Mainos

Loppiaisviikonlopun tapahtumavinkit

Minne mennä lasten knanssa 5.-6.1.2018

Loppiaisviikonloppu on Helsingissä talvinen, joten tapahtumien lisäksi myös pulkkamäet ja luistelukentät kutsuvat. Pienten Helsinki listaa omat suosikkinsa viikonloppuun!


Amos Rex ja TeamLabin virtuaalinen näyttely on esillä 6.1.2018, jonka jälkeen Amos Rex sulkee ovensa kuukaudeksi. Rattaiden kanssa sisälle pääsee Lasipalatsin aukion puolelta, varaudu kuitenkin jonottamaan sillä molempien sisäänkäyntien jonot ovat olleet viime päivinä ennätyspitkät!

Kansallismuseo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11-18. Vintin lisäksi Pienten Helsingin taustatiimi viihtyi uudessa Suomen tarina -näyttelyssä, joka sopi mainiosti myös pienille. Kansallismuseon puutarhaan päättyy myös LUX Helsingin (5.-9.1.2019 klo 17-22) reitti ja museon upealla sisäpihalla nähdään kuinka meksikolainen valotaiteilija Ghiju Díaz de Léon puhaltaa Kansallismuseon julkisivun eloon upealla videomäppäyksellään.
Kansallismuseoon sisäänpääsymaksu yli 18-vuotiailta, pihan valotaidetta pääsee ihailemaan maksutta. Tarkemmat tiedot Kansallismuseon sivuilta.

Järvenpäässä: Lasten loppiainen Järvenpään taidemuseossa sunnuntaina klo 10-14. Päivän ohjelmassa on seikkailuopastus klo 11 ja non stop -periaatteella toimivat Kolmen kuninkaan kruunu -työpaja sekä koko päivän kuvasuunnistusrata museotilassa. Järvenpään taidemuseo on loppiaisena avoinna klo 10-17. Sisäänpääsymaksu. Tarkemmat tiedot museon sivuilta.

Talvipuutarha täyttyy joulukukista ja -koristeista ja joulun tunnelmasta pääsee nauttimaan aina loppiaiseen asti. Katso Talvipuutarhan aukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.
Sytkytin nukketeatteriesitys
Pessi ja Illusia – metsän joulu nähdään Talvipuutarhassa myös loppiaisviikonloppuna. Esitykseen on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. 
Sytkytin nukketeatteriesitykset Talvipuutarhassa:

5.1.2019 klo 13 ja 15
6.1.2019 klo 13 ja 15

LUX Helsinki valaisee tänä vuonna Kansalaistorin ja Etu-Töölön korttelit 5.-9.1.2019 klo 17-22. Lue lisää Lux Helsingin sivuilta ja lataa tapahtuman kartta puhelimeen. Paperikarttoja jaetaan mm. Oodin aulassa.

Mainos

LUX2050 täyttää Annantalon 5.-9.1.2019 klo 17-21 erilaisista taiteeseen ja valoon liittyvistä tekemisistä. Tapahtuma sopii koko perheelle. Myös Annantalon kahvila Skidilä palvelee tapahtumapäivinä. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

ReLUX 2019 Lapinlahden Lähteellä 5.-9.1.2019. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Keskustakirjasto Oodi on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-20. Hengaile, huilaa, lue tai leiki, Oodissa kaikki on tämä on mahdollista.

Fallkullankotieläintila on avoinna 6.1.2019 saakka päivittäin klo 10-15. Tilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Linnoitustontun reitti Suomenlinnassa 6.1.2019 asti. Lue lisää omatoimisesta tonttuseikkailusta Suomenlinnan sivuilta

Elokuviin: Uusin Onneli ja Anneli ja nukutuskello ja Ryhmä Hau superpennut pyörivät parhaillaan elokuvateattereissa ja sopivat pienten ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi.

Uutta Pienten Helsingissä: Lapset ravintolassa -haaste!
Lounasta? Välipalaa? Nälka yllättää kesken matkan ja jostain pitäisi löytää paikka, jonne mahtuu rattaiden kanssa tai jossa on erityisen lapsiystävällinen tunnelma. Pienten Helsinki yritti listata lapsiystävällisiä lounaspaikkoja, -kahviloita ja -ravintoloita, mutta haaste oli liikaa yhdelle perheelle. On siis aika julistaa Lapset ravintolassa -haaste! 

Ulkoilemaan

Uutelan kota on avoinna lauantaina ja sunnuntain klo 12-15 ja tarjoaa valmiit tulet eväiden grillaukseen ja lämmittelyyn keskellä upeaa Uutelan luontoa. Tarkemmat tiedot löytyvät kodan fb-sivulta

Rautatientorin Jääpuisto.

Luistelemaan pääsi ainakin useille kaupungin kentille pakkaspäivinä. Luonnonjääkentillä luistellaan maksutta, teköjääkentillä pieni pääsymaksu. Lue lisää pääsymaksuista ja aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta
Ajankohtainen jäätilanne löytyy ulkoliikunta.fi -palvelusta (vaihda aktiviteetiksi luistelu).
Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna päivittäin. Maksullinen. Lue lisää Jääpuiston omilta sivuilta.

Hiihtämään ulkoladuille pääsee ainakin muutamassa paikassa Helsingin lähiympäristössä, ajankohtaiset latutiedot löytyvät ulkoliikunta.fi -palvelusta.
Hiihtohallissa hiihdetään aina tasaisissa olosuhteissa. Maksullinen. Lue lisää joulunajan aukioloajoista ja pääsymaksuista Helsingin kaupungin sivuilta.

Espoossa Oittaalla harjoitellaan hiihtämistä hauskasti ja leikkisästi Oittaan perhepäivässä klo 11-14. Vapaa pääsy, paikan päältä voi vuokrata lasten suksipaketteja. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Mainos

Pulkkamäet esimerkiksi Paloheinässä, Kivikon liikuntapuistossa, Kaivopuistossa, Puotilan kartanolla, Koffin puistossa kuin Myllypuron Alakivenpuistokin kutsuvat laskemaan mäkeä loppiaisviikonloppuna. Helsingin ainoa virallinen pulkkamäki löytyy Paloheinän ulkoilualueelta.

Laskettelemaan pääsee jo Etelä-Suomessakin, ajankohtaiset rinnetiedot löytyvät Ski.fi -palvelusta.

Retkeillä voi myös talvella! Sipoonkorpi, Nuuksio, Luukki, Talosaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin päiväretket-jutuista.
Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Ponun perinnnepostia -reitti, joka vie grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: Pienten lasten kanssa Ponun perinnepostia -reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tilitikut ja eväät mukaan.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta.


SEURAA PIENTEN HELSINKIÄ

Pienten Helsinki Instagramissa

Pienten Helsinki Facebookissa

Pienten Helsinki Twitterissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin