Perheiden kaupunkipolut: Haaga

Pienten Helsingissä julkaistaan uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin kaupunginosiin.

Alueena Haaga on helposti saavutettavissa monilla eri busseilla sekä kaikilla Huopalahdessa sekä Pohjois-Haagassa pysähtyvillä junilla. Haaga tarjoilee perheille kaunista luontoa, monia leikkipuistoja sekä kaupungin parhaan lapsiystävällisen kahvilan.
Vietä aamupäivä leikkipuistossa riehuen, nouda maukkaan sushit mukaan ja nauti ne kalliolla. Iltapäiväkahvit ja leikit sujuvat kaupungin viihtyisimmässä lapsiperhekahvilassa ja ilta-auringon laskiessa lähde nauttimaan Alppiruusupuiston tunnelmasta.


CAFE TORPET

Kauppalantie 48
Lapsiperheiden helmi, Cafe Torpet, sijaitsee Huopalahden juna-aseman vieressä. Kahvilassa on mahdollista nauttia keittolounas arkisin sekä pieniä herkkuja vitriinistä. Erityisruokavalioiset on huomioitu hyvin. Kahvilan erikoisuus on mahtava leikkipaikka! Vanhemmat voivat nauttia kahvinsa pehmeillä sohvilla pilttien leikkiessä lähellä.

FAMIA

Tunnelitie 2
Famia on pieni sushiravintola, jossa voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan todella maukkaita sushiannoksia. Mitä jos vaikka napaisit täältä eväät mukaan ja menisitte niitä syömään läheisille
kallioille, joilta on näkymä kaupungin ylitse?

HAAGAN KALLIOT

Kauppalankuja
Näillä kallioilla voit nauttia piknikistä ja auringosta lämpimänä päivänä tai sitten mennä vain ihastelemaan maisemia. Helpoin kulku kallioille on Kauppalankujaa pitkin, mutta huomioithan että rattaiden kanssa ei pääse ylös asti.

ALPPIRUUSUPUISTO

Laajasuontie 37
Alppiruusupuisto on yksi Helsingin kauneimpia paikkoja. Koko puiston alueen kettaa helppokulkuiset polut, joten myös lastenvaunujen kansa pääsee paikkaan tutustumaan. Alkukesästä tuhannet alppiruusut kukkivat, mutta myös muina aikoina puisto on ihana paikka pienelle retkelle.

LAAJASUON LIIKUNTAPUISTO

Poutunkuja 8
Tämä puisto hurmaa kaikki kiipeilystä, roikkumisesta. leikkimisestä ja ympäriinsä juoksemisesta kiinnostuneet!

LEIKKIPUISTO ISONEVA

Isonevantie 16
Viihtyisä ja perinteinen leikkipuisto, joka sopii erityisesti perheen pienimmille. Puisto on osittain aidattu. Kesäisin kahluuallas.

ETELÄ-HAAGAN KIRJASTO

Isonevantie 16 B
Etelä-Haagan kirjasto tarjoaa mahdollisuuden nauttia vaihtuvista taidenäyttelyistä kirjastokäynnin yhteydessä. Kirjastosta löytyy lapsille oma alue. Kirjasto sijaitsee ihan Isonevan leikkipuiston vieressä.

HOTELLI HAAGA

Nuijamiestentie 10
Mitä jos yöpyisit Haagassa? Hotelli Haaga sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, Hämeenlinnanväylän läheisyydessä. Hotellin sauna- ja uima-allasosasto on vieraiden käytössä (huom. ei lasten allasta) sekä hotellista voi vuokrata polkupyöriä.


Kuva: Heidi Säynätkari


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.