Perheiden kaupunkipolut: Vuosaari

Haluatko eksyä uusille poluille ja löytää jotain uutta? Katsoa Helsinkiä toisin silmin? Kääntyä risteyksestä toiseen suuntaan? Perheiden kaupunkipolut ovat juuri tätä varten! Kaupunkipolut vievät uusiin kaupunginosiin, uusiin paikkoihin ja auttavat sekä inspiroivat seikkailemaan kotikaupungissa tai vierailemaan turistina uusilla kulmilla. Perheiden kaupunkipolut ovat restonomiopiskelija Heidi Säynätkari lopputyönään kehittelemä uudenlainen matkailukonsepti Helsingin kaupunginosiin. Lopputyönä luodut neljä kaupunkipolkua saavat nyt seurakseen uusia ja erilaisia polkuja ympäri kaupunkia.

Jutun kansikuva ja vinkit Vuosaaren kaupunkipolkuihin:
Mira Lainiola / Luontohetkiblogi
www.luontohetkiblogi.blogspot.com

Vuosaaren alue hemmottelee varsinkin luonnosta ja ulkoilusta kiinnostuneita. Alueelta löytyy niin uimarantoja, kaunis Uutelan luontopolku, muinaisranta kuin useita leikkipuistojakin. Nälkääkään ei
tarvitse nähdä ja tarvittaessa yöpymiseen löytyy usean tasoisia vaihtoehtoja.


CAFE MONAMI

Karavaanikatu 4, Rastilan leirintäalue
Rastilan leirintäalueella sijaitse kaunis ravintola on lapsiperheelle täydellinen kohde, vaikka lounaalle. Ravintola huomioi myös vegaanit, mutta varmista lounaslista kuitenkin etukäteen.

KAHVILA VILLA ULLAS

Kallvikinniementie 6
Jos kaipaat päivääsi herkuttelua ihanissa maisemissa, ota suunnaksi Villa Ullaksen kahvila. Metsäisellä rannalla sijaitse pieni kahvila on täydellinen kohde päiväkahville, ja korvapuustit ovat todistetusti
kaupungin parhaimmistoa.

ISON KALLAHDEN UIMARANTA

Kallahdenraitti 3
Kallahdessa sijaitsee viihtyisä uimaranta, mikä sopii hyvin perheille. Läheisestä Vuosaaren melontakeskuksesta voi vuokrata mm. kanootteja. Nälän yllättäessä ota suunnaksi, vaikka ravintola Maininki.

VUOTALO

Mosaiikkitori 2
Vuosaaren metroaseman vieressä sijaitsevassa Vuotalossa toimii alueen kirjasto, mikä on mainio kohde sateen sattuessa sekä kirjakahvila Pokkari. Vuosaaren kirjastossa on hyvä lastenosasto ja Vuotalossa järjestetään paljon lastenkulttuuritapahtumia.

VUOSAAREN LEIKKIPUISTOT

Metsän ystäville mieluisa kohde on Keulapuiston leikkipaikka (Keulatie 4). Haruspuiston leikkipuisto sopii niin penille kuin isollekin. Mustakiven leikkipuisto on aidattu, joten sopii hyvin taaperoiden kanssa. Leikkipuistoissa järjestetään myös ohjattu toimintaa arkisin.

Leikkipaikka Keulapuisto
Leikkipuisto Mustakivi
Leikkipuisto Haruspuisto

YÖPYMINEN

Rastilasta löytyy Helsingin ainoa leirintäalue, jossa yöpyminen onnistuu teltan ja matkailuauton kanssa tai vuokraamalla mökin. Alueella on hyvät fasiliteetit sekä ranta ja viihtyisä Cafe Monami. Vesipetoja varten leirintäalueen vieressä sijaitsee pieni uimaranta.
Rastilan leirinalue

Hotelli yöstä haaveilevan kattaa ottaa suunnaksi Hotelli Rantapuisto. Hotellilta voit mm. vuokrata polkupyöriä ja tutustua Vuosaaren alueeseen pyöräille.
Hotelli Rantapuisto


Kahvila Villa Ullaksen rantanäkymiä.
Kuva: Mira Lainiola / Luontohetkiblogi
www.luontohetkiblogi.blogspot.com

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.