Mainos

Minne tällä kesäviikolla? 17.6.-23.6.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna tai kesälomalla? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kesäkuukausien menovinkeissä mukana tapahtumien lisäksi vinkkejä lomapäivien viettoon. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Pienten Helsingin sivu ei ole toiminut kuluneella viikolla johtuen ulkopuolisen hosting-palvelun vakavista häiriöistä.
Pahoittelen!

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin jutuista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan heinäkuun loppuun asti.

Uutta Pienten Helsingissä: Juhannus Helsingissä -juttu listaa vinkkejä kaupunkijuhannuksen viettoon lasten kanssa.

Uutta Pienten Helsingissä: Kesä Helsingissä -sarja ja sen 30 artikkelia kesätekemiseen Helsingissä.

Sponsoroi Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsingin suosituin, viikottain ilmestyvä Minne tällä viikolla -artikkelisarja etsii sponsoreita! Lisätiedot linkin takaa.

Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Perheiden kaupunkipolkujen julkaisu siirtyi palvelinongelmien vuoksi ja polut julkaistaan mahdollisimman pian!

Jutun kansikuva: Jutun kansikuva satujen saarelta, Espoon Karhusaaresta ja Sinebrychoffin huvilan pihapiiristä. Vain pienen matkan päässä Lauttasaaren länsireunalta sijaitseva saari on upea luontokohde, jossa on myös salainen uimaranta ja meren päällä kasvava puu. Täällä kannattaa poiketa, Hsl:n AB-lippu vie nykyisin perille.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 17.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Maanantaina leikkipuistoruokana on lihakeittoa (M, G, S, K). 
Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Espoo: Soiva Siili -duo kesän asukaspuistokiertueella Espoossa. Maanantaina kiertue kurvaa Kylätalo Palttinan asukaspuistoon klo 10. Vapaa pääsy. Lisätiedot Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Espoo: Kesäpihan omatoiminen puuhapaja maanantaista perjantaihin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Pop-up Heureka -tiedeshow Musiikkitalon Päälämpiössä maanantaina klo 11, klo 12, klo 15 ja klo 16. Tiedeshow sopii kaikenikäisille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätiedot ja esitysajat Musiikkitalon sivuilta.

Mainos

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Kansallismuseo (kesäkaudella),Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex, Päivälehden museo sekä Luontokeskus Haltia Espoossa (kesäkaudella).


TIISTAI 18.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Tiistain leikkipuistoruokana on kasvissosekeittoa (L G K).
Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Espoo: Soiva Siili -duo kesän asukaspuistokiertueella Espoossa. Tiistaina kiertue kurvaa Kivenlahden asukaspuistooon klo 10. Vapaa pääsy. Lisätiedot Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Vauvoille Espoossa: Vauvojen luontokylpy järjestetään Espoossa Villa Elfvikin maisemissa tiistina 18.6.2019 klo 10. Ilmoittautuminen päättyy 16.6.2019, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja kannattaa kysyä. Lisätiedot Villa Elfvikin sivuilta.

A.lavan kesämuskari tiistaina klo 10.30. Muskariin on vapaa pääsy. A.lava sijaitsee Annantalon takana ja muskarilauluja lauletaan ulkona katoksen alla, pukeudu siis sään mukaan. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Pop-up Heureka -tiedeshow Musiikkitalon Päälämpiössä tiistaina klo 11, klo 12, klo 15 ja klo 16. Tiedeshow sopii kaikenikäisille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätiedot ja esitysajat Musiikkitalon sivuilta.

Mustasaaren toimintakeskuksen kesäkausi on alkanut!

Open stage – Arabian nuorisotalon esiintyjiä Espan lavalla tiistaina klo 16-18. Lisätiedot Espan lavan sivuilta.

Espoo: Soiva Siili -duo kesän asukaspuistokiertueella Espoossa. Tiistaina kiertue kurvaa Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa klo 17. Vapaa pääsy. Lisätiedot Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Kaupunkitanssit Annantalon A.lavalla tiistaina klo 17.30. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Espoossa vauvoille: Iltavärikylpy perheen pienimmille Pikku-Auroran puutarhassa tiistaina klo 18. Värikylvyn hinta 8 €. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Espoo: Pikku-Auroran Kesäpihan omatoiminen puuhapaja maanantaista perjantaihin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.


KESKIVIIKKO 19.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Keskiviikon leikkipuistoruokana on juustoista kalakeittoa (L, G, N, S, K). Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkona klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Espoo: Soiva Siili -duo kesän asukaspuistokiertueella Espoossa. Keskiviikkona kiertue kurvaa Hiirisuon asukaspuistoon klo 10. Vapaa pääsy. Lisätiedot Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Annantalon pihalle perustetaan vuonna 2019 Helsingin hauskin yhteisöpuutarha ja keskiviikkoisin ohjelmassa on kaikille avoimet viljelytalkoot klo 10-14.

