Perheiden kaupunkipolut: Ruskeasuo

Pienten Helsingissä julkaistaan uudenlainen kaupunki-matkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin kaupunginosiin.

Lyhyen ratikkamatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Ruskeasuo pitää sisällään vihreitä puistoja, ihania kahviloita sekä mahdollisuuden nähdä hevosia. Perille pääset ratikoilla 10 ja 3 sekä kaikilla Mannerheinintietä pitkin kulkevilla busseilla.

Majoitu persoonalliseen Myö-hostelliin, jossa voit itse valmistaa aamiaisen tai nauti aamupalasi trendikkäässä Cafe Bon Tempsissä, lähde tutustumaan keskuspuistoon ja käy katsomassa hevosia.
Nälän sattuessa maukkaan lounaan syöt Cafe Blankassa, jonka jälkeen sopivan kävelymatkan päässä voit tutustua kauniiseen siirtolapuutarhaan. Illallinen maistuu perinteikkäässä White Ladyssa, jossa erityisesti lapset ovat huomioitu.


MYÖ HOSTEL

Tenholantie 10 F
Tämä on oivallinen valinta, jos haluat majoittua rauhallisessa miljöössä, mutta kuitenkin päästä keskustan humuun nopeasti. Hostellista löytyy erilaisia huoneita ja yhteiskäytössä olevat keittiö ja oleskeluhuone.

CAFE BON TEMPS

Mannerheimintie 132
Tämä trendikäs kahvila vetää puoleensa heti aamusta lähtien niin hipsterietä kannettavineen, lapsiperheitä kuin lähistöllä asuvia vanhoja rouviakin. Tarjolla on monipuolinen valikoima kahveja ja teetä, makeaa ja suolaista sekä lounas arkipäivisin. Kasvisvaihtoehtoja saatavilla.

CAFE BLANKA

Mannerheimintie 95
Alueen uusi tulokas on Cafe Blanka. Kahvilassa on tarjolla lounas maanantaista lauantaihin, sekä herkullisia leivonnaisia. Kasvisvaihtoehtoja saatavilla.

WHITE LADY

Mannerheimintie 93
Jo 50-luvulta lähtien toiminut White Lady on ravintoloiden klassikko. Perheet on huomioitu lasten leikkipaikalla sekä lasten ruokalistalla. Ravintolan pizzat ovat vertaansa vailla. Lämpimällä säällä
mahdollisuus nauttia ruoka terassilla. Kasvis-, vegaani- ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

KESKUSPUISTO

Tämä kymmenen kilometriä pitkä puistoalue levittäytyy laajalle, mutta sen kätköihin pääset sujuvasti esimerkiksi Lehtikuusentien tai Ratsastien päädyistä. Alueella on monia kävely- ja pyöräilyreittejä.
Myös ratsastajia saattaa näkyä, ja hevosia pääseekin katselemaan liikuntapuiston ratsastustalleilla.

RUSKASUON SIIRTOLAPUUTARHA

Nauvontie 1
Vuonna 1918 perustettu ja maamme vanhin alkuperäisellä paikallaan sijatseva siirtolapuutarha kutsuu tutustumaan. Kesäkaudella on mahdollisuus kurkistaa tähän idylliseen siirtolapuutarha-alueeseen. Tee kävelyretki vanhan ajan tunnelmaan ja nauti kukkien tuoksuista!Vehreä Ruskeasuo.
Kuva: Heidi Säynätkari

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.