Minne tällä viikolla? 10.7.-16.7.2017

Heinäkuisen viikon menovinkit Helsingissä lasten kanssa.

Mitä tekemistä löytyy lomailevasta Helsingistä heinäkuussa? Minne mennä pienten lasten kanssa kaupunkilomalla tai viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä?
Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla.

 

Heinäkuun lomakausi tuo notkahduksen tapahtumatarjontaan varsinaisten lapsille suunnattujen tilaisuuksien osalta. Kesän vakiovierailukohteita löytyy kaupungista useita ja sadepäiviä ajatellen esimerkiksi kirjastot upeine lastenosastoineen palvelevat myös heinäkuussa. Viikon tapahtumalistaus koostuu tälläkin viikolla muutaman järjestytyn tapahtuman sijaan vapaammista vinkeistä Helsinkiin sekä muutamasta menovinkistä Espooseen ja Vantaalle sekä retkivinkin Kotkaan ihailemaan puisia purjelaivoja The Tall Ships Raceen ja Lasten meripäiville.

Oletko kuullut Sisä-Hatusta? Tai vieraillut Katrinebergin kartanolla?

 

The Tall Ships Race valtaa Kotkan 13.-16.7.2017. Kuva Helsingistä vuodelta 2013.

Helsingin kaupungin leikkipuistoista osa lomailee, mutta avoinna olevia puistoja on ympäri kaupunkia. Lähileikkipuiston aukiolo kannattaa siis tarkistaa leikkipuistotoiminnan sivuilta. Puistoruokailukin jatkuu elokuulle ja viikon ruokalista löytyy täältä. Leikkipuistojen Facebook- ja internetsivuja kannattaa seurata aktiivisesti, sillä kaikille avointa, ohjattua toimintaa järjestetään paljon.

Leikkipuistojen ohjelmanostoina on tällä viikolla taidepainoitteista tekemistä. Maanantaina kahdessa puistossa vietetään kansallista kuvataiteen päivää (katso lisätiedot alla). Taidekavereiden avoimia työpajoja järjestetään tiistaina 11.7. leikkipuisto Kipinäpuistossa sekä keskiviikkona 12.7. leikkipuisto Kannelmäessä. Ohjelmassa tällä viikolla taiderata.

Torstaina leikkipuisto Roihuvuori tekee retken Korkeasaareen. Alle kouluikäiset lapset voivat osallistua retkelle oman aikuisen kanssa. Lisätietoa leikkipuistosta, ennakkoilmoittautuminen suositeltavaa. Torstaina kurvaa myös Perinneleikkien Martti-auto  leikkipuisto Mellunmäen pihaan ja leikittää lapsia. Perjantaisin monessa leikkipuistossa on grilli asiakkaiden käytössä.

 

Maanantaista lauantaihin 10.-15.7. Helsingin valtaa Helsinki Cup -jalkapalloturnaus, jossa lapset ja nuoret ympäri Suomen ja maailman pelaavat huippujännittäviä otteluita Helsingin urheilupuistoissa ympäri kaupunkia. Otteluita pääsee seuraamaan katsomon puolelle ilmaiseksi. Helsinki Cupin otteluohjelma löytyy täältä.

Vanhan jäähallin sekä Käpylän kenttien kupeessa sijaitsevat turnauksen viralliset Love The Ball -centerit, joissa monenlaista ohjelmaa ja erilaisia pisteitä. Täällä kannattaa piipahtaa, jos haluaa aistia urheilujuhlan tuntua tai haaveilee jalkapalloharrastuksesta. Turnauksen avajaisia vietetään Jäähallin kentällä maanantaina 10.7. Avajaiset päättyvät ilotulitukseen klo 21. Lisätietoa Helsinki Cupista ja ohjelmatarjonnasta löytyy täältä. Vapaa pääsy.

Maalaamassa.

Maanantaina 10.7. vietetään kansallista kuvataiteen päivää ja lapset pääsevät osallistumaan tämän liputuspäivän viettoon leikkipuisto Tapulissa sekä leikkipuisto Rudolfissa, joissa maalataan yhteistaideteoksia klo 10.30 alkaen. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Osa Suomi 100v. ohjelmaa. Vapaa pääsy.

Tiistaista sunnuntaihin 11.7-16.7. Pukinmäen taidekoulu esittää Fallkullan tilan teatterilavalla Antoine de Saint-Exupéryn rakastetun klassikon Pikku Prinssi. Liput 5 euroa (käteismaksu). Tarkemmat tiedot esityksestä ja esitysajat löytyvät täältä.

Tiistaina 11.7. Nukketeatteri Sytkytin kesäsatu Talvipuutarhassa klo 11 ja 13. Esitykseen ja talvipuutarhaan on vapaa pääsy. Talvipuutarhassa ei mahdu liikkumaan rattaiden kanssa, joten kantoreppu on hyvä vaihtoehto pienimmille kävijöille. Lisätietoa Nukketeatteri Sytkyt.

Tiistaina 11.7. Käpylehmä-orkesteri esiintyy Espoossa Olarin Asukaspuistossa klo 10.30.Käpylehmä-orkesteri on rakastetun kirjailija Kaarina Helakisan runoutta musisoiva lastenorkesteri. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 12.7. klo 16.30 kuullaan Espan lavalla hyväntuulista folk-musiikkia, kun lavalla nähdään Hellä Hermanni & Kylmät Väreet. Vapaa pääsy. Lisätietoa Espan lavan ohjelmistosta täältä.

Pikku Pavun orkesteria kuullaan Lasten Meripäivillä perjantaina Kotkassa.

Retkivinkki Helsingin ulkopuolelle:
Torstaista sunnuntaihin 13.7-16.7.
vietetään Kotkassa Lasten meripäivien lisäksi suurten purjelaivojen juhlaa, kun The Tall Ships Race rantautuu Kotkaan. Lapsille on paljon ohjelmaa purjelaivojen bongailun ohella. Esimerkiksi Eikka Ekoveikka (torstaina klo 10 ja klo 13),  Pikku Pavun orkesteri (perjantaina klo 14), Kikattava Kakkiainen (lauantaina klo 15.30) ja Nallen retkilaukku (sunnuntaina klo 10 ja klo 12). Vapaa pääsy.
Lasten ohjelmat pääosin Itälaiturin lavalla. Lisätietoa Lasten Meripäivistä ja The Tall Ships Race Kotkasta. The Tall Ships Race kannattaa kokea!

Kotkasta löytyy myös upeita puistoja ja puistoista leikkipaikkoja. Katso video Kotkan puistoista täältä.

Perjantaina 14.7Lasten liikennekaupungin kesässä vietetään perhepäivää aina perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin oman aikuisen ohjauksessa pääsee kurvailemaan liikennekaupunkiin ja tutustumaan liikennesääntöihin. Vapaa pääsy.

Mustasaaren leirikeskuksessa Kesäkissan muskarihetki jatkuu perjantaiseen tapaan klo 11.30 ja saaressa voi viettää kesäpäivää oleillen, leikkien ja lampaita rapsutellen. Lisätietoa Helsingin seurakuntayhtymän Mustasaaresta täältä. Lauttamaksu.

Vartioparaati kesällä 2016.

Kesäperjantaisin Helsingin keskustassa nähdään vartioparaati klo 12.30 ja MIL-Espa konsertti klo 14 Espan lavalla. Vartioparaati lähtee Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon ja sieltä Esplanadia pitkin Kasarmintorille. Näkemisen ja komiksen arvoinen tilaisuus. Klo 14 alkaen Espan lavalla kuullaan Laivaston soittokuntaa. Lisätietoa Vartioparaatista sekä MIL-Espa -konserteista täältä. Vapaa pääsy.

Lauantaille en ole löytänyt tapahtumavinkkiä näin kesäloman aikaan, mutta alla olevista Muista myös nämä-nostoista löytyy tekemistä moneen makuun. Toimivat myös viikonloppuisin!

Sunnuntaina 16.7. vietään Kauppatorin vieressä Allas Sea Poolilla Altaan perhesunnuntaita klo 10-16.  Ohjelmassa huomioitu erityisesti lapset. Sisäänpääsymaksu 12€/6€. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Muista myös nämä

Sadepäivään: Elokuviin? Pienelle suuri elämys voi olla retki elokuvateatteriin. Ainakin Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen sekä Bamse ja noita-akan tytär sopivat alle kouluikäisille.

Lasten kaupungissa on lupa leikkiä.

Viikon museovinkkinä iki-ihana Lasten kaupunki Helsingin kaupunginmuseossa Senaatintorin laidalla. Lasten kaupungista oma juttu täällä. Aina vapaa pääsy.

Eläinten ystävälle: Jos Fallkullan ja Haltialan tilat tuntuvat liian tutuilta, kannattaa suunnata Vantaan Seutulaan tutustumaan Katrinebergin kartanon eläinpihaan. Katrinebergissä asustelee lampaita, vuohia, kaneja, kanoja ja kukko. Kartanossa toimii hävikkikahvila, jossa tarjottavat vaihtelevat ja ovat ilmaisia. Huhun mukaan kartanon yläkerrassa on leikkihuone lapsille. Kotieläinpiha on avoinna heinäkuussa maanantaista perjantaihin klo 10-16, mutta kotieläinpihalla voi vierailla myös muina aikoina (eläimiä ei saa ruokkia ominpäin). Lisätietoa Katrinebergin kartanosta ja eläinpihasta täältä. Vapaa pääsy.

Kanalassa.

Uimaan? Tuorinniemen uimaranta Herttoniemenrannassa on lapsia ajatellen ihanteellinen paikka: Vieressä sijaitsee Tuorinniemen leikkipuisto, jonka piha-alue on juuri uusittu ja leikkipuistossa tarjolla puistolounas alle 16-vuotiaille koko kesän klo 12. Aurinkoisella säällä täällä vierähtää helposti monta tuntia. Rannalla on myös jäätelökioski. Leikkipuistojen ruokalista löytyy täältä.

Sisä-Hattu Lauttasaaren edustalla.

Ulkoilemaan ja seikkailulle voi suunnata Lauttasaareen, Vattuniemen eteläkärjen Särkiniemen ja Veijarivuoren puistoihin. Kiva rantareitti taittuu helposti myös rattaiden kanssa, maisemat ovat upeat, puiston keskiosissa kaupungin uimaranta, leikkipaikka sekä uusi rantakahvila. Uskaliaimmat voivat matalan veden aikana löytää kahlausreitin läheiselle Sisä-Hatun saarelle, josta löytyy vanhoja kalliokaiverruksia ja uniikit maisemat Helsinkiin 😉

Kaupunkiseikkailulle? Tiedätkö mistä löytyy jännittävä läpinäkyvä lasilattia? Entä kala-allas aivan ydinkeskustasta? Missä voi leikkiä automatolla tai pelata lautapelejä keskustassa vaikka sadesäällä? Entä kiipeillä Töölönlahden rannalla?

(Vastaukset edelliseen: Tennispalatsi, Stockmannin 4.kerros, Kirjasto 10 ja Töölönlahden uudenkarhea leikkipuisto Finlandiatalon vieressä)

#bongaahylje!

Bongailemaan! Stefan Lindforsin suunnittelmat ja eri suomalaisten taiteilijoiden koristelemat parimetriset hyljepatsaat ovat levittäytyneet ympäri Helsinkiä kaikkien iloksi ja kaikkien näljänkymmenen hylkeen löytäminen kaupungin vilinästä on aikamoinen urakka. Onneksi kaikkia ei tarvitse bongata yhden päivän aikana ja vinkkejä sijainnistkin löytyy täältä. Pienten Helsinki haastaa kaikki hyljebongailuun! Bongaa yksi tai useampi taideteos ja jaa kuvasi bongatuista veijareista Instagramissa. #bongaahylje #hejhylje. Lisätietoa Itämeren suojelua ajavasta projektista täältä. Hylkeet piilottelevat Helsingissä loppukesän.

Musiikin ja tanssin ystäville: Mimi ja Kuku ovat viikon esiintyjät Linnanmäen huvipuistossa. Pienille lisäksi ilmaisia huvipuistoajeluja, kun osaan lapsille tarkoitetuista laitteista ei tarvitse lippua. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy.

Kesän kohokohtien ja tulevien tapahtumien kooste löytyy täältä.


Pienten Helsinki on muuttanut, menovinkit ja tapahtumalistaukset löydät jatkossa osoitteesta www.pientenhelsinki.fi 

Nähdään siellä!

 


Puuttuuko listalta joku tapahtuma? Vinkkaa siitä muillekin kommenttina tähän tai sähköpostilla helsinginkattojenalla@gmail.com

Helsingin leikkipuistojen ajankohtaisia tapahtumatietoja kannattaa lähettää sähköpostitse tai Pienten Helsingin Facebookin kautta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.