Pienenä Helsingin kattojen alla.
Pienenä Helsingin kattojen alla.
Mainos

Loppiaisviikonlopun menovinkit 4.-6.1.2020

Mitä tehdä lasten kanssa loppiaisviikonloppuna 2020


LUX Helsinki valaisee kaupungin taas 4.1.-8.1.2020. Lue lisää Lux Helsingin sivuilta. Reitti kulkee tänä vuonna Senaatintorilta Kaisaniemenpuistoon ja sieltä Tokoinrantaan, joten matkalle osuu myös muutamia leikkipaikkoja!
Lux Helsingin reitin verralle olevat leikkipaikat ovat ainakin Säätytalon leikkipaikka, Kaisaniemen puiston leikkipaikka, Tokoinrannan leikkipaikka sekä lähellä oleve leikkipuisto Linja.

Lux Korkeasaari valotaidetapahtuma valtaa eläintarhan 25.12.2019-8.1.2020. Eläinätarha on avoinna päivittäin klo 10-18 (4.-8.1.2020 kello 10 – 20). Sisäänpääsymaksu.

Lux Helsinki valtaa kaupungin taas 4.-8.1.2020.

Fallkullan kotieläintila on avoinna joka päivä aina loppiaiseen 6.1.2020 saakka päivittäin klo 10-15. Tilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Fallkullan sivuilta.

Haltialan kotieläintilan eläimista osa ulkoilee myös talvella ja tilan kiva leikkipaikka kutsuu leikkimään.

Espoo: Oittaan perhelauantai lauantaina 4.1.2020 klo 11-14. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Talvipuutarha täyttyy joulukukista ja -koristeista ja joulun tunnelmasta pääsee nauttimaan aina loppiaiseen saakka. Joulun aikaan Talvipuutarhassa järjestetään ohjelmaa: joulukonsertti, joululauluja ja lasten nukketeatteriesityksiä. Katso Talvipuutarhan joulunajan poikkeusaukioloajat Helsingin kaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

Nukketeatteri Sytkytin Lasten kukkabalettisatuja nähdään Talvipuutarhassa joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Esitykseen on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. 
Sytkytin nukketeatteriesitykset Talvipuutarhassa jouluna 2019:

Torstaina 26.12. 2019 klo 13 ja klo 15
Sunnuntaina 29.12.2019 klo 13 ja klo 15

Maanantaina 6.1.2020 klo 13 ja klo 15

Linnoitustontun omatoimireitti Suomenlinnassa 30.11.2019-6.1.2020.
Lue lisää omatoimisesta tonttuseikkailusta Suomenlinnan sivuilta

Suomenlinnan Linnoituksen joulu tarjoaa elämyksiä ja joulunajan tunnelmaa 6.1.2020 saakka. Kiva kohde koko perheelle ja paljon nähtävää ja ihmeteltävää! Lue lisää ja tarkista saaren palveluiden aukioloajat Suomenlinnan sivuilta.

Mantan markkinat Havis Amandan patsaan ympäristössä 8.1.2020 saakka. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Olethan jo äänestänyt Pienten Helsingin Lapsimyönteisiä tekoja 2019 -äänestyksessä?


Loppiaisen tapahtumat, maanantaina 6.1.2020

Loppiaisluistelut Kaarelan jäähallissa maanataina 6.1.2020 klo 9-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatteri Sytkytin Lasten kukkabalettisatuja Talvipuutarhassa. Esitykseen on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. 
Maanantaina 6.1.2020 klo 13 ja klo 15

Espoo: Loppiaisrieha Keski-Espoon tekojääkentällä maanantaina 6.1.2020 klo 11-12.30. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Tuusula: Lasten loppiaisrieha Uimahallin alueella maanataina klo 12-15.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


Museoon

Katso tarkemmat aukioloajat museoiden omilta sivuilta kohdesta ”poikkeusaukioloajat” tms.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Kaupinginmuseo on avoinna Lux Helsingin ajan klo 22 saakka ja museon pihalta löytyy myös valotaidetta. Vapaa pääsy.
Leikkimielinen joulusuunnistus Helsingin kaupunginmuseossa 1.12.2019-6.1.2020 museon aukioloaikoima. Vapaa pääsy.

Lasten kaupungin mummolassakin on joulu!

Ratikkamuseo Töölössä on myös tutustumisen arvoinen paikka. Vapaa pääsy. Huomaa kuitenkin, ettei museo ole avoinna pyhäpäivinä, tarkemmat aukioloajat löytyvät täältä.

Suomenlinnan Lelumuseo sekä museon yhteydessä sijaitseva Café Samovarbar ovat avoinna joulukuussa 30.11.2019 – 8.1.2020 päivittäin (ei joulupyhinä). Liput museoon 3 €-7 €.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa talven pimeydessä. Sisäänpääsymaksu.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Sisäänpääsymaksu.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Sisäänpääsymaksu.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.

Hotelli ja -ravintolamuseossa sekä Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Sisäänpääsymaksu.

Muista myös: Lelumuseo Hevosenkenkä, Talomuseo Glims sekä Luontokeskus Haltia Espoossa

Museoon lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin juttusarja Museokaverini ja minä, jossa seikkailaan Helsingin museoissa lasten kanssa.


Ulkoilemaan

Uutelan Tähtipolku vie seikkailulle luontoon joulukuun pimeydessä, kun Uutelan poluilla seikkaillaan taskulampun ja tähtien loisteessa joulukuussa. Lue lisää Tähtipolusta tapahtuman fb-sivulta.

Uutelan kota on avoinna myös loppiaisviikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina klo 12-15.

Jääpuisto Rautatientorilla on avoinna joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja luistelemaan pääsee päivittäin (säävaraus). Maksullinen. Lue lisää Jääpuiston omilta sivuilta.

Luistelemaan pääsee ainakin useille kaupungin tekojääkentille. Teköjääkentille pieni pääsymaksu. Lue lisää pääsymaksuista ja aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta
Laajasalon liikuntapuistoon on avattu uusi tekojääkenttä, jossa ei ole pääsymaksua eikä varattuja vuoroja, mailavuoroja erikseen.

Ajankohtainen jäätilanne löytyy ulkoliikunta.fi -palvelusta (vaihda aktiviteetiksi luistelu).

Retkeillä voi myös jouluna! Sipoonkorpi, Nuuksio, Luukki, Talosaari, Lammassaari ja vaikka Suomenlinna ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle! Lue vinkkejä retkikohteista esimerkiksi Pienten Helsingin päiväretket-jutuista.
Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Ponun perinnnepostia -reitti sekä Storträskin esteetön ulkoilureitti, jotka vievät grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: Pienten lasten kanssa Ponun perinnepostia -reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tulitikut ja eväät mukaan. Kuusijärveltä Sipoonkorpeen on avattu uusi siltayhteys.

Helsingin kaupungin ulkoilualueet löytyvät Helsinki liikkuu -sivulta. Oletko esimerkiksi vieraillut jo Uutelan uudessa kodassa tai yliopiston arboretumissa Viikissä?

Mielenkiintoisia, uusia retkikohteita löytyy myös Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen kohteista.

Uuden vuoden ensimmäinen vinkki vie luontoseikkailulle Laajasaloon, Kruunuvuorenrantaan. 
Kaivoskallion luonnonsuojelualueen vanhat kaivokset ja Kruunuvuorenlammen ympäristö tarjoavat seikkailun Helsingissä, helppojen yhteyksien päässä. Paikalle vie myös bussi 88/88B Herttoniemen metroaselta.
Puistokohdetta kaipaavalle samoilla kulmilla on kaksi upeaa puistoa: Stansvikin kartanopuisto sekä Tullisaari, jossa on myös pieni leikkipaikka. 
Puistokohteet sopivat myös rattaiden kanssa kuljettavaksi, Kruunuvuorenlammelle pääsee rattaiden kanssa pienin haastein vanhaa metsätietä pitkin, kaivoskallio on isompien seikkailupaikka ja maastoltaan haastavampi.
Paikat kartalla (linkki aukeaa Google Mapsiin)


Päiväretkelle

Päiväretkikohteita välipäivien iloksi enintään tunnin matkan päässä Helsingistä löytyy useita.
Tunnelmallinen Porvoo, Lahti ja Launeen perhepuisto, Espoon monet mahdollisuudet, Loviisan vanhat talot ja Onnelin ja Annelin leikkipuistot, Vantaalla Heureka ja kylpylä


Muita ideoita

Ensimmäinen balettielämys lasten kanssa kotisohvalla? Kansallisbaletin Peppi Pitkätossu -baletti on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Pienten Helsingin taustatiimiltä vahva suositus tällä!

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus!


Seuraa Pienten Helsinkiä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.