Minne tällä viikolla? 18.-24.9.2017

Menovinkkejä syyskuiseen viikkoon sekä lastenteatteri-extra

Päivitetty 22.9.2017

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Syyskuisen viikon menovinkeissä erityishuomion saa tällä viikolla alle kouluikäsille sopivat teatteriesitykset. Omakohtaista kokemusta esityksistä lasten kanssa ei tosin vielä ole, joten tiedot perustuvat teattereiden ilmoittamiin tietoihin. Teatterilistaus löytyy artikkelin lopusta kohdasta ”Muista myös nämä”. Millaisia kokemuksia sinulla on lastenteattereista? Minkä ikäinen lapsi viihtyy teatterissa? Kommentoi ja jaa kokemuksesi myös muille!

Viikon nostoissa mukana tälläkin viikolla kirjastojen lastentapahtumia sekä muita kulttuurimenoja. Varsinaisia suurempia yleisötapahtumia on tällä viikolla aiempia viikkoja vähemmän, mutta kiinnostavaa koettavaa ja tekemistä löytyy silti jokaiselle päivälle.

Leikkipuistojen ja perhetalojen viikottaiset ohjelmat ovat käynnistyneet ja puistoissa on tarjolla tekemistä aamupäivisin vauvoille,taaperoille ja muille kotihoidossa oleville vanhemmista puhumattakaan. Leikkipuistojen sisätilat ovat perheiden käytössä, vaikka varsinaista ohjattua toimintaa ei olisikaan. Astu rohkeasti sisään ja kysy lisää ohjaajilta!

Leikkipuistot ovat perheille avoimia kohtauspaikkoja.

MAANANTAI 18.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.

Taaperotuokio Maunulan kirjastossa klo 9.30.
Vauvalorutusta Maunulan kirjastossa klo 10.30.
Vauvojen lorutuokio Kontulan kirjastossa klo 10.

Annantalon taideneuvolassa on viikon aiheena Maailmoja ja maisemia lautasella. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Maanantain neuvolaryhmiä on kaksi, klo 10 ja klo 12.30 alkaen. Lue lisää Annantalon taideneuvoloista täältä.

Vinkki: Ilmaiset yleisöluisteluvuorot Helsingissä ovat alkaneet ja viiteen jäähalliin pääsee luistelemaan maksutta erillisillä varatuilla vuoroilla. Lue lisää Helsingin kaupungin järjestämästä yleisöluistelusta täältä.

TIISTAI 19.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Kannelmäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutunti Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.
Satutuokio Viikin kirjastossa klo 9.30.
Sagåstund på svenskaMånsas bibliotek kl. 10.00.

Jussi Ollilan Satutuokio Itäkeskuksen kirjastossa klo 9.30.
Jussi Ollilan satutuokio Vuotalon aulassa klo 10.30. Lue lisää täältä.
Lukukoira tavattavissa Töölän kirjastossa klo 18. Lue lisää täältä.

Perhepalloilu valtaa Pallomyllyn sisähallin Myllypuron liikuntapuistossa ja kutsuu kaikki alle 9-vuotiaat liikkumaan aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Perhepalloilussa vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu 3,50€. Lue Pienten Helsingin artikkeli Helsingin kaupungin liikuntatapahtumista täältä, lisätietoa esimerkiksi perhepalloilusta ja Pallomyllyyn saapumisesta.

Ihmeellinen maalari -nukketeatteriesitys tiistaina klo 18 Annantalossa. Esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille. Liput 8 € / 10 €. Lue lisää esityksestä täältä.

KESKIVIIKKO 20.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutunti Maunulan kirjastossa klo 10.
Satutunti Oulukylän kirjastossa  klo 10.
Satutunti Pukinmäen kirjastossa klo 10.15.

Vauvojen ja taaperoiden lorutuokio Tapanilan kirjastossa klo 10.

Muumipäivää vietetään Pohjois-Haagan kirjastossa keskiviikkona klo 14-19. Musisointia, kasvomaalausta, Muumilaaksosta tuttuja tyyppejä ja paljon muuta ohjelmaa. Lue lisää Muumipäivästä täältä.

Vinkki: Oletko jo käynyt katsomassa ja kokemassa Annantalon uuden Unikudelmia -näyttelyn? Näyttely esillä Annantalossa joulukuun puoleen väliin asti ja sitä pääsee ihmettelemään talon aukioloaikoina maksutta. Lue lisää Annantalon sivuilta  ja kurkkaa kuvat täältä.

Annantalo on lasten kulttuurikeskus keskellä Helsinkiä.

TORSTAI 21.9.2017

Tapahtumat:  

Satutuokio Jakomäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Vallilan kirjastossa klo 18.

Taaperotuokio Etelä-Haagan kirjastossa klo 10.
Eläinpäivää vietetään Kontulan kirjastossa klo 15-17.

Lasten taideneuvola valtaa Kanneltalon Värkkäämön torstaina klo 10-12. Aiheena tällä viikolla ”Tuo kaunis lentävä”. Taideneuvola on suunnattu 3-6-vuotiaille kotihoidossa oleville. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lue lisää Kanneltalon Taideneuvolasta täältä.

Taideneuvola on suunnattu 3-6 -vuotiaille.

Vinkki Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tapahtuma torstaina klo 10. Mukaan voi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä täältä.

PERJANTAI 22.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.

Taaperotuokio Malmin kirjastossa klo. 10.
Vauvojen lorutuokio Malmin kirjastossa klo 11.

Annantalon Naperokino jatkuu ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Lue lisää Naperokinosta täältä.

Lasten taideneuvolaan pääsee tällä viikolla myös Kulttuurikeskus Stoassa klo 10-12. Aiheena tällä viikolla ”Talviretken tarvikkeita”. Taideneuvola on suunnattu 3-6-vuotiaille kotihoidossa oleville. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lue lisää Stoan Taideneuvolasta täältä.

Oulunkylän kirjasto juhlii 30-vuotista taipalettaan ja tarjoaa ohjelmaa myös lapsille klo 14-18. Samalla Myyrä kutsuu pehmolelut yökylään, joten oman pehmoisen kaverin voi viedä yölliselle vierailulle kirjastoon. Lue lisää juhlista täältä.

Vinkki: Retkeile lasten kanssa Helsingissä! Kaupungista löytyy lukuisia paikkoja, joissa voi vierailla lasten kanssa eväsretkellä tai muuten vain ihmettelemässä, seikkailemassa tai tutkimassa. Retki vieraaseen leikkipuistoon on pienille jo suuri elämys. Muutama retkivinkki Helsinkiin löytyy jo Pienten Helsingin sivuilta ja lisää on tulossa syksyn mittaan!

Suomenlahden kuivatelakka näkemisen arvoinen kohde, jossa valmistaudutaan jo talveen.

LAUANTAI 23.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.
Satuhierontaa Tapanilan kirjastossa klo 11.

Risto Räppääjä -päivää vietetään Tapulinkaupungin kirjastossa klo 11-14. Lue lisää päivästä täältä.

Satusafari-nukketeatteriesitys Pukinmäen kirjastossa lauantaina klo 10.30. Esitys sopii yli 3-vuotiaille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätietoja löytyy täältä.

Miamaijan ja äidin seikkailut -satuesitys Roihuvuoren kirjastossa klo. 11. Lue lisää seikkailusta täältä.

Myllypuro-päivää vietetään Myllypuron ostoskeskuksessa ja Asukastalo Myllärissä klo 10-13. Perheille tarjolla ainakin askartelua, futisharjoituksia, pihapelejä sekä lastentarvikirppis. Martat paistavat vohveleita. Lue lisää Myllypuro-päivästä täältä.

Perhepäivä Vartiokylän kirkolla lauantaina klo 10-13. Ohjelmaa ja tekemistä pienille ja isommille. Lue lisää täältä.

Rastilan leirintäalueella vietetään koko perheen turvallisuupäivää klo 12-18. Paikalla on ainakin poliisi ja paloauto sekä ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää turvallisuuspäivästä täältä. Myös leirintäalueella sijaitseva Cafe Monami osallistuu päivään ja tarjoilee tuttuun tapaan herkkuja joka makuun.
Vinkki: Lue millainen oli Pienten Helsingin visiitti tässä Itäisen Helsingin helmessä, juttu on Pienet ravintolassa -sarjan ensimmäinen osa.

Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin Lastenlauantai! -tapahtumaa vietetään Kulttuurikeskus Korjaamolla launataina klo 11-14. Tapahtuma on suunnattu yli 5-vuotiaille vanhempineen. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Kouluratsastuksen joukkue SM-kisoja pääsee seuraamaan Laakson ratsastusstadionille lauantaina ja sunnuntaina klo 10-18. Ratsastuskilpailuiden ja hevosten lisäksi pääsee kokeilemaan esimerkiksi keppariareenalla ratsastusta. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas avoinna yleisölle ja tätä ainutlaatuista kohdetta sekä Helsinkiä uudesta perspektiivistä pääsee ihmettelemään kolmena syysviikonloppuna. Lauantaina Öljysäiliö on avoinna klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaaimaan. Paikalle ja itse säiliöön pääsee hyvin myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy.
Lue lisää Öljysäiliöstä täältä.

Vinkki Espooseen: Lasten Kulttuurikeskus Pikku-Auroran Unelmalauantaita vietetään jälleen. Tarjolla kivaa ohjelmaa kaiken ikäisille, eikä yläikärajaa ole. Osaan päivän ohjelmasta ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää Unelmalauantaista täältä.

Vinkki Sipooseen: Hämeen kuninkaallisen Nukketeatterin esitys vie matkalle eurooppalaisen nukketeatterin ja musiikin historiaan. Esitys sopii koko perheelle ja se on osa Sipoon äänet -tapahtumaa. Liput 5 €. Lue lisää esityksestä ja tapahtumasta täältä.

Vinkki Sipooseen: Sipoon MLL järjestää Söderkullan kirjastossa lettipäivän, jossa pääsee opettelemaan erilaisten lettien tekoa lettitaitelija Jenni Petäsen johdolla klo 14-16. Lue lisää täältä.

Vinkki Vantaalle: Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma 2017 täyttää Energia-Areenan lauantaina ja sunnuntaina ja tarjoaa tekemistä ja kokemista koko perheelle. Tapahtuma on maksullinen. Lue lisää täältä.

SUNNUNTAI 24.9.2017

Tapahtumat:

Annantalon sunnuntaitreffit kokoontuu jälleen. Tämänviikon aiheena mustalaisperinne.  Birgit Tapaninen Baltzarin Ramandan tanssi- esityksellinen työpaja Annanatalossa klo 13-14. Lue lisää sunnuntaitreffeistä täältä. Vapaa pääsy.

Sampon sunnuntaissa esiintyy vatsastapuhuja Sari Aalto Höpöhöpö -esityksellään klo 14. Liput 11 €. Paikkana Nukketeatteri Sampo Erottajalla, lue lisää täältä.

Puluboin ja Ponin lauluja kuullaan Kansallisteatterissa sunnuntaina klo 15. Liput 18 €, perhelippu 60 €. Lue lisää esityksestä Kansallisteatterin sivuilta.

Harakan saaren opastettu saarikierros sunnuntaina klo 14 – 15 tarjoaa retken saaren rikkaaseen luontoon, historiaan ja nykypäivään. Sopii koko perheelle, reitti ei tosin ole esteetön. Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä. Harakan saareen ja retkille vapaa pääsy. Lue lisää Harakan saaresta täältä.

Espoo: Keijukoulu on perheiden luontoretki Villa Elfvikissä Espoossa sunnuntaina klo 10.30-12.30. Retki sopii koko perhelle, mukaan kannattaa ottaa pienet eväät sekä säänmukainen vaatetus. Keijukouluun voi osallistua myös pienen lapsen kanssa, sillä reitin voi kulkea vaunujen kanssa. Vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas avoinna yleisölle ja tätä ainutlaatuista kohdetta sekä Helsinkiä uudesta perspektiivistä pääsee ihmettelemään kolmena syysviikonloppuna. Sunnuntaina Öljysäiliö on avoinna klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaaimaan. Paikalle ja itse säiliöön pääsee hyvin myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy.
Lue lisää Öljysäiliöstä täältä.

Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö on avoinna kolmena syysviikonloppuna.

Vinkki Vantaalle: Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma 2017 täyttää Energia-Areenan lauantaina ja sunnuntaina ja tarjoaa tekemistä ja kokemista koko perheelle. Tapahtuma on maksullinen. Lue lisää täältä.


Muista myös nämä: Teatteriin lasten kanssa

Kaupunginteatteri: Kani Untuvakerä -teatteriesitys on suunnattu 2-7 -vuotiaille. Esityksen ensi-ilta oli 13.9.2017. Lue lisää ja katso esitysajat Kaupunginteatterin sivuilta. Liput 10 €. (päiväesityksiä)

Kaupunginteatteri: Peppi Pitkätossu -esitys sopii 5-vuotiaasta alkaen lapsille ja aikuisille. Esityksen ensi-ilta oli 15.1.2017. Lue lisää ja katso esitysajat Kaupunginteatterin sivuilta. Liput 17-45 €.

Nukketeatteri Sampo: Harakka huttua keittää -nukketeatterikonsertti Sampon tiloissa Erottajalla. Sopii pienille ja vähän isommillekin. Lue lisää ja katso esitysajat täältä. Liput 11 €. (päiväesityksiä)

Nukketeatteri Sampon ohjelmistossa myös muita pienille sopivia esityksiä. Katso koko ohjelmisto täältä.

Tanssiteatteri Raatikko: Pottuwarvas lomailee on vuorovaikutteinen esitys, jota suositellaan yli 3-vuotiaille. Ensi-ilta oli 9.9.2017. Lue lisää ja katso esitysajat Raatikon sivuilta. Liput 13 €.

Tanssiteatteri Hurjaruuth: Pikku Prinssi -esitys on tanssitarina onnen etsinnästä, yksinäisyydestä, ystävyydestä ja elämän ihmettelystä. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Lue lisää ja katso esitysajat Hurjaruuthin sivuilta. Liput 12 € / 15 €.

Kansallisteatteri: Hölmöläiset on riemukas lastenteatteriesitys suuren näyttämön lämpiössä. Esitys sopii yli kolmevuotiaille. Lue lisää ja katso esitysajat Kansallisteatterin sivuilta. Liput 15€, perhelippu 50 €. (päiväesityksiä)

Kansallisteatteri: Tippukivitapaus on koko perheen musikaali Kansallisteatterin suurella näyttämöllä. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.  Ensi-iltaa vietetään marraskuussa 22.11.2017. Lue lisää esityksestä ja katso esitysajat Kansallisteatterin sivuilta. Liput 22 € / 43 €.

Valtimonteatteri: Pudonneen tähden arvoitus – nukketeatteriesitys nähdään sunnuntaina 24.9.2017 klo 12 ja klo 14 Valtimonteatterin tiloissa. Esitys sopii 3-8 -vuotiaille. Lue lisää esityksestä täältä. Liput 10 €.

Musiikkiteatteri Kapsäkki: Mimmi-lehmä ja Varis -esitys nähdään Kapsäkissä 24.9.2017 klo 14. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Lue lisää esityksestä Kapsäkin sivuilta, josta löytyy myös syksyn muut lastentapahtumat. Liput 13.50 €-22,50 €.

Aleksanterin teatteri: Keisarin uudet vaatteet on Red Nose Companyn ensimmäinen, odotettu lastenesitys. Ikäsuositus +5-vuotta. Ensi-ilta oli 17.9.2017. Huom. Vain kolme esitystä Helsingissä. Lisätietoja ja esitysajat löytyvät täältä. Liput 15 €-22 €.


Pienten Helsingin syksyn tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

Tulossa lähiaikoina Pienten Helsingin sivuille:
Vauvan Helsinki, joka kokoaa vauvavuoden vinkit yhteen paikkaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.