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Pop-up Heureka -tiedeshow Musiikkitalon Päälämpiössä keskiviikkona klo 11, klo 12, klo 15 ja klo 16. Tiedeshow sopii kaikenikäisille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätiedot ja esitysajat Musiikkitalon sivuilta.

Viimeinen kerta kesätaukoa: Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta, Musekorttikin käy.

Espoo: Pikku-AuroranKesäpihan omatoiminen puuhapaja maanantaista perjantaihin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Juhannussalon koristelutalkoot Seurasaaressa Antin aukiolla juhannusviikolla keskiviikkona ja torstaina klo 12-16. Mukavaa yhdessä tekemistä ja juhannustunnelmaan virittäytymistä. Ilmoittautumiset: info(at)seurasaarisaatio.fi tai p. 040-649 3040. Lue lisää Seurasaarisäätiön sivuilta.


TORSTAI 20.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Torstain leikkipuistoruokana on broilerikeittoa (M, G, N, S, K). Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta. Juhannuksen vuoksi Liikennekaupunki sulkee torstaina klo 14.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

A.lavan Taskari torstaina klo 10.45. Taskari on tanssiversio muskarista ja sinne on vapaa pääsy. A.lava sijaitsee Annantalon takana ja Taskarissa tanssitaan ulkona katoksen alla, pukeudu siis sään mukaan. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Espoo: Pikku-Auroran Kesäpihan omatoiminen puuhapaja arkisin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Juhannussalon koristelutalkoot Seurasaaressa Antin aukiolla juhannusviikolla keskiviikkona ja torstaina klo 12-16. Mukavaa yhdessä tekemistä ja juhannustunnelmaan virittäytymistä. Ilmoittautumiset: info(at)seurasaarisaatio.fi tai p. 040-649 3040. Lue lisää Seurasaarisäätiön sivuilta.


PERJANTAI 21.6.2019

Juhannusaatto

Kirjastoissa tapahtuu

Juhannusaatto, kirjastot suljettu.

Mainos

Leikkipuistoissa tapahtuu

Juhannusaatto, ei ohjattua toimintaa ja leikkipuistojen sisätilat suljettu. Kaikissa Helsingin leikkipuistoissa ja -paikoissa saa kuitenkin leikkiä myös juhannuksena!

Tapahtumia ja menovinkkejä

Vinkit juhannuksen viettoon Helsingissä ja lähiseudulla löytyvät Pienten Helsingin Juhannus 2019 -jutusta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna myös juhannuksena päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy. Huom! Kahvila Kilikuppila suljettu 21.-23.6.2019.

Lasten Liikennekaupunki on suljettu juhannusaaton ja juhannusviikonlopun.


LAUANTAI 22.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Juhannuspäivä, kirjastot suljettu (myös Oodi).

Tapahtumia ja menovinkkejä

Vinkit juhannuksen viettoon Helsingissä ja lähiseudulla löytyvät Pienten Helsingin Juhannus 2019 -jutusta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna myös juhannuksena päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy. Huom! Kahvila Kilikuppila suljettu 21.-23.6.2019.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki ja eläimet viettävät kesää ulkolaitumilla. Piipahda moikkaamassa lomailevia poliisihevosia, leikkimässä Haltialan leikkipaikassa tai mehulla Wanhassa Pehtoorissa.


SUNNUNTAI 23.6.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Fallkullan kotieläintila on avoinna myös juhannuksena päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy. Huom! Kahvila Kilikuppila suljettu 21.-23.6.2019.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki ja eläimet viettävät kesää ulkolaitumilla. Piipahda moikkaamassa lomailevia poliisihevosia, leikkimässä Haltialan leikkipaikassa tai mehulla Wanhassa Pehtoorissa.

Espoo: Lude vai lukki? -ötökkäretki Villa Elfvikin maisemissa sunnuntaina klo 10.30-12.30. Retkellä kuljetaan lasten ehdoilla. Mukaan pienet eväät ja pukeutuminen sään mukaan. Lisätiedot Elfvikin sivuilta.

Kirppis! Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppis klo 11 alkaen!


Muista myös

Kesälampaita Helsingin saarissa: Vartiosaaren ja Mustasaaren (lampaat naapurisaarella Hevossaaressa, jonne siltayhteys) ovat saapuneet kesänviettoon. Kuusiluodon lampaat saapuvat kesätöihin juhannuksen tienoilla.

Eläimiä kaupungissa -juttu kokoaa parhaat vinkit Helsingin ja lähialueiden parhaista paikoista nähdä kotieläimiä.

Kätketyn laivan arvoitus –seikkailukierros Suomenlinnassa 11.6.-3.8.2019 sekä 10.8.2019 ja 17.8.2019. Maksullinen.

Lasten kanssa kesäteatteriin? Pienten Helsingin vinkit teatterikesään löydät täältä.

Espan lavan koko kesän ohjelmiston löytyy lavan omilta sivuilta.

Linnanmäki on jälleen avannut porttinsa kauteen 2019. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Päivälehden museo on suljettu juhannusviikonloppuna.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin