Mainos

Minne mennä 17.7.-23.7.2017

Heinäkuun kolmannen viikon menovinkit Helsingissä lasten kanssa

Päivitetty 20.7.2017

Mitä tekemistä löytyy lomailevasta Helsingistä heinäkuussa? Minne mennä pienten lasten kanssa kaupunkilomalla tai viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. 

Kesäinen Helsinki on nyt parhaimmillaan, vaikka varsinaisia tapahtumia lapsille järjestetäänkin heinäkuun lomaviikkoina normaalia vähemmän. Onneksi omatoimista tekemistä on paljon hyvällä säällä ja erinomaisia retkikohteita löytyy ympäri kaupunkia. Suomenlinna ja Korkeasaari pitää kokea ainakin kerran kesässä, samoin joku Helsingin uimarannoista. Viikon menovinkit ovat taas heinäkuiseen tapaan osin vapaampaan tekemiseen painottuvia ja Muista myös nämä-vinkit vievät lomakauden kunniaksi tällä viikolla Espooseen. 

Elokuussa lapsille suunnattua tapahtumatarjontaa on taas erittäin paljon ja tulevien tapahtumien listaus löytyy täältä.

Leikkipuistojen kesä

Osa Helsingin kaupungin leikkipuistoista lomailee yhä, osa palailee jo arkeen. Avoinna olevia puistoja löytyy ympäri kaupunkia ja lämpimällä ilmalla useimmissa puistoissa on uima-allas tai muu vesileikkimahdollisuus. Lähileikkipuiston aukiolotiedot kannattaa tarkastaa leikkipuistotoiminnan sivuilta. Ilmainen puistoruokailu alle 16-vuotiaille jatkuu elokuulle ja viikon ruokalista löytyy täältä.

Alkava viikko tuo tullessaan myös vaihtelevaa ohjelmaa leikkipuistoihin. Esimerkiksi Ruoholahden leikkipuistossa vietetään Bambin luontoeläinviikkoa ja maanantaina askarrellaan aiheeseen liittyen klo 10.30 alkaen. Tiistaina Jakomäen leikkipuistossa on tarjolla livemusiikkia, kun Varusmiesbändi esiintyy puistossa klo 10.30. Leikkipuisto Lahnalahdessa Lauttasaareessa leikitään tiistaina Perinneleikkejä. Keskiviikkona Kivikon leikkipuisto Kipinässä pääsee nikkaroimaan taidelinnunpönttäjä yhdessä Taidekavereiden kanssa. Leikkipuisto Arabiassa torstaina rytmivartti klo 10.30 ja vauvatreffit vauvaperheille klo 13 alkaen. Punavuoren leikkipuisto Sepässä vietetään koko viikon Prinsessat ja supersankarit -viikkoa. Viikko huipentuu prinsessojen ja supersankareiden pihadiskoon perjantaina klo 10.30 alkaen.

Leikkipuistojen Facebook- ja internetsivuja kannattaa seurata aktiivisesti, sillä kaikille avointa, ohjattua toimintaa järjestetään paljon.

Pienten Helsingin sivuilla alkaa lähipäivinä ilmestyä oma osio Helsingin leikkipaikoista ja leikkipuistoista, jossa esitellään kaupungin leikkipaikkoja kuvien kera.

Mainos
Helsingissä on yli 200 leikkipaikkaa. Kuva Loviisanpuiston leikkipaikasta Alppilasta.

Tekemistä Helsingissä

Maanantai 17.7. on sääennusteen mukaan osin sateinen, joten Lasten kaupunki Helsingin kaupunginmuseossa on aina toimiva paikka pienten lasten kanssa. Lasten kaupunki on avoinna myös maanantaisin, toisin kuin monet muut museot. Lue lisää Lasten kaupungista Pienten Helsingin museosarjan ensimmäisestä osasta.
Torikortteleiden kesäpihalla kannattaa piipahtaa leikkimässä museon jälkeen, jos sade loppuu iltapäivällä.

Lasten kaupunki löytyy Senaatintorin laidalta.

Tiistaina 18.7. Nukketeatteri Sytkytin kesäsatu Suomi 100 – lapsen silmin Talvipuutarhassa klo 11 ja 13. Esitykseen ja talvipuutarhaan on vapaa pääsy. Talvipuutarhassa ei mahdu liikkumaan rattaiden kanssa, joten kantoreppu on hyvä vaihtoehto pienimmille kävijöille. Lisätietoa Nukketeatteri Sytkyt.

Keskiviikon 19.7. Linnanmäen huvipuistossa esiintyy tällä viikolla taikuri Jari Reponen. Keskiviikkon taikuriesitykset lavalla klo 13, 15 ja 16. Yhteislauluillassa klo 18 alkaen lauletaan yhdessä Diandran ja Janne Virtanen Trion kanssa. Lisätietoa Linnanmäen huvipuistosta täältä. Vapaa pääsy.

Linnanmäellä.

Torstai 20.7. tuntuu olevan järjestettyjen lastentapahtumien osalta hiljainen päivä. Kesätekemistä parhaimmillaan on toriretki Hakaniemen torille tai Kauppatorille. Hakaniemen hallissa sekä Vanhassa Kauppahallissa kannattaa myös poiketa. Molempiin halleihin pääsee myös rattaiden kanssa, Hakaniemessä hissi toiseen kerrokseen löytyy lastauslaiturin yhteydestä.

Perjantaina 21.7. Korkeasaaressa juhlitaan kansainvälistä apinapäivää. Ohjelmassa apinoiden ruokintahetkiä, onnenpyörä ja askartelua. Samalla voi tutustua eläintarhaan muutenkin. Lisätietoa Korkeasaaresta täältä. Maksullinen.

Lasten liikennekaupungin kesässä vietetään perhepäivää aina perjantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, jolloin oman aikuisen ohjauksessa pääsee kurvailemaan liikennekaupunkiin ja tutustumaan liikennesääntöihin. Vapaa pääsy.

Kesäperjantaisin Helsingin keskustassa nähdään vartioparaati klo 12.30 ja MIL-Espa konsertti klo 14 Espan lavalla. Vartioparaati lähtee Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon ja sieltä Esplanadia pitkin Kasarmintorille. Näkemisen ja komiksen arvoinen tilaisuus. Tällä viikolla Espan lavalla kuullaan Puolustusvoimien varusmiessoittokuntaa klo 14.
Lisätietoa vartioparaatista ja MIL-Espasta löytyy täältä.

Lauantaina 22.7. järjestetään Teurastamo Jazz -tapahtuma, joka sopii koko perheelle. Tukkutorilla, Teurastamon piha-alueella järjestettävässä tapahtumassa kuullaan huippuartisteja ja nautitaan letkeästä tunnelmasta klo 15-22. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Lauantaina  22.7. Ravintola Stansvikissa Laajasalossa vietetään Heinäriehaa. ltapäivällä klo 16-18 ohjelmaa koko perheelle, esimerkiksi Lasten disco, Onnipelle ja Taikapallot, hattaraa sekä burgereita ja pientä purtavaa. Lisätietoa Ravintola Stansvikin sivuilta. Iltaohjelma vain aikuisille. Vapaa pääsy. Stansvikin kartanon ympäristö on kaikille avoin puisto, jossa voi viettää kesäpäivää Risto Räppääjä ja Viileän Venla -elokuvan maisemissa.

Lauantaina ja sunnuntaina 22.-23.7. Seurasaaressa vietetään Käsityöpäiviä ja markkinoita. Käsityöpäivien työnäytöksia Seurasaaren taloissa (ulkomuseon pääsymaksu), mutta Antin aukion käsityömarkkinoille on vapaa pääsy. Myynnissä kädentaidon tuotteita. Lisätietoa Seurasaaren käsityötapahtumasta täältä.
Seurasaaressa myös paljon ilmaista tekemistä ja todella kesyjä oravia 😉

Käsityöpäivien työnäytöksia voi seurata Seurasaaren taloissa.

Sunnuntaina 23.7. Alppipuiston puistokarkeloissa kuullaan kansanmusiikkia huippumuusikoilta klo 13-20. Ohjelmassa myös yhteislaulua. Tapahtuma sopii koko perheelle ja musiikista sekä tunnelmasta voi nauttia vaikka piknikillä istuskellessa. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Alppipuiston lähellä sijaitsee Helsingin kaupungin talvipuutarha, joka on hieno vierailukohde.

Vinkki pidemmille retkille

Viime viikolla Kotkassa nähty suurten purjelaivojen The Tall Ships Races -tapahtuma torstaista sunnuntaihin Turussa.

Muista myös nämä: Tekemistä Espoossa

Kulttuurivinkki: Lasten kulttuurikeskus Pikku Aurora on lapsiystävällisyydessään vailla vertaistaan. Täällä järjestetään erittäin paljon ohjattua toimintaa jopa kesällä, mutta myös omatoimista tekemistä löytyy esimerkiksi Pikku-Auroran kesäpihalta. Puutarha- ja piknikmuskari kannattaa kokea. Lisätietoa Pikku Auroran kesäohjelmasta löytyy täältä. Vapaa pääsy.

Kotieläinpihan asukkaita katsomaan: Talomuseo Glims Espoon Bembölessä on historiallinen maatila, jossa pääsee kurkistamaan menneesseen maalaismasemissa. Glimsin pihapiiristä löytyy kesäkuukausina 4H-yhdistyksen kotieläinpiha ja sen asukkaita pääsee ihailemaan museon aukioloaikoina. Laidunvierailuja, joissa eläimiä pääsee rapsuttamaan ja syöttämään, järjestetään viikoittain. Lisätietoa Glimsin kesäesitteestä.

Pääsymaksu aikuisilta 4 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokorttikohde. Keskiviikkoisin vapaa pääsy. Museo on avoinna kesällä tiistaista perjantaihin klo 10-17, lauantaina ja sunnunutaina 11-17. Maanantaisin suljettu.

Mainos
Talomuseo Glimsin pihapiirissä asuu myös kanoja.

Viikon museovinkki: Näyttelykeskus WeeGee Tapiolassa on neljän museon kokonaisuus. Modernin taiteen museo Emma, Espoon kaupunginmuseo Kamu, Suomen kellomuseo sekä Lelumuseo Hesosenkenkä löytyvät saman katon alta. Museokeskuksessa myös kahvila ja sekä toimivat lastenhoitotilat. Näyttelykeskus on avoinna tiistaista sunnuntaihin, maanataisin suljettu.  Museoiden yhteislippu 12€/10€, alle 18-vuotiaat maksutta. Museokorttikohde.
Lasten näkökulmasta kiinnostava vierailukohde on Lelumuseo Hevosenkenkä  jossa saa myös leikkiä ja kokeilla.

Saaristoon:  Espoon hienoista ulkoilusaarista löytyy lisätietoa täältä. Espoon saaristosta löytyy monta hienoa päiväretkikohdetta.

Uimaan: Westendin uusittu uimaranta sijaitsee näköyhteyden päässä Helsingistä. Uimaranta on pitkään matala ja suojainen ja rannalla on suihkut sekä vesivessat. Rannan toisessa päässä hyvä lasten leikkipaikka. Parkkipaikalta on matkaa rantaan noin sata metriä. Lisätietoa Espoon uimarannoista täältä.
Viileämmällä säällä Leppävaaran maauimala ja uimahalli toimivat uimarantaa paremmin. Maksullinen.

Westendin uudistettu uimaranta.
Westendin uimarannan leikkipaikka.

Leikkimään:  Angry Birds -puistoista Leppävaaran ja Oittaan puistot sopivat myös pienemmille leikkijöille. Leppävaaran AB-puisto sijaitsee keskellä urheilupuistoa, Oittaa Bodomjärven rannalla. Molemmissa puistoissa oma puoli erikseen pienimmille, Oittaalla tämä jako on Leppävaaran puistoa selvempi. Oittaalla lisäksi kiva kahvila sekä Bodomjärven uimaranta vierssä.

Jos Espoo-retki meinaa mennä pieleen sateen yllättäessä, Ison Omenan kauppakeskuksesta löytyy ilmainen leikkipaikka ja erinomainen lastenhoitotila.

Luontoon kaupungin sykkeeseessä: Espoossa Villa Elfvik ja Laajalahden luonnonsuojelualue aivan Otaniemen vieressä ovat hyvin saavutettavissa myös julkisilla liikuttaessa. Täällä pääsee bongailemaan lehmiä lintutornista ja hyvällä tuurilla aivan vierestäkin, vaikka paikka sijaitsee vain viidentoista minuutin päässä Helsingin keskustasta. Laajalahden luonnonsuojelualueella laiduntaa kesäisin kyyttöjä maisemanhoitotehtävissä. Perille löytää, kun suuntaa Villa Elfvikin luontotalolle, josta lähtee eripituisia luontopolkuja ja löytyy opasteita. Lisätietoa maisemanhoitajista täältä.

 

Oletko jo käynyt kesäretkellä Porvoossa? Porvoon, Sipoon ja Loviisan retkivinkit lasten kanssa löytyvät täältä.


Puuttuuko listalta joku tapahtuma? Vinkkaa siitä muillekin kommenttina tähän tai sähköpostilla helsinginkattojenalla@gmail.com

Helsingin leikkipuistojen ajankohtaisia tapahtumatietoja kannattaa lähettää sähköpostitse tai Pienten Helsingin Facebookin kautta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin