Mainos

Minne tällä viikolla? 11.-17.11.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä tapahtumia Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat lapsiperheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin artikkeleista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on hyvin avoinna. Jos haluat mainoksesi kohderyhmänsä erinomaisesti tavoittavalle sivulle, lue lisää täältä.

Perheiden kaupunkipolut: Neljä ensimmäistä Perheiden kaupunkipolkua on nyt julkaistu! Ensimmäiset kaupunkipolut vievät seikkailulle Helsinkiin: Haagaan, Pitäjänmäelle, Ruskeasuolle sekä Vuosaareen. Perheiden kaupunkipolut on uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, joka vie tutkimusmatkalla uusiin paikkoihin ja näyttää kotikulmat uudessa valossa. Se myös haastaa miettimään, onko aina syytä matkustaa pitkälle kokeakseen jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Kaupunkipolut on osa Heidi Säynätkarin restonomiopintojen opinnäytetyötä, joka toteutetaan yhteistyössä Pienten Helsingin kanssa. ”Ajatus kaupunkipoluista lähti omasta kiinnostuksesta kaupunkimatkailuun lasten kanssa, ja erityisesti halusta tutustua kaupunkeihin ydinkeskustojen ulkopuolella.”
Voit myös luoda oman polkusi ja jakaa sen muille seikkailijoille! 
Lue lisää kaupunkipoluista ja lähde seikkailulle!


MAANANTAI 11.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Helsingin ulkoluistelukausi alkaa Oulunkylän tekojääkentällä maanantaina klo 8.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna maanantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL:n Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa maanantaisin klo 10. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalolla maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex ja Päivälehden museo.


TIISTAI 12.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

HKO Juniorikonsertti Musiikkitalossa tiistaina klo 19. Liput 24 €. Konsertti katsottavissa suorana lähetyksenä myös Helsinki-kanavalta. Lisätiedot Musiikkitalon sivuilta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


KESKIVIIKKO 13.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-17. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaa: Vauvoille: Vauvateatteriesitys: Ensimmäinen koti Lastenkulttuurikeskus Toteemissa torstaina klo 9.30. Liput 6 €. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Malmitalossa keskiviikkona klo 10-12. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Malmitalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna keskiviikkoisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Pieni sisäänpääsymaksu. Museossa vietetään keskiviikkona Isänpäiväetkoja.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


TORSTAI 14.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

MLL:n perhekahvila Krunun Mestassa (Meritullinkatu 6) torstaisin klo 9.30-11.30. Lisätiedot perhekahvilan fb-ryhmästä.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna torstaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaa: Pienten Taideaamu Lastenkulttuurikeskus Pessissä Vantaalla torstaisin klo 9.30 ja klo 10.30. Lisätiedot tapahtuman fb-sivuilta.

Kuvataideseikkailu lapsille ja aikuisille Kannelmäen nuorisotalon Värkkäämöllä torstaina klo 10-13. Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun taidekurssille on vapaa pääsy. Lasten suositusikä on 3–6 vuotta ja osallistua voi joko vain yhdelle tai useammalle kerralle. Lisätiedot Kanneltalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna torstaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Lapsille vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


PERJANTAI 15.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Naperokinon Annantalossa perjantaina klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Lasten perjantait Alppilan kirkolla perjantaisin klo 10-12. Koko syksyn ohjelma löytyy tapahtuman fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna perjantaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Vie pehmolelusi yökyläilemään Jätkäsaaren kirjastoon!

GoExpo Winter ja GameExpo Helsingin Messukeskuksessa 15.-17.11.2019. Sisäänpääsymaksu.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


LAUANTAI 16.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Kallio kipinöi: Karkkipäivä Kallion kirjastossa lauantaina klo 13-14. Lastenkirjailija Vuokko Hurme ohjaa Satulinnassa karkkikorutyöpajaa lapsille. Lisätiedot kirjaston sivuilta.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Maunulan Liikuntahulinat. Hulisemaan pääsee lauantaisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallissa. Yhteinen liikuntaharrastus koko perheelle, jossa tekemistä aivan pienimmillekin. Lapsilta vapaa pääsy, aikuiset 3,50 €. Lisätietoja Helsinki liikkuu-sivulla.

Vantaa: Popo up -liikuntatapahtuma Tikkurilan Trio-Arenalla lauantaina klo 9-12. Vapaa pääsy. Omat luistimet mukaan! Lue lisää Tikkurilan Taitoluisteluklubin sivuilta.

Skeittikoulu vauvasta vaariin Kontulan skeittihallilla eli Luuppi Skatessa lauantaina klo 10-12. Kurssimaksu. Lisätiedot, ilmoittautumiset sekä kurssiajat Helriden sivuilla.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Också på svenska: Perhelauantai: Pohjoismaiset lastenjuhlat Pohjoismaisella kulttuuripisteellä Kaisaniemessä lauantaina klo 10-14. Lisätiedot järjestäjän sivuilta.

Espoo: Lauantaipajatus lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa lauantaina klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

Vuosaaren urheiluhalli 40-vuotta: lauantaina ohjelmaa myös lapsille sekä vapaa pääsy mm. uimaan. Lue lisää Urheiluhallin sivuilta.

Unelmien piparikoti -työpaja Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla lauantaina klo 12-15. Museoon on vapaa pääsy koko päivän (klo 11-18), joten työpajan yhteydessä on mahdollisuus vierailla vaikkapa vielä vuoden vaihteessa päättyvässä Taikinan taju -näyttelyssä. Lisätiedot museon sivuilta.

Vantaa: Pessin perhepäivät: Valoviidakko lauantaina klo 13-14.30. Vapaa pääsy, pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Prinsessa Ruusunen musiikkisatu Maunulatalossa lauantaina klo 13 ja klo 14.30. Liput 16,50 €. Lue lisää Maunulatalon sivuilta.

Vuosaaren valojuhla lauantaina klo 14-18 . Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.
Valojuhlat jatkuvat Vuotalossa lauantaina klo 16-19. Lue lisää Vuotalon sivuilta.

WimmaRallin konsertti Kettutien nuorisotalolla (Herttoniemi) lauantaina klo 15. Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää MLL Herttoniemi. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Satu Sopanen ja Tuttiorkesterin pojat Ruskatalolla Espoossa lauantaina klo 15. Liput 6 €. Lisätiedot Kulttuuri Espoon sivuilta.

Espoo: Suuri Muumikonsertti Espoon Kulttuurikeskuksessa Tapiolassa lauantaina klo 15. Liput 19.50 €. Lisätiedot kulttuurikeskuksen sivuilta.

Espoo: Lastenjuhlat Tapiolan koululla klo 16. Esiintymässä Mimmit, ohjelmassa sirkus-, musiikki-, sekä tanssiesityksiä. Liput ovelta 5 €. Lastenjuhlat järjestää Espoon UNICEF-vapaaehtoisryhmä, juhlistaakseen Lapsen oikeuksien 30v. vuosipäivää. Lue lisää Espoon kaupungin sivuilta.

GoExpo Winter ja GameExpo Helsingin Messukeskuksessa 15.-17.11.2019. Sisäänpääsymaksu.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


SUNNUNTAI 17.11.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Liikuntahulinat Liikuntamyllyssä Myllypurossa sunnuntai-aamuisin klo 9-10.45. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Vantaa: Koko perheen luontokoulusunnuntai Vantaan luontokoululla sunnuntaina klo 10-13. Lue lisää järjestäjän sivuilta.

Kallio kipinöi: Avoimet ovet Kallion musiikkikoulussa sunnuntaina klo 10-14. Lisätiedot musiikkikoulun sivuilta.

Marrasjuhla Pihlajamäen ala-asteella sunnuntaina klo 10-14. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Koko perheen teatteripäivä Pakilan nuorisotalolla sunnuntaina klo 10.30-15.30. Päivässä nähdään kaksi teatteriesitystä, liput 5 € /esitys. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Vuosaaren urheiluhalli 40-vuotta: sunnuntaina ohjelmassa pellehyppyshow klo 13 ja klo 13.40. Lue lisää Urheiluhallin sivuilta.

Sunnuntaitreffit: Taideneuvolatoiminta 10-vuotta! Taideneuvolan työpajapäivä yllärimausteilla Annantalossa sunnuntaina klo 13-16. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Säveliä ryytimaasta lastenlaulukonsertti Oulunkylän kirkossa sunnuntaina klo 16. Lisätiedot Oulunkylän seurakunnan sivuilta.

GoExpo Winter ja GameExpo Helsingin Messukeskuksessa 15.-17.11.2019. Sisäänpääsymaksu.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Muista myös

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!Kuva

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin