Minne tällä viikolla? 14.6.-18.6.2017


Kesäkuisen viikon menovinkit alle kouluikäisille ja Helsingin kesäpihojen esittely

Kaisaniemen kasvitieteellisen ulkopuutarhan avajaisia vietetään lauantaina. 
Kuvan Palmuhuone on vuodelta 1889.

 

Kun valittevan sateisesta mutta tapahtumarikkaasta Helsinki-päivästä on selvitty, voi seuraavien kesäpäivien ohjelmaa jo suunnitella. Tälläkin viikolla 14.6.-18.6.2017 on tarjolla lapsiystävällistä ohjelmaa ja tekemistä pienille. Pienten Helsinki kokoaa tapahtumalistauksiin tilaisuudet ja menovinkit, jotka soveltuvat ensisijaisesti alle kouluikäisille lapsille.

Arkisin: Lähes kaikki Helsingin leikkipuistot ovat vielä avoinna ja järjestävät päivittäin ohjattua toimintaa sekä puistolounaan alle 16-vuotiaille. Esimerkiksi lastenorkesteri VimmaRalli esiintyy keskiviikkona 14.6. leikkipuisto Kiiltotähdessä Laajasalossa, Linnunradan leikkipuistossa Suutarilassa pääsee rapsuttelemaan kesäeläimiä ja torstaina 15.6. leikkipuisto Filpuksessa Malmilla esiintyy Nallekopla. Perjantaina 16.6. leikkipuisto Trumpetissa vietetään Suomi 100 -juhlaa, jossa kuullaan myös Nallekoplaa. Paikalla Trumpetissa on paloauto, merivartioston koirat, puistossa pelejä ja leikkejä.
Leikkipuistoissa on tarjolla aina arkisin vapaata leikkiä ulkona ja sateella sisätiloissa, ja monissa leikkipuistossa pääsee myös uimaan tai leikkimään vesileikkejä lämpiminä päivinä.

Lasten liikennekaupungin kesässä vietetään perhepäivää aina perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin oman aikuisen ohjauksessa pääsee kurvailemaan liikennekaupunkiin ja tutustumaan liikennesääntöihin ja polkuautoihin. Vapaa pääsy.

Pikku Pavun orkesteri.
 
Lauantaina 17.6. vietetään Lomapäivää Teurastamolla. Lomapäivä on monipuolinen lapsiperheiden kesätapahtuma, jonka ohjelma koostuu työpajoista, musiikista ja pihapeleistä. Pihalavalla nähdään Kirjaverstaan ohjelman lisäksi Kikattavan Kakkiaisen disko klo 12 ja 14 sekä Pikku Papun orkesteri klo 15. Ohjelmaa alueelle tuo myös Hippalot-taidefestivaali Hämeenlinnasta. Vapaa pääsy.

Samaan aikaan lauantaina Teurastamolla järjestettävä Kirjaverstaan Lastenkirjafestari on koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa pienille ja suuremmille. Luvassa kirjailijahaastatteluita Katti Matikaisen johdolla, Etana Editionsin työpaja pienille, musiikkia ja muuta lastenkirjoihin liittyvää ohjelmaa. Vapaa pääsy.

Rauhallisempaa ohjelmaa lauantaina tarjoilee Kaisaniemen kasvitieteellisen ulkopuutarhan avajaiset. Tilaisuudessa julistetaan myös Luonnon päivää.
Uudistettu Kaisaniemen kasvitieteellisen ulkopuutarha avataan juhlallisesti Luonnon päivänä. Puutarhaan ja kasvihuoneisiin on vapaa pääsy ja ohjelmaa on kaikenikäisille. Paikka itsessään on kokemisen arvoinen pienille ja suurille. Huomioi kuitenkin, että sisäkasvihuoneissa ei mahdu kulkemaan rattaiden kanssa. Portti ulkopuutarhaan on avoinna klo 10-20, kasvihuoneisiin klo 10-17.

Sunnuntaina 18.6. Kivinokan uimarannalla ja sen ympäristössä järjestetetaan Kivinokan lastenkirppis, jossa lapset myyvät tavaraa lapsille, mutta myös aikuiset ovat luonnollisesti tervetulleita. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Sunnuntaina järjestetään joka kesäsunnuntaiseen tapaan Lasten saariseikkailu Harakan luontokeskuksessa klo 13-15. Seikkailu on suunnattu 
4-10-vuotiaille. Harakan saareen pääsee yhteysveneella Kaivopuistosta Ullanlinnan laiturista. Lauttamatka on maksullinen, saariseikkailuun on vapaa pääsy.
Harakan saaren kesäohjelma kokonaisuudessaan

Helsingin kesäpihoja

Kesäpihoja on keskustan alueella useita. Kansallismuseon sisäpihalle kannattaa piipahtaa vaikka ihailemaan pihan puita ja kuuntelemaan kaupungin hulinaa.
Rikhardinkadun kirjaston kesäpihalla järjestetään monipuolista ohjelmaa, mutta pihalle voi mennä myös kaupungin hulinaa pakoon tai lueskelemaan varjoon. Rikun kesäpihan ohjelma löytyy täältä.
Torikortteleiden lasten kesäpiha Kaupungintalon takapihalle rakentuu huhujen mukaan pikku hiljaa ja viime kesäiseen tapaan lapset pääsevat leikkimään esimerkiksi hiekkalaatikolle ja makoilemaan riippukeinuun. Luotettava lähde lupailee, että lopputulos on nähtävissä lähipäivinä. Kesäpihoille on vapaa pääsy.

Herttoniemen kartanon alueelta löytyy tänä kesänä myös Stadin puutarhurin kesäkahvila ja puutarhurin kanalan kanat ja Timo-kukko. Kesäkahvila palvelee tiistaisin klo 14-17 ja torstaisin 10-17. Samalla kannattaa piipahtaa upeassa Herttoniemen kartanon puistossa.
Viehättävä Kahvila Siilin kesäkahvila ja -piha palvelee Käpylässä kesän ajan päivittäin klo 10-18.


Lisätietoa tapahtumista ja tapahtumapaikoista

Leikkipuisto Kiiltotähti, Ilomäentie 8
VimmaRalli esiintyy puistossa keskiviikkona 14.6.2017 klo 10.15, puistoruokailu klo 12. Päivän keittona lihakeitto.

Leikkupuisto Linnunrata, Linnunradantie 8
Kesäisin Linnunradan leikkipuistossa asustaa lampaita, kanoja ja kani.

Leikkipuisto Filpus, Filpuksenpolku 4
Nallekopla esiintyy Filpuksessa torstaina 15.6.2017 klo 11.15, puistoruokailu klo 12. Päivän keittona broileri-juureskeitto.

Leikkipuisto Trumpetti, Trumpettikujan pää
Suomi 100 -juhla klo 10-14. Päivän puistoruokana Hyvän mielen sosekeittoa.

Lisätietoja kesän leikkipuistoruokailusta Helsingissä

Lasten liikennekaupunki, Auroranportti 2
Lasten liikennekaupungin kesä

Lomapäivä – lastentapahtuma klo 10-17, Teurastamo, Työpajankatu 2
Teurastamon tapahtuma-alueen esittely 
Kirjaverstaan Lastenkirjafestarit klo 10-17, Teurastamo, Työpajankatu 2

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Unioninkatu 44
Kaisaniemen kasvitieteellisen ulkopuutarhan avajaiset

Kivinokan Lastenkirppis, Kivinokan ulkoilualue
Lisätietoa Kivinokasta

Kansallismuseo, Mannerheimintie 34
Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3
Lisätietoa Rikun kesäpihasta

Stadin puutarhurin kesäkahvila, Herttoniemen kartanon alue, Johan Sederholmintie 3
Kahvila Siili, Ilmattarentie 8 C


Puuttuuko listalta joku tapahtuma? Vinkkaa siitä muillekin kommenttina tähän tai sähköpostilla helsinginkattojenalla@gmail.com

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.