Pienenä Helsingin kattojen alla.
Pienenä Helsingin kattojen alla.

Minne tällä viikolla? 14.8.-20.8.2017

Elokuun kolmannen viikon tapahtumat

Päivitetty 15.8.2017

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Elokuun kolmas viikko painottuu liikuntatapahtumiin ja huipentuu katujuhlaan Torikortteleiden kujilla. Myös valmistautumisen Taiteiden yöhön voi aloittaa esimerkiksi Salaisen puutarhan -askertelutyöpajoissa tai suunnittelemalla illan menoja Pienten Helsingin vinkkien avulla.
Lauantai 19.8.2017 on lastentapahtumien osalta todellinen superlauantai!

Leikkipuistoissa on nyt erittäin hyvä hetki käydä kertomassa omia toiveita syksyn ohjelman suhteen. Rohkeasti nykimään hihasta ohjaajia, sillä leikkipuistoissa tehdään töitä lasten vuoksi. Puistojen viikko-ohjelmat alkavat pikku hiljaa ja puistoissa on loppukesän hulinaa. Ohjelmanostot leikkipuistojen osalta  päivittyvät alkuviikon aikana, kun puistot ovat päivittäneet ohjelmatietonsa.

Myös useiden harrastusten ilmoittautumiset alkavat tai jatkuvat: muista esimeriksi Työväenopiston kurssi-ilmoittautuminen (lisätietoa täältä). Liikuntaharraktuksista pienille löytyy vinkkejä täältä.

 


MAANANTAI 14.8.2017

Tapahtumat:

Satutunti Puistolan kirjastossa  klo 10.

Salainen Puutarha -työpajassa Kanneltalossa klo 17-20 askerrellaan koristeita Taiteiden yön Salainen puutarha -tapahtumaan Senaatintorille. Sopii kaikenikäisille. Työpaja on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Lue lisää täältä.

Tapanilan Urheilukeskuksen avoimien ovien tapahtumassa klo 17-20 tarjolla lajiesittelyjä, mahdollisuus kokeilla erilaisia liikuntalajeja ja lapsille tarjolla muun muassa temppurata.  Lisätietoa tapahtumasta ja tarkempi aikataulu löytyy täältä.

Musiikkokoulu Jamkids järjestää Tapanilan kirjastossa non-stop soittopajan klo 17.30-19, johon kaikenikäiset ovat tervetulleita kokeilemaan erilaisia soittomia.  Lisätietoa soittopajasta löytyy täältä.

Leikkipuisto:

Leikkipuisto Herttoniemessä vietetään syksyn suunnittelupäivää! Lue lisää täältä.

TIISTAI 15.8.2017

Tapahtuma:

Kesäteatteriin? Uppo-Nalle ja Rohkea Reeta nähdään Tikkurilan kesäteatterissa Vantaalla tiistaina klo 18. Esityksen ikäsuositus on yli 4-vuotiaille ja esityksen kesto väliaikoineen noin kaksi tuntia. Liput ennakkoon 16 €, ovelta 18 €, myös perhelippuja. Lisätietoa Tikkurilan kesäteatterista täältä.

Vinkki: Vallilan kirjastossa on esille Sanna Pelliccionin Onni-poika -kirjoista kertova näyttely lastenosastolla elokuun loppuun asti. Lisätietoa näyttelystä löytyy täältä.

Kirjastoista löytyy monipuolista tekemistä lapsille: näyttelyitä, satutunteja, lukemista, leikkejä…

KESKIVIIKKO 16.8.2017

Tapahtumat:

Lukukoirat Börje ja Bruno tapaavat kaikenikäisiä kavereitaan Tapanilan kirjastossa keskiviikkona klo 13-15. Tarjolla tietoa lukukoirista ja vapaata rapsuttelua. Lisätietoa löytyy täältä.

Salainen Puutarha -työpajassa Stoassa klo 17-20 askerrellaan koristeita Taiteiden yön Salainen puutarha -tapahtumaan Senaatintorille. Sopii kaikenikäisille. Työpaja on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Lue lisää täältä.

Vinkki: Vielä ehtii lasten kanssa kesäteatteriin! Lue vinkit esityksistä täältä.

TORSTAI 17.8.2017

Tapahtumat:

Satutunti Suutarilan kirjasto klo 9.30-10.

Salainen Puutarha -työpajassa Vuotalossa klo 17-20 askerrellaan koristeita Taiteiden yön Salainen puutarha -tapahtumaan Senaatintorille. Sopii kaikenikäisille. Työpaja on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Lue lisää täältä.

Vinkki: Helsingin Taiteiden yöhön on viikko aikaa! Tutustu ohjelmatarjontaan ajoissa ja poimi esimerkiksi vinkit lasten kanssa seikkaluun täältä.

Taiteiden yötä vietetään torstaina 24.8.2017.

PERJANTAI 18.8.2017

Tapahtumat:

Musiikkitalon kesäkonsertit päälämpiössä (kahvilan avoin tila) ovat hyvä tilaisuus tutustuttaa lasta konsertteihin väljässä ympäristössä ja vaikka kahvilan herkkuja nauttien. Perjantain konsertti Lintu sininen tuo kuultavaksi lauluja suvesta, rakkaudesta ja salaisista puutarhoista. Konsertissa esiintyvät sopraano Sirkku Rintamäki ja Satu Elijärvi (piano)  Kesäkonsertteihin on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa löytyy täältä.

Kesän viimeinen vartioparaati nähdään Helsingin keskustassa perjantaina klo 12.30. Vartioparaati lähtee Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon ja sieltä Esplanadia pitkin Kansalaistorille. Tällä viikolla vartioparaati on osa Nuku rauhassa -tapahtumaa  ja vartioparaati päättyy Kansalaistorille, jossa myös kuullaan Kaartin soittokuntaa klo 10 ja klo 13.15. Kansalaistorilla monipuolista ohjelmaa, esimerkiksi etsijäkoiria, poliisihevosia ja muuta nähtävää. Lisätietoa Kansalaistorin Nuku rauhassa -tapahtumasta täältä. Katso myös lisätiedot alta Muista myös nämä -osiosta.

Lasten laakso -tapahtumassa Roihuvuoren Tuhkimonpuistossa (Tuhkimontie 10-12) lukuseikkaillaan, kuullaan mm. The Bätmäns -orkesteria ja nähdään jättisaippuakuplia. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Vinkki: Jos sääennuste pitää paikkansa, koko viikolle on luvassa pääosin poutasäätä. Jos suuntana on uimaranta, löydät vinkkejä lapsiystävällisistä uimarannoista täältä.

Elokuiselle uintireissulle?

LAUANTAI 19.8.2017

Tapahtumat:

Siivouspäivä valtaa kadut ja torit. Myy tarpeetonta ja osta tarpeellista! Lue lisää Siivouspäivästä täältä.

Lasten liikunnallista Haukkariehaa vietetään Myllypuron Arena Centerissä lauantaina klo 10-14. Lajiesittelyjä ja -kokeiluja lapsille, tietoa eri lajeista aikuisille. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Liikunta kuuluu kaikille -tapahtuma taas valtaa Myllypuron Liikuntamyllyn lauantaina klo 12-15 ja tarjoaa monipuolisia lajikokeiluja ja liikkumisen iloa lapsille aikuisen seurassa. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Lauantaina 19.8. Kansalaistorilla lastenkonsertti Kutsu poliisi 112 klo 10.30, jossa esiintyvät Helsingin Poliisisoittokunta ja Nallekopla kapellimestarinaan Sami Ruusuvuori. Osa Nuku rauhassa -hankkeen päätapahtumaa. Lue lisää alta Muista myös nämä -osiosta.

Salainen Puutarha -työpajassa Annantalossa klo 12-15 askerrellaan koristeita Taiteiden yön Salainen puutarha -tapahtumaan Senaatintorille. Sopii kaikenikäisille. Työpaja on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Lue lisää täältä.

Red Bull Mäkiauto GP 2017 valtaa puolestaan Tähtitorninmäen. Hurjaa mäkiautolaskua ja kisatunnelmaa pääsee seuraamaan lauantaina klo 12-16. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Torikortteleiden katujuhlaa vietetään lauantaina ydinkeskusassa Senaatintorin laidalla. Torikortteileiden kadut ja kujat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta ja lapset on muistettu tässä tapahtumassa erittäin hyvin. Katujuhla alkaa klo 12 ja ohjelmaa on tarjolla iltaan asti. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Torikortteleiden katujuhla valtaa myös Katarinankadun lauantaina 19.8.2017.

SUNNUNTAI 20.8.2017

Tapahtumat:

Ravintolapäivä valtaa kaupungin ja tarjolla on myös lapsille sopivia ravintoloita ja kahviloita. Oletko esimerkiksi koskaan käynyt kesäkahvila Raparperitaivaassa, jossa lapset ovat kunniavieraita?
Lue lisää ravintolapäivästä ja etsi kiinnostava kohde kartalta!

Harakan saarella Kaivopuiston edustalla järjestetään Lasten saariseikkailu sunnuntaina klo 13-15. Saariseikkailu on suunnattu 4-10-vuotiaille.
Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä. Harakan saareen ja saariseikkailulle on vapaa pääsy. Lisätietoa Harakan saaren retkestä löytyy täältä.

Vartiosaari-päivää vietetään sunnuntaina ja saareen on silloin ilmainen non-stop-kuljetus Reposalmentien laiturista. Ohjelmaa ja vapaata seikkailua saaressa koko perheelle. Lisätietoa päivän ohjelmasta löytyy täältä.

Altaan perhesunnuntai valtaa jälleen Altaan Kauppatorin laidalla. Ohjelmaa koko perheelle: Perhejoogaa, leikkejä ja pelejä, esityksiä ja Jani Sievisen lasten uimakoulu! Maksullinen. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Vinkki: Hyljebongailu!

Stefan Lindforsin suunnittelmat ja eri suomalaisten taiteilijoiden koristelemat parimetriset hyljepatsaat ovat vielä muutaman viikon kaikkien ihailtavissa ympäri Helsinkiä Oletko jo bongannut kaikki näljäkymmentä hauskaa hyljettä?Onneksi kaikkia ei tarvitse bongata yhden päivän aikana ja vinkkejä sijainnistkin löytyy täältäPienten Helsinki haastaa kaikki hyljebongailuun! Bongaa yksi tai useampi taideteos ja jaa kuvasi bongatuista veijareista Instagramissa. #bongaahylje #hejhylje.

Lisätietoa Itämeren suojelua ajavasta projektista täältä. Voit myös hankkia oman hylkeen projektin kautta ja tukea näin Itämeren suojelutyötä.

#bongaahylje ja sen 39 kaveria!

 


Muista myös nämä:

Nuku rauhassa on vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Suomi 100 -juhlahanke. Hankkeen päätapahtumaa vietetään 18.-19.8.2017 Helsingissä Kansalaistorilla. Ohjelmassa erilaisia kalustoesittelyjä (esimerkiksi poliisi, pelastuslaitos, armeija, rajavartiolaitos, meripalastus jne.), musiikkia ja muuta lapsillekin sopivaa ohjelmaa. Lauantaina 19.8. Kansalaistorilla lastenkonsertti  Kutsu poliisi 112, jossa esiintyvät Helsingin Poliisisoittokunta ja Nallekopla kapellimestarinaan Sami Ruusuvuori.

Lue lisää Nuku rauhassa -hankkeen päätapahtumasta täältä.

 

Pikku Kakkosen juhlanäyttely Annantalossa jatkuu elokuun loppuun. Avoinna päivittäin Annantalon aukioloaikojen mukaan.  Katso miltä näyttelyssä näyttää täältä.

Pikku Kakkosen juhlanäyttely koko elokuun Annantalossa.

 

Etno-Espa valtaa Espan lavan 7.8.-16.8.2017 ja tuo monipuolisen kattauksen hyväntuulista musiikkia kaikkien kuunneltavaksi joka päivä. Lasten lauantaita vietetään 12.8. Lue lisää Etno-Espan ohjelmasta täältä.

 


Pienten Helsingin elo-syyskuun tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Minne tällä viikolla? 14.8.-20.8.2017”