Mainos

Minne tällä viikolla? 16.-22.9.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä tapahtumia Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat lapsiperheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin jutuista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on hyvin avoinna. Jos haluat mainoksesi kohderyhmänsä erinomaisesti tavoittavalle sivulle, lue lisää täältä.

Uutta Pienten Helsingissä: Suuri leikkipaikkajuttu!

Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Perheiden kaupunkipolkujen julkaisu siirtyi palvelinongelmien vuoksi ja polut julkaistaan mahdollisimman pian!


MAANANTAI 16.9.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna maanantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL:n Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa maanantaisin klo 10. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalolla maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla taideneuvolassa mosaiikkileikkejä. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Sieninäyttely Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 15.–​16.9.2019 klo 11–​17. Luomuksen ja Suomen Sieniseuran ry:n järjestämä tapahtuma on maksuton ja tapahtuman aikana kasvihuoneille on ilmainen sisäänpääsy. Lue lisää kasvitieteellisen puutarhan sivuilta.

Vauvoille: Vauva-maanantai Taidehallissa klo 13-15. Tapahtumassa tutustutaan Ugo Rondinonen näyttelyyn taidekasvattajien Liini Laeksen ja Iisa Juvan sekä Taidehallin oman oppaan johdolla. Vauvamaanantaihin ovat tervetulleita kaikki alle vuoden ikäiset lapset vanhempineen. Vauvoille tarjolla oma leikkituokio Liput 12 € / 8 € /Museokortti. Lisätiedot Taidehallin sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex, Päivälehden museo sekä Luontokeskus Haltia Espoossa (kesäkaudella).


TIISTAI 17.9.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Mainos

Avoin studio taaperoille -työpajat (Open Studio for Toddlers Workshops) tiistaina Kulttuurikeskus Caisassa klo 14. Pajat sopivat 1,5–3-vuotiaille lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Työpajoihin voi tulla koko ajaksi tai vain hetkeksi kerrallaan. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lisätiedot Caisan sivuilta.


KESKIVIIKKO 18.9.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKinoKallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-17. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna keskiviikkoisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Pieni sisäänpääsymaksu. Samaan aikaan Lastentarhamuseossa vietetään Kaikki maailman iloiset muodot -tapahtumaa.


TORSTAI 19.9.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Miljoonan puun talkoot Kiaman edessä torstaina klo 9 alkaen.

Skidikino: Myyrän seikkailut Kanneltalossa torstaina klo 9.15 ja klo 10.15. Ilmoittautuminen Kanneltalon sivuilla.

MLL:n perhekahvila Krunun Mestassa (Meritullinkatu 6) torstaisin klo 9.30-11.30. Lisätiedot perhekahvilan fb-ryhmästä.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna torstaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Avoin studio taaperoille -työpajat (Open Studio for Toddlers Workshops) torstaina Kulttuurikeskus Caisassa klo 10. Pajat sopivat 1,5–3-vuotiaille lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Työpajoihin voi tulla koko ajaksi tai vain hetkeksi kerrallaan. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lisätiedot Caisan sivuilta.

Nukketeatteri Sampo esittää: Kettu kellohameessa -kuvakirjakonsertti Stoassa torstaina klo 10. Liput 12 €, alle 1-vuotiaat maksutta. Lisätiedot Stoan sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna torstaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.


PERJANTAI 20.9.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Kiertävä eläinpiha leikkipuisto Ulvilassa perjantaina klo 10-13.

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Naperokinon erikoisnäytös Annantalon juhlasalissa perjantaina klo 10. Elokuvana tällä kertaa Muumi ja vaarallinen juhannus (2008). Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Lasten perjantait Alppilan kirkolla perjantaisin klo 10-12. Koko syksyn ohjelma löytyy tapahtuman fb-sivuilta.

Kiertävä eläinpiha leikkipuisto Ulvilassa perjantaina klo 10-13.

Fallkullan kotieläintila on avoinna perjantaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Espoo: Mimmit-konsertti Sellosalissa perjantaina klo 10.15. Liput 5 €. Lue lisää ja varaa liput Sellosalin sivuilta.


LAUANTAI 21.9.2019

World Clean Up Day 

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Suuri rantojen siivouspäivä ja Maailman siivouspäivä kutsuvat siistimään Itämeran rantoja. Talkoita järjestetään ympäri kaupunkia, lisätietoa löytyy tapahtuman fb-sivulta sekä Satakolkyt-kampanjasivulta.

Espoo: Kirppis! Helsingin Seudun Monikkoperheet ry:n Lastenvaatekirpputori Ruusutorpan koululla lauantaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Vantaa: Vantaan VPK 110 vuotta – Koko perheen yhteinen tapahtuma Vanhan Paloaseman ja Vanhan Viilatehtaan alueella lauantaina klo 10-14. Lisätiedot tapahtuman fb-sivuilta.

Vantaa: Vantaan seudun steinerkoulun Keskiaikamarkkinat lauantaina klo 10-14. Lisätiedot koulun sivuilta.

Musiikkitalon vapaapäivää vietetään lauantaina klo 10-16. Ohjelmaa kaiken ikäisille ja pieniä musiikin ystäviä on myös muistettu. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Musiikkitalon sivuilta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki ja eläimet viettävät kesää ulkolaitumilla. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Steinerpäiväkoti Pellavan syystempaus Käpylässä lauantaina klo 11-15. Lue lisää tapahtuman sivuilta.

Pyöräkrossiparkin Kivikossa vietetään Season Final -viikonloppua lauantaina klo 12-16 ja yleisö pääsee seuraamaan hurjapäiden kilpailupäivää. Vapaa pääsy. Lue tarkemmin päivän ohjelmasta täältä.

Mainos

Planet Suvilahti 2019. Suvilahden alueen rakennusten avajaistapahtumassa ohjelmaa kaikenikäisille. Lue lisää tapahtuman sivuilta.

Lasten hohtodisco Suvilahden Tiivistämössä lauantaina klo 13-17. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot ja biisitoiveet tapahtuman fb-sivulla.

Espoo: Mimmit-konsertti Sellosalissa lauantaina klo 15. Liput 15 €. Lue lisää ja varaa liput Sellosalin sivuilta.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas syksyn tullen avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna syys-lokakuussa. Öljysäiliö on avoinna lauantaina klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaailmaan. Paikalle pääsee  helposti myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


SUNNUNTAI 22.9.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Espoo: Lude vai lukki -ötökkäretki Villa Elfvikin maisemissa sunnuntaina klo 10.30-12.30. Retkellä kuljetaan lasten ehdoilla. Mukaan pienet eväät ja pukeutuminen sään mukaan. Keijukoulu -retki sopii myös lastenvaunujen kanssa kulkeville. Lisätiedot Elfvikin sivuilta

Fallkullan kotieläintila on avoinna sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki ja eläimet viettävät kesää ulkolaitumilla. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Pyöräkrossiparkin Kivikossa vietetään Season Final -viikonloppua sunnuntaina klo 10-16 ja yleisö pääsee seuraamaan hurjapäiden kilpailupäivää. Kilpailuiden lisäksi tarjolla monipuolista ohjelmaa ja esimerkiksi potkupyöräijijät pääsevät kokeilemaan taitojaan avoimiin potkupyöräkisoihin, joissa jokainen osallistuja palkitaan. Vapaa pääsy. Lue tarkemmin päivän ohjelmasta täältä.

Kirppis! Lastenkirpputori Huikee Borgströminmäen päiväkodin asukastilalassa Kruunuvuorenrannassa sunnuntaina klo 10.30-15. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppis klo 11 alkaen!

Kirppis! Korjaamon kirppis sunnuntaina klo 11-15.

Autoton päivä Ratikkamuseolla sunnuntaina klo 12-15. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulla.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Kansallismuseon Syysjuhla Kansallismuseon sisäpihalla sunnuntaina klo 12-17. Tanssit Vallilan Tangon tahtiin alkavat klo 16. Lue lisää museon sivuilta.

Krunikan festareiden avajaiset Liisanpuistikossa sunnuntaina klo 13-15. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas syksyn tullen avoinna yleisölle kolmena viikonloppuna syys-lokakuussa. Öljysäiliö on avoinna lauantaina klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaailmaan. Paikalle pääsee  helposti myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


Muista myös

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!

Eläimiä kaupungissa -juttu kokoaa parhaat vinkit Helsingin ja lähialueiden parhaista paikoista nähdä kotieläimiä.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä lähdetään matkalle Menopelileikki -erikoisnäyttelyssä. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely: Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin