Mainos

Minne tällä viikolla? 11.2.-17.2.2019

Ystävänpäiväviikon lastentapahtumia

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin kuulumisista ja uusista jutuista sekä uutena joka viikko vaihtuva Oletko koskaan käynyt -paikka. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Pienten Helsingin ehdotus OmaStadi-budjettiin perheiden olkkarista eteni jatkoon!
MUTTA: Onko Keskustakirjasto Oodi sittenkään oikea paikka olkkarille? Tai tarvitaanko tälläistä enää tänä vuonna? Ehdotusta pystyy vielä muokkaamaan, joten nyt kaivattaisiin uusia ajatuksia idean ympärille. Ehdotus esillä OmaStadi raksalla 28.2.2019, kommentoi tai ilmoittaudu mukaan kehittelemään ideaa

Pienten Helsingin vinkit talvilomalle lasten kanssa Helsingissä on julkaistu!

Seuraathan jo Pienten Helsinkiä Facebookissa? Sivulla paljon ajankohtaisia tapahtumivinkkejä, keskusteluja ja muita perhearkeen Helsingissä liittyviä nostoja. Fb:stä löytyy myös oma ryhmä kaupungin vauvaperheille, Vauvan Helsinki.
Pienten Helsingin voi löytää myös Instagramista, tunnisteella #pientenhelsinki löytyy lukuisia kuvia Helsingistä lasten kanssa.

Pienten Helsingin uuden vuoden Lapset ravintolassa -haaste on julkaistu!
Pienten Helsinki haastaa kaikkia lasten kanssa lounaspaikkaa etsivät tai hyvää lapsiystävällistä ravintolaa metsästävät perheet kertomaan parhaat vinkkinsä muille samojen haasteiden kanssa painiville. Haaveena luoda kattava listaus oikeasti hyviksi tai ainakin toimiviksi havaituista kahviloista ja ravintoloista lasten kanssa yhden linkin taakse ja helpottaa niin monen muun perheen arkea.

Viikon Oletko koskaan käynyt -paikka on Urho ja Sylvi Kekkosen kotimuseo Tamminiemi aivan Seurasaaren naapurissa. Tämä museokohde ei ole perinteinen lapsiperhekohde, mutta Pienten Helsingin nuori taustatiimi testasi paikan kesähelteillä ja vietti unohtumattoman hetken Urho-sedän ja Sylvi-tädin luona. Huomaa, että Tamminiemi on avoinna talvikaudella vain lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17. Sisäänpääsymaksu.

Kekkosen työhuone Tamminiemen kotimuseossa.

Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 11.2.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Arbertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalossa maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla taideneuvolassa tehdään ystävyys-näyttely. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Vauvoille Vantaalla: Vauvan vinkkeli -näyttelyn avoimet ovet Lastenkulttuurikeskus Toteemissa Myyrmäessä maanantaina klo 11. Lue lisää Toteemin fb-sivulta.

Vauvoille: Vauva-maanantai Taidehallissa klo 13-15. Tapahtumassa tutustutaan Paul Osipowin näyttelyyn taidekasvattajien Liini Laesin ja Iisa Juvan johdolla. Vauvamaanantaihin ovat tervetulleita kaikki alle vuoden ikäiset lapset vanhempineen. Vauvoille tarjolla oma värileikkituokio Liput 12 € / 8 € /Museokortti. Lisätiedot Taidehallin sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki sekä Päivälehden museo. 


TIISTAI 12.2.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Alma Terra mielikuvitusmaa-näyttely houkuttelee koskemaan, kiipeämään ja pitämään hyvänä kulttuurikeskus Caisan galleriaan 8.2.-27.2.2019. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Lue lisää Caisan sivuilta.

Kiasmassa esillä oleva Hrafnhildur Arnardóttir eli Shoplifterin näyttely Nervescape VIII lupaa ainakin kuvissa paljon. Pienten Helsingin taustatiimi suuntaa tänne mahdollisimman pian!


KESKIVIIKKO 13.2.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Mll Goes Oodiin Isäkahvila keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona klo 9.30-11.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Arbertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Nukketeatteri Sampon Kolme pientä porsasta -esitys kulttuurikeskus Stoassa keskiviikkona klo 10. Liut 12 €. Lisätiedot Stoan sivuilta.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseon ystävänpäivässä askerrellaan ja taiteillaan klo 12-18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


TORSTAI 14.2.2019

Hyvää Ystävänpäivä!

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Näyttely ystävälle Annantalossa 14.2.-3.3.2019. Näyttelyn avajaisia juhlitaan Ystävänpäivänä 14.2. klo 17–18. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Arbertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Ystävänpäivä Tekniikan museossa torstaina klo 9-19. Omatoimipajoja ja paljon ihmeteltävää. Museoon on ystävänpäivänä vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Kanneltalossa torstaina klo 10. Tällä viikolla taideneuvolassa tehdään lahja ystävälle. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Kanneltalon sivuilta.

Taaperoiden piipahduspajat Nykytaiteenmuseo Kiasmassa torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-13 aina 16.2.2019 saakka. Piipahduspaja on suunnattu 1-4-vuotiaille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Pajoihin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla ja mukaan voi hypätä oman aikataulun mukaan. Lue lisää Kiasman sivuilta.

Kauppakeskus Ristikon ystävänpäivässä esiintyvät muumit. Muutakin ohjelmaa pienille. Lue lisää kauppakeskuksen sivuilta.

Penkkarirekat valtaavat Helsingin keskustan ja abiturienteille pääsee vilkuttamaan karkkisateessa esimerkiksi Esplanadin puistossa noin klo 13-13.45. Abien rekkakulkuea lähtee Kaivopuiston rannasta klo 13 ja kiertää Etelärannasta Esplanadin puiston ympäri muutaman kerran. Lue lisää penkkareista ja katso rekkojen tarkka reitti Helsingin kaupungin sivuilta.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Isien ja lasten liikuntaryhmä Puotilan ala-asteen liikuntasalissa torstaisin klo 17-18. Tapahtuman järjestää MLL Uusimaa. Vapaa pääsy. Lue lisää MLL isätoiminnan fb-sivuilta.


PERJANTAI 15.2.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Naperokinon erikoisnäytös Annantalon juhlasalissa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Tällä viikolla katselliin Rölli-klassikoita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Taaperoiden piipahduspajat Nykytaiteenmuseo Kiasmassa torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-13 aina 16.2.2019 saakka. Piipahduspaja on suunnattu 1-4-vuotiaille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Pajoihin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla ja mukaan voi hypätä oman aikataulun mukaan. Lue lisää Kiasman sivuilta.

Vanhojentansseja pääsee ihailemaan Jäähallissa perjantaina klo 14. Tilaisuus on kaikille avoin ja katsomoon mahtuu varmasti. Vapaa pääsy. Lisätietoja Vanhojenpäivästä Helsingin Jäähallin sivuilta.


LAUANTAI 16.2.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Vantaalla: Tiksin talvihulinat Tikkurilan kirjastossa klo 9.30-15. Ohjelmaa lapsille ja nuorille, Mimmien Ystävyys-konsertti klo 11. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

MLL:n perhekahvila Keskustakirjasto Oodissa alkaa lauantaina 2.2.2019 klo 10-12 ja  vapaan seurustelun ja leikin ohella tällä viikolla ollaan juttutuulella. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Pulkkarieha Kontulan kelkkapuistossa lauantaina klo 10-12. MLL:n isätoiminnan järjestämä tapahtuma on kaikille avoin. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Viimeinen mahdollisuus! Taaperoiden piipahduspajat Nykytaiteenmuseo Kiasmassa torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10-13 aina 16.2.2019 saakka. Piipahduspaja on suunnattu 1-4-vuotiaille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Pajoihin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla ja mukaan voi hypätä oman aikataulun mukaan. Lue lisää Kiasman sivuilta.

Espoossa: Espoo: Pikku-Auroran Lauantaipajatus ja fossiilipaja klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

MLL:n Perhesählyä Pukinmäenkaaren peruskoulun salissa lauantaina klo 10.30-12. Maksuton perhesähly on suunnattu isille ja äideille sekä noin 3-6-vuotiaille lapsille. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Mainos

Tuusulassa: Jääkarnevaalit – Jäänveiston SM-kilpailut 2019 Rykmentinpuistossa Tuusulassa lauantaina ja sunnuntaina klo 11-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Wanhan Sataman liikuntalauantai klo 11-17. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Uutelan kodassa kotakummit ja valmiit tulen lauantaina klo 12-15.

DanceAbility-tanssitunti Annantalossa klo 14-15. Tunti sopii kaikille 3-12-vuotiaille oman aikuisen seurassa, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Lue lisää DanceAbility-tunneista Annantalon sivuilta. Vapaa pääsy.

Malmitalon Kino Helioksessa nähdään Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva (sallittu) lauantaina klo 14. Liput 6 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

Monikulttuurinen ystävänpäiväjuhla lapsille keskustakirjasto Oodissa lauantaina klo 14-16. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


SUNNUNTAI 17.2.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Liikuntahulinat Liikuntamyllyssä Myllypurossa sunnuntai-aamuisin klo 9-10.45. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Liikuntavinkki Espooseen: Sunnuntain mailaton yleisöluisteluvuoro Metro Areenalla sunnuntaisin klo 9-12. Lue lisää Espoon kaupungin sivuilta. Samalta sivulta löytyy myös muut Espoon kaupungin avoimet jäähallivuorot. Vapaa pääsy. Myös Tapiolan jääpuutarha on auki (pieni sisäänpääsymaksu)!

Tuusulassa: Jääkarnevaalit – Jäänveiston SM-kilpailut 2019 Rykmentinpuistossa Tuusulassa lauantaina ja sunnuntaina klo 11-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Cinema Vuotalossa nähdään Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva (sallittu) sunnuntaina klo 11.30. Liput 9.50 €. Lisätiedot Vuotalon sivuilta.

Uutelan kodassa kotakummit ja valmiit tulen sunnuntaina klo 12-15.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuiltaS.


Muista myös

Pienten Helsingin juttuja löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi My Helsinki -matkailusivulta. Uusin juttu vie Elämysten Helsinkiin!

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!

Ajankohtaisen latu- ja luistelukenttien jäädytystilanteet löytyvät ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Näyttely ystävälle Annantalossa 14.2.-3.3.2019. Näyttelyn avajaisia juhlitaan Ystävänpäivänä 14.2. klo 17–18. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Alma Terra mielikuvitusmaa-näyttely houkuttelee koskemaan, kiipeämään ja pitämään hyvänä kulttuurikeskus Caisan galleriaan 8.2.-27.2.2019. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Lue lisää Caisan sivuilta.

Mennään jo naapuriin -näyttely Malmitalossa 24.1.-16.2.2019. Näyttely pohjautuu Riina Katajavuoren ja Salla Savolaisen samannimiseen lastenkirjaan. Lue lisää Malmitalon sivuilta. Vapaa pääsy.

Espoossa: Suomen suurin pienoisrautatietä pääsee ihmettelemään Tapiolassa Heikintorilla helmi-maaliskuussa. Tarkemmat tiedot Alppirautatieyhdityksen sivuilta.


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta lataa teoriassa nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.