Pienenä Helsingin kattojen alla.
Pienenä Helsingin kattojen alla.
Mainos

Minne tällä viikolla? 11.9.2017-17.9.2017

Syyskuun menoja Helsingissä

Päivitetty 16.9.2017

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Syyskuisen viikon menovinkeissä erityishuomion saa tällä viikolla Helsingin kaupungin kulttuurikeskusten tarjonta lapsille. Mukana ainakin nukketeatteria, taideneuvola, taikashow sekä Lasten unelma- tapahtuma. Viikon kohokohtana mainittakoon Helsinki Design Weekin Lasten viikonloppu Suvilahdessa sekä sieninäyttely Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

Viikon nostoissa mukana tälläkin viikolla kirjastojen lastentapahtumia. Mitä on satuhieronta ja miten vauvoille lorutellaan?
Nyt on myös hyvä aika suunnata syksyiseen metsään retkelle lasten kanssa. Lapsiystävällisiä reittejä löytyy esimerkiksi Sipoonkorven kuin Nuuksion kansallispuistoista, mutta lähimetsässäkin on kiva seikkailla ja tutkia luontoa.

Leikkipuistojen osalta eri leikkipuistoalueiden esitteitä syksyn ohjelmista on alkanut ilmestyä, mutta harmittavan harva löytyy vielä sähköisessä muodossa. Pienten Helsinki pohtii edelleen leikkipuistojen ohjelmien saatavuuden helpottamista, toivottavasti mahdollisimman moni kuitekin löytää johonkin Helsingin 69:stä leikkipuistosta


MAANANTAI 11.9.2017

Tapahtumat:

Vauvalorutus Paloheinän kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.

Annantalon taideneuvolassa on viikon aiheena Puiden kanssa. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Maanantain neuvolaryhmiä on kaksi, klo 10 ja klo 12.30 alkaen. Lue lisää Annantalon taideneuvoloista täältä.

Opperan Lasten taidetuokiot alkavat ja vievät 5-6-vuotiaat soittaen, tanssien ja askarrellen oopperan ja baletin kiehtovaan maailmaan. Tuokioissa tutustutaan päänäyttämön ohjelmistoon itse tekemällä. Lasten taidetuokioiden taiteenlaji vaihtelee kuukausittain. Tuokio alkaa klo 14 ja kestää 90 minuuttia. Liput 10€ (myös aikuisella pitää olla ostettu lippu). Tämän viikon aiheena maskeeraus. Lue lisää Lasten taidetuokioista täältä.

Sieninäyttelyssä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa pääsee näkemään erilaisia kotimaisia sieniä ja saa tunnistusapua. Näyttely on avoinna maanantaina klo 11-17 ja sinne on vapaa pääsy. Sieninäyttelyn aikaan myös kasvihuoneisiin on pääsee tutustumaan ilman sisäänpääsymaksua. Hyvä paikka lasten kanssa tutustua sieniin ennen sieniretkelle lähtöä 😉
Lue lisää täältä.

Sieninäyttelyssä oppii tunnistamaan myrkkysienet ruokasienistä.

TIISTAI 12.9.2017

Tapahtumat:

Nukketeatterikeskus tuo Annantalolle Peikon häntä -esityksen tiistaina klo 10.15. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Liput 10€. Lue lisää esityksestä täältä.

Opperan Lasten taidetuokiot alkavat ja vievät 5-6-vuotiaat soittaen, tanssien ja askarrellen oopperan ja baletin kiehtovaan maailmaan. Tuokioissa tutustutaan päänäyttämön ohjelmistoon itse tekemällä. Lasten taidetuokioiden taiteenlaji vaihtelee kuukausittain. Tuokio alkaa klo 14 ja kestää 90 minuuttia. Liput 10€ (myös aikuisella pitää olla ostettu lippu). Tämän viikon aiheena maskeeraus. Lue lisää Lasten taidetuokioista täältä.

Satutunti Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Itäkeskuksen kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kannelmäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutunti Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.
Jussi Ollilan satutuokio Vuotalon aulassa klo 10.30. Lue lisää täältä.

Vauvojen lorutuokio Tapulinkaupungin kirjastossa klo 10.30.
Satuhierontaa Töölän kirjastossa klo 18. Lue lisää täältä.

Perhepalloilu valtaa Pallomyllyn sisähallin Myllypuron liikuntapuistossa ja kutsuu kaikki alle 9-vuotiaat liikkumaan aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Perhepalloilussa vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu 3,50€. Lue Pienten Helsingin artikkeli Helsingin kaupungin liikuntatapahtumista täältä, lisätietoa esimerkiksi perhepalloilusta ja Pallomyllyyn saapumisesta.

Vinkki: Hyljebongailu! Stefan Lindforsin suunnittelmat ja eri suomalaisten taiteilijoiden koristelemat parimetriset hyljepatsaiden bongaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan: Helsinki Design Weekin kunniaksi voit löytää kaikki hylkeet nyt Jätkäsaaresta, Clarion hotellin kulmilta.  Nyt jos koskaan kannattaa lähteä hyljebongailuun! Jaa kuvasi bongatuista veijareista Instagramissa. #bongaahylje #hejhylje. Lisätietoa Itämeren suojelua ajavasta projektista täältä. Hylkeet ovat myös myynnissä 😉

Vuoden graafikko (2013) Kasper Strömmanin suunnittelema HeiHylje.

KESKIVIIKKO 13.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutunti Oulukylän kirjastossa  klo 17.
Satutunti 3-6-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 9.30.
Satutunti 1-3-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 10.30.
Sagostund på svenska kl. 10.15 på Bocksbacka biblioteket.

Iltasatutunti ja satuhierontaa Malmin kirjastossa klo 18.

Taaperoiden lorupiiri Oulunkylän kirjastossa klo 10.
Vauvojen lorupiiri Oulunkylän kirjastossa klo 11.

Nukketeatteri Sampo tuo Stoaan Lurpukka ja sininen takki -nukketeatteriesityksen keskiviikkona klo 10. Esitys on suunnattu alle kouluikäisille. Liput 11€. Lue lisää esityksestä täältä.

Maukan ja Väykän matka -esitys nähdään Roihuvuoren kirjastossa klo 10. Yli 3-vuotiaille sopiva esitys vuorovaikutteinen seikkailu, johon lapset pääsevät osallistumaan. Lue lisää täältä. Vapaa pääsy.  

TORSTAI 14.9.2017

Tapahtumat:  

Satutuokio Jakomäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Suutarilan kirjastossa klo 9.30.

Muksukinon elokuvat valtaavat Myllypuron mediakirjaston ja asukastalo Myllärin salin torstaisin klo 10. Lue lisää muksukinosta täältä.

Lasten taideneuvola valtaa Kanneltalon Värkkäämön torstaina klo 10-12. Aiheena tällä viikolla Siepattuja unia. Taideneuvolat on suunnattu 3-6-vuotiaille kotihoidossa oleville. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lue lisää Kanneltalon Taideneuvolasta täältä.

Taideneuvola on suunnattu 3-6 -vuotiaille.

 

Jokeri Pokeri Box -taikashow nähdään Vuotalossa torstaina klo 18. Esitys sopii yli 2-vuotiaille. Liput 12€. Lue lisää esityksestä täältä.

Perhepalloilu valtaa Pallomyllyn sisähallin Myllypuron liikuntapuistossa myös torstaisin ja kutsuu kaikki alle 9-vuotiaat liikkumaan aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Perhepalloilussa vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo klo 16-17. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu 3,50€. Lue Pienten Helsingin artikkeli Helsingin kaupungin liikuntatapahtumista täältä, lisätietoa esimerkiksi perhepalloilusta ja Pallomyllyyn saapumisesta.

Vinkki: Itäkadun perhekeskukseen, eli ensimmäiseen perheiden neuvolapalvelut yhdistävä paikka viettää avoimien ovien iltapäivää torstaina klo 14-18. Lue lisää tilaisuudesta täältä.

PERJANTAI 15.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.

Annantalon Naperokino jatkuu ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Lue lisää Naperokinosta täältä.

Vinkki: Sadepäivä? Ei huolta, museot odottavat uusia kävijöitä! Lue Pienten Helsingin museovinkit lasten kanssa täältä.

Luonnontieteellinen museo on elämys aikuisille ja lapsille.

LAUANTAI 16.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Malminkartanon omenatarhan portit avataan yleisölle ja tarhasta pääsee keräämään omenoita omaan käyttöön lauantaina klo 12-16. Ihana paikka, jonne kannattaa mennä vaikka tuoksun vuoksi 😉
Lue lisää omentarhasta täältä.

Super Mario -päivä Vuosaaren kirjastossa klo 13-15. Luvassa pelejä ja askartelua päivän aiheeseen liittyen. Lue lisää täältä.

Lasten viikonloppu — Helsinki Design Week Suvilahdessa lauantaista sunnuntaihin klo 10-16. Tapahtumassa hulinaa ja vilinää riittää, kun alueen valtavat eri toimijat tuoden monipuolista tekemistä pienille ja vähän isommillekin. Lue lisää Lasten viikonlopusta täältä.
Suvilahdessa 
samaan aikaan myös Suomen Tivoli.

Helsinki Design Week ja Lasten viikonloppu valtaavat Suvilahden viikonloppuna.

Lasten unelma -tapahtuma valtaa Kanneltalon lauantaina klo 11-16. Tarjolla monipuolista ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille, esimerkiksi satubrunssi, laulua, leikkiä, jumppaa, taikahiekkaa, teatteria, maalausta, ilmapalloja… Lisätietoa Lasten Unelma -tapahtumasta löytyy täältä.

Kohtaamiskahvila tuo Annantaloon klovneriaa, sirkuspelejä ja -taitoja, teatteria ja leikkiä lauantaina klo 13-15. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle ja siihen on vapaa pääsy. Lue lisää Kohtaamiskahvilasta täältä.

Vinkki Tuusulaan: Koiramäen pajutallin Kurpitsakarnevaalit ovat ainutlaatuisuudessan kokemisen arvoinen syystapahtuma. Pajutallin miljöö on aikuisten ja lasten mieleen ja Kurpitsakarnevaalien aikaan täällä pääsee näkemään tilan omien eläinten lisäksi alpakoita, pyörimään karusellissa, seikkailemaan peikkometsään, vetämään narua ja paljon muuta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja monet aktiviteetit ovat ilmaisia, osa maksaa muutaman euron. Hyvänmielen tapahtumaa vietetään sunnuntaihin asti klo 10-18. Lue lisää Kurpitsakarnevaaleista täältä.

Vinkki Espooseen: Jazz for Kids – Koko perheen jazztuokio Espoon kulttuurikeskuksessa lauantaina klo 11. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

SUNNUNTAI 17.9.2017

Tapahtumat:

Lasten viikonloppu — Helsinki Design Week Suvilahdessa jatkuu. Katso tarkemmat tiedot lauantain kohdalta.

Päivä maalla -tapahtuma Viikissä Helsingin yliopiston opetus- ja tutkimustilalla tarjoaa tekemista ja kokemista koko perheelle. Eläimiä, työkoneita, poniratsastusta ja paljon muuta tekemistä tarjolla sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy, osa aktiviteeteista maksullisia. Lue lisää täältä.

Viikin opetus- ja tutkimustilan lehmät odottavat jo vieraita Päivä maalla -tapahtumaan.

Paloheinä soi -perhepäivässä lastenkonseretti, taikashow ja muuta ohjelmaa koko perheelle sunnuntaina klo 10-15. Tapahtumapaikkanan Torpparinmäen nuorisotalo. Vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

Napa School for kids valtaa Annantalon sunnuntaina klo 12-16. Koko perheen kuvitustapahtumassa lapset pääsevät tutustumaan vanhempiensa kanssa monipuolisesti NAPA-kuvittajien työskentelyyn ja oppimaan työpajoissa ammattilaisilta uusimmat kuvitusideat. Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen. Tapahtumat ovat osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Vapaa pääsy. Lue lisää kuvitustapahtumasta täältä.

Helsinki Puppy Parade nähdään Kaivopuistossa sunnuntaina klo 15 alkaen. Itse tapahtuma ja pentutapaamisia Kaivopuistossa klo 14-18. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Harakan saaren opastettu saarikierros sunnuntaina klo 14 – 15 tarjoaa retken saaren rikkaaseen luontoon, historiaan ja nykypäivään. Sopii koko perheelle, reitti ei tosin ole esteetön. Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä. Harakan saareen ja retkille vapaa pääsy. Lue lisää Harakan saaresta täältä.

Espoo: Seikkailujen metsä on perheiden luontoretki Villa Elfvikissä Espoossa sunnuntaina klo 10.30-12.30. Retki sopii koko perhelle, mukaan kannattaa ottaa pienet eväät sekä säänmukainen vaatetus. Vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

Vinkki Tuusulaan: Koiramäen pajutallin Kurpitsakarnevaalit jatkuvat. Lue lisää lauantain tapahtumista.

Vinkki: Sieniretkelle syksyiseen metsään pääsee esimerkiksi lähes esteettömästi rattaidenkin kanssa Sipoonkorvessa Ponun perinnepostia -polulla.

Syksyistä saaristoluontoa taas kannattaa käydä ihmettelemässä lasten kanssa vaikka Talosaaressa, samalla retkellä voi käydä ihailemassa viereisen ratsastustallin hevosia.


Muista myös nämä:

Habitare-messut Messukeskuksessa 13.17.9.2017. Tänä vuonna myös erityisesti lapsille suunnattu Habi Kids -alue. Lue lisää täältä.

Helsinki Design Weekin kaupunki-installaatiot valtaavat keskustan 7.-17.9.2017. Lue lisää teoksista täältä.

Linnanmäen huvipuistossa vietetään Iik!Week -viikkoja 2.9.-17.9.2017. Lue lisää täältä. Iik!Week -teema näkyy myös Merimaailma Sealifessa.

Vinkki: Hyljebongailu! Stefan Lindforsin suunnittelmat ja eri suomalaisten taiteilijoiden koristelemat parimetriset hyljepatsaiden bongaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan: Helsinki Design Weekin kunniaksi voit löytää kaikki hylkeet nyt Jätkäsaaresta, Clarion hotellin kulmilta.  Nyt jos koskaan kannattaa lähteä hyljebongailuun! Jaa kuvasi bongatuista veijareista Instagramissa. #bongaahylje #hejhylje. Lisätietoa Itämeren suojelua ajavasta projektista täältä. Hylkeet ovat myös myynnissä 😉

#bongaahylje #hejhylje

Pienten Helsingin syksyn tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

Tulossa lähiaikoina Pienten Helsingin sivuille:
Vauvan Helsinki, joka kokoaa vauvavuoden vinkit yhteen paikkaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.