Mainos

Perheiden kaupunkipolut: Pitäjänmäki

Pienten Helsingissä julkaistaan uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin kaupunginosiin.

Pitäjänmäki on teollisuusmaineestaan huolimatta vihreä ja eläväinen kaupunginosa, josta löytyy monipuolisesti luontoa sekä Helsingin yksi tunnelmallisimpia omakotitaloalueita. Pitäjänmäki sijaitsee monien bussilinjojen risteyksessä sekä on helposti saavutettavissa A-junalla.

Vietä aamupäivä yhdessä Helsingin ihanimmassa leikkipuistossa, syö lounaaksi maistuvaa vietnamilaista ruokaa, tee kävely pittoreskiin Marttilaan, retkeile Patterimäen juoksuhaudoilla ja nauti iltapäiväkahvit tunnelmallisessa Pausa-kahvilassa.

Mainos

PHO17

Pitäjänmäentie 17
Perinteistä vietnamilaista ruokaa. Voit nauttia lounaan viihtyisässä ravintolassa tai ottaa ruuan mukaan. Kasvisvaihtoehtoja saatavilla.

VIINIKAHVILA PAUSA

Pitäjänmäentie 19
Pausa on alueen asukkaiden tunnelmallinen olohuone. Nimestään huolimatta lapset ovat tervetulleita ja heidän viihdykkeeksi on kirjoja tarjolla. Pausasta saa pientä suolasta syötävää ja herkullisia kakkuja. Pausa on avoinna iltapäivästä lähtien myöhään illalla. Kasvisvaihtoehtoja saatavilla.

LEIKKIPUISTO NUOLI

Nuolitie 5
Metsän siimeksessä sijaitseva leikkipuisto kutsuu monen ikäisiä lapsia. Puistosta löytyy keinuja vauvoille ja isommille lapsille, suuri kiipeilyteline, kaksi hiekkalaatikkoa, liukumäki ja houkutteleva
metsäalue. Sateen sattuessa leikkipuiston sisätilat ovat käytettävissä. Arki aamupäivisin ohjattua toimintaa ja kesällä puistoruokailu.

PITÄJÄNMÄEN KIRJASTO

Jousipolku 1
Pitäjänmäen kirjasto sijaitsee Nuolipuiston läheisyydessä. Kirjastosta löytyy leikkinurkkaus sekä tilava hoitohuone.
Huom! Pitäjänmäen kirjasto on remontissa 25.11.2019 asti.

MARTTILA

Partiotie, Mottitie, Viestitie, Korsutie
Marttila on 50-luvulla rakennettu tunnelmallinen ja vihreä puutaloalue. Kesäisin puutarhat täyttyvät omenapuista ja kukkien tuoksusta. Syksyisin postilaatikoiden kulmille ilmestyy omenakoreja, joista
ohikulkijat voivat ottaa evästä mukaansa. Tee kävelyretki alueella ja nauti rauhasta kaupungin keskellä.

Mainos

HEAVENTLY SCENT KELLARIKAHVIO JA KOTIELÄINPIHA

Korsutie 20
Marttilan sydämessä sijaitsee pieni kotieläinpiha ja viikonloppuisin avoinna oleva kellarikahvio (huom. tarkista aukioloajat nettisivuilta). Talon takapihalla asustaa kanoja, kukkoja, pupuja sekä välillä myös lampaita ja vuohia. Kellarikahvilassa myynnissä leivonnaisia sekä ihania käsitöitä.

PATTERIMÄEN JUOKSUHAUDAT

Patterimäenpuisto
Todellinen seikkailijan unelma! Alueelta löytyy juoksuhautoja, pieni raunioita ja Ursan aurinkokuntamalli sekä pieni leikkipuisto. Juoksuhaudat ovat parhaimmillaan keväisin, kun kasvit eivät ole vielä niitä vallanneet.


Kuva: Heidi Säynätkari

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Perheiden kaupunkipolut: Pitäjänmäki”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin