroksia. Vapaa pääsy.


Muista myös

Sirkus Finlandia Kaisaniemen kentällä 4.10.-3.11.2019. Lippujen hinnat ja lisätiedot löytyvät sirkuksen omilta sivuilta.

Näyttely: Vicar, eräs elämä lyijykynällä 3.-31.10.2019 Annantalossa. Mukana mm. Aku Ankka -piirroksia. Vapaa pääsy.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!

Eläimiä kaupungissa -juttu kokoaa parhaat vinkit Helsingin ja lähialueiden parhaista paikoista nähdä kotieläimiä.


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin