Mainos

Minne tällä viikolla? 24.7.-30.7.2017

Heinäkuun lopun menovinkit Helsingissä lasten kanssa

Päivitetty 29.7.

Mitä tekemistä löytyy lomailevasta Helsingistä heinäkuussa? Minne mennä pienten lasten kanssa kaupunkilomalla tai viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. 

Kesäinen Helsinki on nyt parhaimmillaan ja lastentapahtumiakin järjestetään loppukesää kohden yhä enemmän erityisesti viikonloppuisin. Elokuun viikonloppujen tapahtumaruuhkaan ei vielä heinäkuun viimeisellä viikolla päästä, mutta esimerkiksi Helsingin kesän suurimpiin kuuluva lastentapahtuma, Skidit festarit, valtaa kaupunkia tulevana lauantaina.
Omatoimista tekemistä löytyy Helsingistä paljon ja esimerkiksi aurinkoisella säällä oleilu puistossa tai retki uimarannalle saattavat olla suuria elämyksiä pienille.

Viikon menovinkit ovat taas heinäkuiseen tapaan osin vapaampaan tekemiseen painottuvia, mutta varsinaisia tapahtumiakin on listauksessa jo viime viikkoja enemmän. Muista myös nämä -vinkit löytyvät tällä viikolla Helsingistä.

Elokuussa lapsille suunnattua tapahtumatarjontaa on taas erittäin paljon ja tulevien tapahtumien päivitetty listaus löytyy täältä.

Leikkipuistojen kesä

Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista ja perhetalot lomailevat edelleen,  mutta monet myös palailevat taas arkeen. Avoinna olevia puistoja löytyy ympäri kaupunkia ja lämpimällä säällä useimmissa puistoissa on uima-allas tai muu vesileikkimahdollisuus. Lähileikkipuiston aukiolotiedot kannattaa tarkastaa leikkipuistotoiminnan sivuilta. Ilmainen puistoruokailu alle 16-vuotiaille jatkuu elokuulle ja viikon ruokalista löytyy täältä.

Heinäkuun viimeiselle viikolla leikkipuistoista löytyy taas monipuolinen kattaus järjestettyä ohjelmaa ja viikkoon mahtuu myös juhlapäivä.

Esimerkiksi Leikkipuisto Myllynsiivessä, Mustakivessä ja Ruoholahdessa vietetään vesiviikkoa ja puistoissa järjestetään veteen liittyvää ohjelmaa koko viikon. Leikkipuisto Herttoniemessä on tiistain ohjelmassa sosesotkua (!) klo 10.30 ja klo 13 (mainos kehottaa ottamaan mustikankestävät vaatteet mukaan).  Tiistaista torstaihin leikkipuisto Kurkimäessä tehdään Taidekavereiden johdolla ympäristötaideteoksia.  Keskiviikkona leikkipuisto Filpuksessa on vilttikirppis, jonne voi mennä ostoksille tai myymään omia tavaroitaan. Monissa leikkipuistoissa vietetään torstaina Unikeonpäivää ja siihen liittyviä tapahtumia ja juhlallisuuksia on paljon. Lista Unikeonpäivän tapahtumista löytyy alta torstain kohdalta. Perjantaina leikkipuisto Tuorinniemessä on grilli perinteiseen perjantain tyyliin kuumana omille eväille ja ohjelmassa maja-askartelua sekä vesisotaa.

Leikkipuistojen Facebook- ja internetsivuja kannattaa seurata aktiivisesti, sillä kaikille avointa, ohjattua toimintaa järjestetään paljon.

Mainos
Intohimoinen kuvausprojekti Helsingin leikkipuistoista on alkanut. Kuva leikkipuisto Linjasta.

Pienten Helsingin intohimoinen haaste esitellä kaikki Helsingin leikkipuistot ja leikkipaikat kuvin ja sanoin on alkanut ja ensimmäiset leikkipaikkojen ja -puistojen esittelyt löytyvät täältä.

Tekemistä Helsingissä

Maanantaina 24.7. kannattaa ottaa suunnaksi Espoo ja lasten kulttuurikeskus Pikku Aurora, sillä maanantaina järjestetään puutarhalaulu-ilta sekä piknik pienille ja isoille klo 18-19. Ihanaa tekemistä ja tunnelmaa kesäillassa. Katso myös Pikku Auroran ohjelmatarjonta muille päiville, kesäohjelmaa tarjolla arkipäivisin. Kulttuurikeskus tarjoaa myös paljon omatoimista tekemistä ulkona ja sisällä. Lisätietoa lasten kulttuurikeskuksesta löytyy täältä.

Maanantaina katukoristapahtuma Kannelmäen liikuntapuistossa klo 16-20. Tilaisuus sopii tapahtumatietojen mukaan koko perhelle ja pienemmille lapsille järjestetään omaa korishenkistä ohjelmaa sekä arvontoja. Katukoristapahtumat järjestää Suomen koripalloliitto ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumista löytyy täältä.

Tiistaina 25.7. Annantalo on osin palannut kesätauolta ja A.lavalla Annantalon takapihalla nähdään Marjatta Kurenniemen kertomukseen pohjautuva tarina Käkkärämännystä. Esitykset alkavat klo 13 ja klo 15. Vapaa ja esteetön pääsy. Annantalon etupihalla on kesäpiha, jossa voi hengähtää hetken. Lisätietoa esityksestä täältä.

Annantalon A.lava.

Tiistaina Vuosaaren Aurinkorannalla järjestetään katukoristapahtuma klo 16-20. Tilaisuus sopii tapahtumatietojen mukaan koko perhelle ja pienemmille lapsille järjestetään omaa korishenkistä ohjelmaa sekä arvontoja. Katukoristapahtumat järjestää Suomen koripalloliitto ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumista löytyy täältä.

Keskiviikon 26.7. jatkuvat Puotilan kesäteatterin Herra Hakkaraisen suuren urheiluesityksen näytökset klo 13. Muitakin esityksiä on kuluvalla viikolla, aikataulu löytyy kesäteatterin sivuilta. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Lisätietoja ja lippuvaraukset esityksiin täältä. Liput 12 €.

Keskiviikkona voi myös piipahtaa esimerkiksi kotieläinpihalla ihailemassa eläimiä. Lisätietoa pääkaupunkiseudun kotieläinpihoista Pienten Helsingin vinkkipankista.

Katrinebergin kotieläinpiha Vantaan Seutulassa.

Torstai 27.7. vietetään Unikeonpäivää ja päivän kunniaksi monissa Helsingin leikkipuistoissa järjestetään päivän teeman mukaista ohjelmaa. Unikeonpäivän ohjelmaa järjestetään ainakin seuraavissa leikkipuistoissa: Tervapääsky, Herttoniemi, Linnunrata, Maunula, Rudolf, Tuorinniemi, Maasälpä ja Mustakivi.

Huom! Listalla ovat ne Unikeonpäivää viettävät leikkipuistot, joiden tapahtumatiedoista Unikeonpäivän ohjelma löytyi. On siis mahdollista, että Unikeonpäivää juhlitaan muissakin puistoissa: Jos huomaat jonkun puiston puuttuvan, kommetoi kommenttikenttään tai viestillä, niin lisään tiedon myös tänne.

Torstaina jatkuu Koripalloliiton katukoris ja tällä kertaa pelaamaan pääsee Meilahden liikuntapuistossa klo 17-22. Lisätietoa tapahtumista löytyy täältä.

Kesäperjantaisin Helsingin keskustassa nähdään vartioparaati klo 12.30 ja MIL-Espa konsertti klo 14 Espan lavalla. Vartioparaati lähtee Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon ja sieltä Esplanadia pitkin Kasarmintorille. Näkemisen ja komiksen arvoinen tilaisuus. Tänä perjantaina 28.7. Espan lavalla kuullaan Itsenäisyyspäivän juhlissakin soittavaa Kaartin soittokuntaa klo 14 alkaen. Lisätietoa vartioparaatista ja MIL-Espasta löytyy täältä.

Espan lavan ohjelmassa perjantaina myös Inga Söderin konsertti klo 16. Espan lavalla monipuolista ohjelmaa kesällä päivittäin, lisätietoja lavan ohjelmasta löytyy täältä. Espan lavan läheisyydestä löytyy myös Torikortteleiden kesäpiha (kuva jutun alussa), jossa kivaa tekemistä pienille sekä rentoa oleilua aikuisille. Tämä on erinomainen paikka syödä vaikka eväitä.

Vartioparaati kesällä 2016.

Lasten liikennekaupungin kesässä vietetään perhepäivää aina perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin oman aikuisen ohjauksessa pääsee kurvailemaan liikennekaupunkiin ja tutustumaan liikennesääntöihin. Vapaa pääsy.

Lauantaina 29.7. Sörnäisissä kaikuu kivikorttelissa, kun Skidit Festarit 2017 valtaa Kaikukatu nelosen korttelin klo 10-15. Ohjelmaa ja esiintyjiä on paljon ja joka makuun. Liput festareilla maksavat 13,50 €, perhelippu 42 €. Lisätietoa Skidit Festareista ja esiintyjistä löytyy täältä.

Skidit Festarit 2017. (kuva lainattu www.skiditfestarit.fi)

Vantaalla Tiksi Block Party valtaa Tikkurilan lauantaina 29.7  ja tapahtuma pääsee Pienten Helsingin listaukseen erityisesti lastenohjelman vuoksi. Lasten Tiksi Block Party järjestään suojaisan sisäpihan Tikkurilan kirkon takana klo 12-16. Tarjolla kivaa tekemistä pienille! Lisätietoa tapahtumasta ja lapsille suunnattu ohjelma löytyy täältä.  Vapaa pääsy.

Mini-Suomi -seikkailu Seurasaaressa lauantaina klo 11-17 vie tutkimusretkelle Suomeen pienoiskoossa. Seurasaaren taloista löytyy hauskoja tehtäviä, kuten kanteleen soittoa ja villan karstausta ja tehtävien suorittamisesta kerätään leimoja karttoihin. Tapahtuma sopii koko perheelle. Samalla voi seikkailla kesäisessä Seurasaaressa omatoimisesti. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Sisäänpääsy museolipulla, alle 7-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa.
Mini-Suomi -seikkailu jatkuu 13.8.2017 asti.

Korkeasaaressa vietetään Kansainvälistä tiikeripäivää. Lisätiedot eläinpuiston sivuilta. Maksullinen.

Lauantaina pääsee taas grillaamaan Koffin puistoon, kun Grillaamo valtaa puiston ja tuo paikalle lisäksi musiikkia. Lisätietoa tapahtumasta täältä. Vapaa pääsy.

 

Mainos

Sunnuntaina 30.7. Harakan saarella Kaivopuiston edustalla järjestetään koko perheen meribiologiaretki klo 12-15. Retken ohjelma kuulostaa aikuisenkin korvaan erittäin mielenkiintoiselta ja monipuoliselta katsaukselta meren biologiaan. Vai oletko kuullut leväsiiroista tai tiedätkö mitä ovat leväkatkat? Tai milloin olet pyydystänyt haavilla vesiötököitä?
Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Menopaluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä. Harakan saareen ja retkille vapaa pääsy. Lisätietoa Harakan saaren retkestä löytyy täältä.

Sunnuntaina klo 10.30-12.30 Keijukoulu Espoossa Villa Elfvikin lähiluonnossa on suunnattu koko perheelle ja Keijukouluun voi osallistua myös lastenvaunujen kanssa liikkuen. Mukaan tarvitaan säänmukainen vaatetus, pienet eväät ja paljon keijumieltä. Lisätietoa Keijukoulusta löytyy täältä.

Sunnuntaina järjestettävä Pax-festivaali tuo ohjelmaa isoille ja pienille Alppipuistoon klo 13-22. Suomen Rauhanpuolustajien jokavuotinen festivaali on piknik-henkinen tapahtuma koko perheelle ja lapsille on oma konsertti. Lisätietoa Pax-festivaalin ohjelmasta ja tapahtuma-aikataulu löytyy täältä.

Muista myös nämä

Viikon museovinkkinä Päivälehden museon Viisi ihmeellistä aarretta -näyttely, joka sopii kesään ja pienille toiminnallisuutensa vuoksi. Lisää Päivälehden museosta voit lukea Pienten Helsingin museosarjan kolmannesta osasta täältä.

Päivälehdenmuseon Viisi ihmeellistä aarretta-näyttely.

Ulkoilemaan museomaisemiin pääsee Seurasaaressa, jossa kesyjen oravien lisäksi paljon vanhoja rakennuksia, hienoja maisemia ja jopa uimapaikkoja.
Seurasaareen on vapaa pääsy, saaren museotaloihin erillinen pääsymaksu. Lisätietoa Seurasaaresta löytyy täältä.

Uimaan? Kivinokan uimaranta urbaanein näköaloin on kiva lasten kanssa. Lisää Kivinokasta ja muista Helsingin lapsiystävällisistä uimarannoista löytyy Pienten Helsingin vinkkipankista.

Kesäretkelle Helsingin edustalle? Pihlajasaareen Lauttasaaren ja Kaivopuiston väliin pääsee yhteyslautalla Ruoholahdesta tai Merisatamanrannasta kahvila Carusellin läheisyydestä. Pihlajasaaren luonto ja muut saaren aktiviteetit sekä upea uimaranta ovat kesäretkikohde parhaimmillaan. Pihlajasaaressa voi vaikka onkia (omat onget mukaan). Saarelta löytyy kiva kahvila-ravintola. Menopaluumatka lautalla maksaa aikuisilta 7,50 € ja lapsilta (7-16 v.) sekä eläkeläisiltä 4,50 €, lapset alle 7 v. aikuisten seurassa maksutta. Lisätietoa Pihlajasaaresta.

Meriseikkailulle? Mustasaaren toimintakeskus Seurasaarenselällä on aina kiva kohde ja saaren lampaat valloittavia. Lapsiystävällisyys vailla vertaa. Täällä on myös uimaranta ja lasten leikkipaikka, sekä sunnuntaisin kehuttu brunssi – tätä täytyy päästä kokeilemaan vielä tänä kesänä! Saareen on vapaa pääsy, mutta menopaluu lautalla Taivallahdesta maksaa aikuisilta ja yli 10-vuotiailta 4 €, alle 10-vuotiaat maksutta aikuisen kanssa. Huomaa, että lautassa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen! Lisätietoa Mustasaaresta löytyy täältä.

Lintsille? Viikon esiintyjä Linnanmäellä kuullaan maanantaista sunnuntaihin Rokki-Kokki Duoa. Ilmaista hurvittelua pienille tarjolla myös noin kymmenessä huvipuistolaitteessa sekä kahdessa eri leikkipaikassa. Linnanmäen huvipuistoalueelle on vapaa pääsy. Lisätietoa Linnanmäen huvipuistosta.

Lintsin hulinaa.

Leikkimään hiekkalaatikolle keskustassa? Helsingin keskustan Torikortteleiden pieni mutta sitäkin kutsuvampi kesäpiha pienille ja suurille seikkailijoille löytyy kaupungintalon sisäpihalta. Täällä pääsee rakentamaan hiekkakakkuja! Keskustan alueella on myös lukuisia muita leikkapaikkoja, tietoja näistä löytyy  koko ajan lisääntyvissä määrin Pienten Helsingin leikkipaikkojen sarjasta. Kurkkaa vaikka miltä näyttää Suomenlinnan leikkipaikalla.

Oletko jo huomannut Pienten Helsingin uuden Vinkkipankin, jonne kootaan erilaisten teemojen alle vinkkejä pienille Helsingin kattojen alle. Vinkkipankin löydät täältä.


Puuttuuko listalta joku tapahtuma? Vinkkaa siitä muillekin kommenttina tähän tai sähköpostilla helsinginkattojenalla@gmail.com

Helsingin leikkipuistojen ajankohtaisia tapahtumatietoja kannattaa lähettää sähköpostitse tai Pienten Helsingin Facebookin kautta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin