Mainos

Minne tällä viikolla? 23.7.-29.7.2018

Minne tällä viikolla: Puistopiilo-spesiaali

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Heinäkuu helteet jatkuvat, mutta mitä tekemistä voisi keksiä lasten kanssa? Minne tällä viikolla-juttu listaa viikon tapahtumat ja vinkkaa myös omatoimista kesätekemistä Helsingissä. Heinäkuun viimeisellä viikolla tanssitaan ainakin Puistokarkeloissa Alppipuistossa, jammaillaan Tiksi Block Partyssa Vantaalla ja päästään satupiknikille leikkipuistoon. Myös puistopiilojen viimeiset viikot ovat täällä, joten viimeistään nyt kannattaa lähteä piiloilemaan.
Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -artikkeli ilmestyy viikoittain viimeistään maanantaisin ja vinkkaa mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu lapsiperheille alle kouluikäisten lasten kanssa.

Uutta Pienten Helsingissä:
Museokaverini ja minä -sarjan uusin osa vie Tamminiemeen, presidenttien kotimuseoon Meilahteen. Helteisen heinäkuun uimapaikat -juttu listaa varmimmin levättömiä uimapaikkoja.
Kesä Helsingissä -sarjasta löytyy satoja vinkkejä seikkailuun kesäisessä pääkaupungissa.

TOIVERisuja, ruusuja, kommentteja ja toiveita: kerro mitä mieltä olet Pienten Helsingistä!

Jutun kansikuva: Träskändan kartano ja puisto Espoon Järvenperässä on upea piknikpaikka, josta voi löytää myös puistopiilon.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »

MAANANTAI 23.7.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Kirjastovinkki: Ainakin Rikhardinkadun kirjastolla ja Kallion kirjastolla on omat kesäpihat, joissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa!

Kirjavinkkejä kesälomapäiviin lapsille löytyy Helmet -kirjastoportaalista.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Maanantaina leikkipuistoruokana on saaristolaiskeittoa kirjolohesta. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Tanssitaiteilija Veera Lamberg pitää tanssityöpajoja Helsingin leikkipuistoissa kesä-elokuussa. Työpajoissa tutustutaan tanssin maailmaan mielikuvituksen ja musiikin mukana. Työpajoja on kaksi: Tanssiva taikalaatikko (TT) 0-6 -vuotiaille ja heidän perheilleen sekä Tanssiseikkailu Aarreliike (TA) kouluikäisille. Maanantaina tanssimaan pääsee leikkipuisto Piikassa klo 10.30 (TT) ja  13.30 (TA).

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: Maanantaina leikkipuisto Etupellossa klo 11-13.

Muut tapahtumat:

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki avaavat kesäkaudella 4.6.2018 alkaen ovensa jo klo 9. Mainio leikkipaikka aamuvirkuille! Lue lisää museon sivuilta. Lasten kaupungissa on myös esillä 29.5.–31.8. kuvittaja Jenni Isotoffin tarinallinen taidenäyttely Unelma Mäykkynen & Helsinki.

Muita maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Päivälehden museo sekä kesäkaudella myös Kansallismuseo ja Luontokeskus Haltia Espoossa.

Kesäteatteriin: Taivallahden kesäteatterin lavalla nähdään Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä ja Pakastaja Elvi -näytelmä. Näytös maanantaina klo 18. Liput 16 €. Lue lisää: Taivallahden kesäteatterin sivuilta.

VINKKI: Elokuviin lasten kanssa! Esimerkiksi Maija Mehiläinen ja Hunajakisat sekä Supermarsu ovat sallittuja kaikenikäisille.

Puistopiilo 2018: ”Kesällä kun aurinko lämmittää niin altaan vesi sinua viilentää, vieressä on ovia kaksi, kun katseen kurotat käy sinulla ”oravainen” flaksi.” Näin kuuluu leikkipuisto Herttoniemen vihje puistopiilon luo. Oletko jo löytänyt Hertsikan puistopiilon? Puistopiilojen maailmanvalloitus jatkuu vielä hetken ja etsittävänä on jo 29 piiloa!

Helsingistä löytyy 28 erilaista ja persoonallista puistopiiloa.

TIISTAI 24.7.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Kirjavinkkejä kesälomapäiviin lapsille löytyy Helmet-kirjastoportaalista.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Tiistaina leikkipuistoruokana on peruna-purjososekeittoa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa. Kesäparkkiin on vapaa pääsy ja vain muutamaan pajaan vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Tanssitaiteilija Veera Lamberg pitää tanssityöpajoja Helsingin leikkipuistoissa kesä-elokuussa. Työpajoissa tutustutaan tanssin maailmaan mielikuvituksen ja musiikin mukana. Työpajoja on kaksi: Tanssiva taikalaatikko (TT) 0-6 -vuotiaille ja heidän perheilleen sekä Tanssiseikkailu Aarreliike (TA) kouluikäisille. Tiistaina tanssimaan pääsee leikkipuisto Maunulassa klo 10 (TT) ja 10.30 (TA).

VAUVOILLE: Kukkuluuruu -vauvatreffit Taivallahden leikkipuistossa tiistaina klo 10.35.

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: tiistaina leikkipuisto Jakomäessä klo 11-13.

Muut tapahtumat:

Taskari eli tanssiversio muskarista Annantalon A•lavalla tiistaina klo 10.30. Taskari on suunnattu 0 – 5 -vuotialle lapsille ja heidän huoltajilleen. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa Annantalon sivuilta.

Graffittipaja Kumpulan koulukasvitarhalla tiistaina klo 14-18. Myös kesäkahvila on avoinna tiistaina, vain käteismaksu! Lue lisää koulukasvitarhan sivuilta.

Kesäteatteriin: Tomppeli Tervasaaren kesäteatterissa tiistaina klo 15. Liput 14 €, alle 2-vuotiaat maksutta, myös perhelippupaketteja. Lue lisää esityksestä teatterin omilta sivuilta.

Puistopiilo 2018: ”Isot askeleet ylätasanteelle johtaa, toivottavasti et siellä jättiläistä kohtaa. Hiekkaista tietä kulje, älä silmiäsi sulje. Hyvin alhaalta kun ylös katsahtaa, siellä myös jotain punaista vilahtaa.” Näin kuuluu leikkipuisto Myllynsiiven vihje puistopiilon luo. Oletko jo löytänyt Myllypurosta löytyvän puistopiilon? Puistopiilojen maailmanvalloitus jatkuu vielä hetken ja etsittävänä on jo 29 piiloa!


KESKIVIIKKO 25.7.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Satupiknik leikkipuisto Kurranummessa yhteistyössä Tapanilan kirjaston kanssa keskiviikkona klo 10.30-11.30. Lisätietoja kirjaston sivuilta.

Kirjavinkkejä kesälomapäiviin lapsille löytyy Helmet -kirjastoportaalista.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Keskiviikkona leikkipuistoruokana on värikästä broilerimakkarapataa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

Tanssitaiteilija Veera Lamberg pitää tanssityöpajoja Helsingin leikkipuistoissa kesä-elokuussa. Työpajoissa tutustutaan tanssin maailmaan mielikuvituksen ja musiikin mukana. Työpajoja on kaksi: Tanssiva taikalaatikko (TT) 0-6 -vuotiaille ja heidän perheilleen sekä Tanssiseikkailu Aarreliike (TA) kouluikäisille. Keskiviikkona tanssimaan pääsee leikkipuisto Filpuksessa Malmilla klo 10 (TT) ja klo 11 (TT) sekä klo 13.30 (TA).

Satupiknik leikkipuisto Kurranummessa yhteistyössä Tapanilan kirjaston kanssa keskiviikkona klo 10.30-11.30. Lisätietoja kirjaston sivuilta.

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: Keskiviikkona leikkipuisto Lammessa klo 11-13.

Muut tapahtumat:

Stadin asukastalojen kesäkauden päättäjäiset kumppanuustalo Hannassa Sturenkadulla keskiviikkona klo 11-15. Lisätietoja tapahtuman fb-sivulta.

Lasten meriseikkailu perhepurjehdus 27.6.-4.8.2018 keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.30. Liput 25 € (aikuinen), 12 € (lapsi). Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Puotilan Kartanon pihan teatterilavan valtaa Viiru-kissa ja ukko Pesonen, kun Viiru muuttaa -näytelmä nähdään Puotilan Kesäteatterin näyttämöllä keskiviikkona klo 13. Liput 12 €. Lue lisää Puotilan kesäteatterin sivuilta.

Kesäteatteriin: Tomppeli Tervasaaren kesäteatterissa keskiviikkona klo 15. Liput 14 €, alle 2-vuotiaat maksutta, myös perhelippupaketteja. Lue lisää esityksestä teatterin omilta sivuilta.

A•lava open stage keskiviikkoisin klo 17-19. Tapahtuma on avoin yleisölle ja esiintyjille. Lavalle voi mennä esiintymään tai katsomaan muiden esityksiä. Lisätietoa Annantalon sivuilta.

Kesäteatteriin: Taivallahden kesäteatterin lavalla nähdään Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä ja Pakastaja Elvi -näytelmä. Näytös keskiviikkona klo 18. Liput 16 €. Lue lisää: Taivallahden kesäteatterin sivuilta.

Vinkki Espooseen: Talomuseo Glimsin 4H -kotieläinpihan laidunvierailut jatkuvat keskiviikkoisin klo 15.30-16.30. Lue lisää talomuseon sivuilta. Vapaa pääsy.

Puistopiilo 2018: ”Heinäkö näätäeläimen masua kutittelee? Ei, kyllä se jotain suojelee!” Näin kuuluu leikkipuisto Tullinpuomin vihje puistopiilon luo. Oletko jo löytänyt Meilahdesta löytyvän puistopiilon? Puistopiilojen maailmanvalloitus jatkuu vielä hetken ja etsittävänä on jo 29 piiloa!

Puistopiilojen ilmeen on suunnitellut Lotta Maija Paananen.
Puistopiilojen ilmeen on suunnitellut Lotta Maija Paananen.

TORSTAI 26.7.2018

Kirjastoissa tapahtuu:

Kirjastovinkki: Matkusta metrolla Espooseen ja Ison Omenan kirjaston viileyteen! Metro vie Helsingistä suoraan Ison Omenan suureen kirjastoon ja mainiolle lastenosastolle, jossa on tilaa myös leikkiä. Metroasemalta kahdella hissillä ylös suoraan kirjastoon!

Kirjavinkkejä kesälomapäiviin lapsille löytyy Helmet -kirjastoportaalista.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu:

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Torstaina leikkipuistoruokana on jauhelihakeittoa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

Tanssitaiteilija Veera Lamberg pitää tanssityöpajoja Helsingin leikkipuistoissa kesä-elokuussa. Työpajoissa tutustutaan tanssin maailmaan mielikuvituksen ja musiikin mukana. Työpajoja on kaksi: Tanssiva taikalaatikko (TT) 0-6 -vuotiaille ja heidän perheilleen sekä Tanssiseikkailu Aarreliike (TA) kouluikäisille. Torstaina tanssitaan leikkipuisto Haruspuistossa Meri-Rastilassa klo 10 (TT) ja klo 10.30 (TA).

Perinneleikit kesäkiertueella leikkipuistoissa: Torstaina leikkipuisto Intiassa klo 11-13.

Muut tapahtumat:

Lasten meriseikkailu perhepurjehdus 27.6.-4.8.2018 keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.30. Liput 25 € (aikuinen), 12 € (lapsi). Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Puotilan Kartanon pihan teatterilavan valtaa Viiru-kissa ja ukko Pesonen, kun Viiru muuttaa -näytelmä nähdään Puotilan Kesäteatterin näyttämöllä torstaina klo 13. Liput 12 €. Lue lisää Puotilan kesäteatterin sivuilta.

Mainos

Vinkki: Kumpulan koulukasvitarhalla järjestetään heinäkuussa kaikille avointa toimintaa. Lähde ihastelemaan suurta puutarhaa, upeaa vanhaa koulukasvitarhaa tai nauttimaan kesäkahvilan tarjonnasta (kahvila avoinna tiistaina ja torstaisin klo 14-18, vain käteismaksu). Lisätietoa koulukasvitarhan sivuilta. Helsingin helmi!

Leffailta Annantalon A•lavalla torstaina klo 17. Elokuva nähdään Henkien kätkemä (Huom. K-7). Ei lippuvarausta, elokuviin on vapaa pääsy. Lisätietoa Annantalon sivuilta.

Vinkki Espooseen: Talomuseo Glimsin 4H -kotieläinpihan laidunvierailut jatkuvat torstaisin klo 15.30-16.30. Lue lisää talomuseon sivuilta. Vapaa pääsy.

Puistopiilo 2018: ”Kotini on museoiden pihamaalla. Seikkaile pihalla ja kurkista keskimmäiseen istutuslaatikkoon. Ympärilläni kasvaa mansikkaa ja kurpitsaa.” Näin kuuluu Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon vihje kesäpihan puistopiilon luo. Oletko jo löytänyt tämän Helsingin keskustasta löytyvän puistopiilon? Puistopiilojen maailmanvalloitus jatkuu vielä hetken ja etsittävänä on jo 29 piiloa!


PERJANTAI 27.7.2018

Unikeonpäivä

Kirjastoissa tapahtuu: 

Kirjavinkkejä kesälomapäiviin lapsille löytyy Helmet -kirjastoportaalista.

Kirjastot palvelevat myös kesäkuukaisina, vaikka varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei olisikaan. Lue esimerkiksi mitä kirjasto tarjoaa pienille sekä kirjavinkkejä kesäpuuhiin lasten kanssa.

Leikkipuistoissa tapahtuu: 

Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät täältä

Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko kesäloman ajan. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. Perjantaina leikkipuistoruokana on bataatti-kikhernepataa. Katso koko kesän ruokalista ja allergiatiedot linkin takaa.

Unikeonpäivän tapahtumia leikkipuistoissa: esimerkiksi leikkipuisto Maunula muistaa unikekoa.

Muut tapahtumat:

Lasten liikennekaupungissa vietetään avointa perhepäivää kesäkaudella perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin kaikenikäiset harjoittelevat liikennekaupungissa oman aikuisen ohjauksessa. Muina arkipäivinä ohjattua liikenneopetusta vuonna 2013 syntyneille ja sitä vanhemmille. Lue lisää Lasten liikennekaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

Kesäpäivä Linnanpihalla Suomenlinnnassa Ehrensvärd-museossa ja linnnanpihalla perjantaina klo 11-16. Ohjelma sisältyy museolipun hintaan (5 €/ 2 €). Lisätietoa Suomenlinnan sivuilta.

Kesäteatteriin: Puotilan Kartanon pihan teatterilavan valtaa Viiru-kissa ja ukko Pesonen, kun Viiru muuttaa -näytelmä nähdään Puotilan Kesäteatterin näyttämöllä perjantaina klo 13. Liput 12 €. Lue lisää Puotilan kesäteatterin sivuilta.

Espan lavalla kuullaan viihteellinen MIL-Espa -konsertti kello 14, tällä viikolla musiikista vastaa Ilmavoimien soittokunnan Big Band. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta. HUOM! Tällä viikolla ei järjestetä vartioparaatia.

Kesäteatteriin: Taivallahden kesäteatterin lavalla nähdään Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä ja Pakastaja Elvi -näytelmä. Näytös perjantaina klo 18. Liput 16 €. Lue lisää: Taivallahden kesäteatterin sivuilta.

Vinkki Kotkaan: Lasten Meripäivät Kotkassa 27.-29.7.2018. Lisätietoa ja tarkempi ohjelma tapahtuman omilla sivuilla.

Puistopiilo 2018: ”Kesätorstaisin siellä laulut raikaa, etsi ja katso, koetko Puistopiilon taikaa.” Näin kuuluu leikkipuisto Kurranummen vihje puistopiilon luo. Oletko jo löytänyt Tapanilasta löytyvän puistopiilon? Puistopiilojen maailmanvalloitus jatkuu vielä hetken ja etsittävänä on jo 29 piiloa!

Puistopiilot ovat parhaimmillaan tätä!
Puistopiilot ovat parhaimmillaan tätä!

LAUANTAI 28.7.2018

Muut tapahtumat:

Puistokarkelot’18 tuo Alppipuistoon suomalaisen kansanmusiikin huiput ja koko perheen piknik-tapahtuman ja ohjelmaa myös lapsille. Puistokarkelot lauantaina klo 13-20.30 Alppipuistossa. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta.

Vinkki Vantaalle: Lasten oma Tiksi Block Party 2018 Tikkutilan Kirjastopuistossa Vantallaa lauantaina klo 12-16. Nukketeatteria, musiikkia, kepparirata, kasvomaalausta sekä paljon muuta. Lasten oman Tiksi Block Partyn tarkka ohjelma löytyy tapahtuman fb-sivulta, koko Tiksi Block Partyn ohjelma puolestaan täältä. Vapaa pääsy.

Lasten meriseikkailu perhepurjehdus 27.6.-4.8.2018 keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.30. Liput 25 € (aikuinen), 12 € (lapsi). Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Puotilan Kartanon pihan teatterilavan valtaa Viiru-kissa ja ukko Pesonen, kun Viiru muuttaa -näytelmä nähdään Puotilan Kesäteatterin näyttämöllä lauantaina klo 13 ja klo 15. Liput 12 €. Lue lisää Puotilan kesäteatterin sivuilta.

Kesäteatteriin: Tomppeli Tervasaaren kesäteatterissa lauantaina klo 13 ja klo 15. Liput 14 €, alle 2-vuotiaat maksutta, myös perhelippupaketteja. Lue lisää esityksestä teatterin omilta sivuilta.

Kesäteatteriin: Taivallahden kesäteatterin lavalla nähdään Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä ja Pakastaja Elvi -näytelmä. Näytös lauantaina klo 18. Liput 16 €. Lue lisää: Taivallahden kesäteatterin sivuilta.

Vinkki Kotkaan: Lasten Meripäivät Kotkassa 27.-29.7.2018. Lisätietoa ja tarkempi ohjelma tapahtuman omilla sivuilla.

Puistopiilo 2018: ”Astu Träskändan vanhan kartanon terassilta alas muotopuutarhaan. Kulje puutarhan ohi kukkia tuoksutellen. Kaarra nurmen yli oikealle kohti jokea ja siltaa, mutta älä ylitä polkua, vaan pysähdy suurten jättiläisten luo. Kurkista syvälle takimmaisen yksijalkaisen syliin.” Näin kuuluu lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran vihje puistopiilon luo. Oletko jo löytänyt tämän Espoon ensimmäisen puistopiilon? Puistopiilojen maailmanvalloitus jatkuu vielä hetken ja etsittävänä on jo 29 piiloa!

Näistä upeista maisemista voi löytää Espoon ensimmäisen puistopiilon!

SUNNUNTAI 29.7.2018

Muut tapahtumat:

Lasten liikennekaupungissa vietetään avointa perhepäivää kesäkaudella perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin kaikenikäiset harjoittelevat liikennekaupungissa oman aikuisen ohjauksessa. Muina arkipäivinä ohjattua liikenneopetusta vuonna 2013 syntyneille ja sitä vanhemmille. Lue lisää Lasten liikennekaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

Tiikeripäivä Korkeasaaren eläintarhasssa klo 11.30 alkaen. Lue lisää päivän ohjelmasta tapahtuman fb-sivulta. Korkeasaaren sisäänpääsymaksu. Ps. Muista etsiä myös Korkeasaaren puistopiilo!

Lasten Sunnuntai Finnkinon elokuvateattereissa ja PuluBoin ja Ponin leffan ennakkonäytöksiä sekä muuta ohjelmaa lapsille. Lue lisää Finnkinon sivuilta.

Koko perheen meribiologiaretki Harakan saarella Kaivopuiston edustalla sunnuntaina klo 12-15. Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä (vain korttimaksu). Harakan saareen ja meribiologianretkelle on vapaa pääsy. Lisätietoa retkestä löytyy tapahtuman fb-sivulta.

Kesäteatteriin: Puotilan Kartanon pihan teatterilavan valtaa Viiru-kissa ja ukko Pesonen, kun Viiru muuttaa -näytelmä nähdään Puotilan Kesäteatterin näyttämöllä lauantaina klo 13 ja klo 15. Liput 12 €. Lue lisää Puotilan kesäteatterin sivuilta.

Kesäteatteriin: Tomppeli Tervasaaren kesäteatterissa sunnuntaina klo 13 ja klo 15. Liput 14 €, alle 2-vuotiaat maksutta, myös perhelippupaketteja. Lue lisää esityksestä teatterin omilta sivuilta.

Kesäteatteriin: Taivallahden kesäteatterin lavalla nähdään Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä ja Pakastaja Elvi -näytelmä. Näytös sunnuntaina klo 14. Liput 16 €. Lue lisää: Taivallahden kesäteatterin sivuilta.

Aarne Alligaattori ja Viidakkorumpu Lintsin lavalla sunnuntaina klo 15 ja klo 17. Vapaa pääsy. Lisätietoa Lintsin sivuilta.

Vinkki Espooseen: Villa Elfvikin keijukoulu on koko perheen toiminnallinen luontoretki, jossa kuljetaan lasten ehdoilla. Ota retkelle mukaan pienet eväät ja pukeudu sään mukaan. Retki Elfvikin maisemissa sunnuntaina klo 10.30-12.30. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot Villa Elfvikin sivuilta.

Vinkki Kotkaan: Lasten Meripäivät Kotkassa 27.-29.7.2018. Lisätietoa ja tarkempi ohjelma tapahtuman omilla sivuilla.

Puistopiilo 2018: ”Pienen purjepaatin kannelta, voi kaukoputkella tiirailla. Kun puun suuntaan katselee, huomaa, että lehvien lomassa linnun talo lymyilee. Lintutalossa paikka piilolla!” Näin kuuluu leikkipuisto Mäkitorpan vihje puistopiilon luo. Oletko jo löytänyt Oulunkylästä löytyvän maailman söpöimmän puistopiilon? Puistopiilojen maailmanvalloitus jatkuu vielä hetken ja etsittävänä on jo 29 piiloa!


Muista myös nämä:

Snadi Lonna tiistaina. Yli 5-vuotiaiden oma kahdentunnin seikkailu Lonnan saaressa tarjoaa viikoittain vaihtuvia teemoja.  Lue lisää mielenkiintoisesta seikkailusta tapahtuman fb-sivulta ja kysy josko mukaan vielä mahtuisi.

Mustasaaren kesäsaaren säännöllinen lauttaliikenne alkoi 5.6.2018 ja saareen pääsee retkelle Taivallahden rannasta aina elokuuhun saakka. Lue lisää Mustasaaresta täältä.

Lasten liikennekaupungissa vietetään avointa perhepäivää kesäkaudella perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin kaikenikäiset harjoittelevat liikennekaupungissa oman aikuisen ohjauksessa. Muina arkipäivinä ohjattua liikenneopetusta vuonna 2013 syntyneille ja sitä vanhemmille. Lue lisää Lasten liikennekaupungin sivuilta. Vapaa pääsy. Liikennekaupunki on suljettu juhannusviikonloppuna!

Espan lavalla nähdään kesällä lähes päivittäin erilaisia konsertteja ja esityksiä. Lue lisää ja katso kesän konsettiohjelmisto Helsingin kulttuuritoimen sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna koko kesän ajan päivittäin 26.5.-26.8. klo 10-15. Lue lisää tilan sivuilta. Myös Linnunradan leikkipuistoon Helsinkiin, talomuseo Glimsiin Espooseen sekä Katrinebergin kartanoon Vantaalle on saatu kesävieraiksi kotieläimiä!

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki avaavat kesäkaudella 4.6.2018 alkaen ovensa jo klo 9. Mainio leikkipaikka aamuvirkuille! Lue lisää museon sivuilta. Lasten kaupungissa on myös esillä 29.5.–31.8. kuvittaja Jenni Isotoffin tarinallinen taidenäyttely Unelma Mäykkynen & Helsinki.
Lasten kaupungissa on kesällä tarjolla tuttuun tapaan joka päivä pientä omatoimista paperiaskartelua lapsiperheille. Kesäkuussa 1.6. alkaen tehdään paperista citykettuketjuja ja muita koristeita, joissa on helsinkiläisiä eläimiä. Lisätiedot kaupunginmuseon sivuilta.

Linnanmäen huvipuisto on avoinna päivittäin ja Lintsin lavalla nähdään ohjelmaa lähes päivittäin. Katso kesäkuun tarkemmat aukioloajat huvipuiston sivuilta.

Ajankohtaisia museovinkkejä Pienten Helsingin museokuulumisia -jutusta.


SEURAA PIENTEN HELSINKIÄ

Pienten Helsinki Facebookissa

Pienten Helsinki Instagramissa

Pienten Helsinki Twitterissä

Uutta: Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta lataa teoriassa nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan. 

TOIVERisuja, ruusuja, kommentteja ja toiveita: kerro mitä mieltä olet Pienten Helsingistä!

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.