Mainos

Kesätekemistä Helsingissä

Helsingin kesän ABC eli mitä kaikkea Helsingissä voi tehdä lasten kanssa kesällä

Mitä tehdä ja minne mennä lasten kanssa Helsingissä kesällä? Mitä nähtävää ja koettavaa Helsinki tarjoaa lapsille? Pienten Helsingin kesätekemistä -juttu listaa kaiken sen, mitä Helsingin kesästä kannattaa tietää lasten kanssa seikkaillessa. Juttu päivittyy.


Kesä Helsingissä?

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja ja monen monta vinkkiä kesänviettoon Helsingissä löytyy Pienten Helsingistä. Kesävinkit sopivat myös kaupunkiin turistiksi saapuville.

Fanipostia jäänmurtajille? Se onnistuu Katajanokalla!

Mitä tänään tehtäisiin? Kesätapahtumia ja -tekemistä Helsingissä

Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -juttusarja vinkkaa lapsille sopivia tapahtumia ja menovinkkejä viikoittain! Viikon vinkit julkaistaan sunnuntaisin.

Mustasaari aukeaa yleisölle 4.6.2024. Saareen on vapaa pääsy, lauttamatka maksullinen.

Skidimarket on avoinna Hakaniemen kauppahallin 2.kerroksessa toistaiseksi.

Skeittikontti Eläintarhan skeittipuistossa on avaa ovensa 3.6.2024. Skeittikontin avajaisia vietetään perjantaina 7.6. klo 12-20. Pääosin vapaa pääsy.

Taidejuttuja Annantalolla joka arkipäivä klo 10–12 ja 13–15.
Taidejutut tapahtuvat kesällä 2024 Annantalon pihapiirissä tai sisätiloissa. Ohjattu toiminta sopii alle 8-vuotiaille yhdessä oman aikuisen kanssa, ja sitä vanhemmille lapsille myös ilman omaa aikuista. Taidejutuissa voi pistäytyä mihin aikaan vaan tai viipyä pidempäänkin.

Pienten Helsingin Mitä tehdään -juttu vinkkaa kaksikymmentä helppoa ja ilmaista kohdetta Helsingissä lasten kanssa.

Kirjastot ovat kesälläkin avoinna kesäaukioloajoin.

Ilmaisia konsertteja on tarjolla kesäkaudella lähes päivittäin Espan lavalla sekä esimerkiksi Musiikkitalon terassilla.

Mainos

Muista myös Helsingin kesän klassikot!
Linnanmäen huvipuisto, Korkeasaaren eläintarha, Suomenlinnan monet mahdollisuudet, Keskustakirjasto Oodi, kesäsaaret Mustasaari ja Pihlajasaari, Kaivopuiston rannat, Hakaniemen ja Kauppatorin kesätorit sekä kauppahallit, Allas Sea Pool…

Salaisuuksien Helsinki -juttu paljastaa pieniä ja suuria salaisuuksia Helsingistä!

Salaisuuksien Helsinki-jutussa löytyy vinkkejä erilaiseen Helsinkiin!

Kaupallinen yhteistyö

Suomenlinnan seikkailukierros: Susisaaren salaisuus

”Maailman aikakirjat ovat sekaisin ja historiankirjat kääntyilevät hyllyissään!” professori Vimma kailottaa suunniltaan. Hän on juuri havainnut, että hänen tärkeä matka-arkkunsa sisältöineen on anastettu. Jäljellä on vain arvoituksellinen viesti, jossa käsketään lähtemään 1700-luvulle.

Löytyykö matka-arkku ja kuka sen vei? Astu aikapyörteeseen ja tule professorin avuksi selvittämään salakavalasti viedyn matka-arkun mysteeriä. Matka kulkee Viaporin linnoituksen kivisille muureille, valoisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Seikkailu voi alkaa!

Susisaaren salaisuus on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6–13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii hyvin myös aikuisille. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat jännittäviä tilanteita ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Liput 14 € (lapset alle 16 v.) ja 16 € (aikuiset).
Lisätiedot ja varaukset Ehrensvärd-seuran sivuilta.

Kesän esitykset:

Ajalla 8.6.-29.6.2024:
– Tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 12 (suomeksi)
– Perjantaisin klo 12 (ruotsiksi).
Huom. Kierroksia ei ole juhannuksena ajalla 20.-22.6.2024.

Ajalla 2.7.-5.8.2024:
– Tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 12 ja klo 15 (suomeks)
– Perjantaisin klo 12 (ruotsiksi).

Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee FRS Finlandin vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (lauttamatka ei kuulu lipun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti. Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukana kierroksella. Mukaan oma taskulamppu, sään mukainen vaatetus ja hyvät jalkineet. Kierroksen reitti ei sovellu lastenrattaille eikä reitti ei ole esteetön.

Susisaaren salaisuus -seikkailukierros Suomenlinnassa kesällä 2024. Kuva Ehrensvärd -seura ry.

Lasten liikennekaupunki

Lasten liikennekaupungin kesäkausi alkaa 3.6.2024 ja päättyy 4.8.2024. Liikennekaupunkiin on vapaa pääsy.

Maanantaista torstaihin liikennekaupunki on avoinna klo 9–16. Maanantaisin ja tiistaisin liikennekaupungissa polkuautoillaan, keskiviikkoisin ja torstaisin polkupyöräillään. Toiminta on suunnattu 2019 syntyneille ja sitä vanhemmille lapsille. Oppitunnit alkavat aina tasatunnein ja viimeinen oppitunti alkaa klo 15.

Perjantait ja sunnuntait ovat ikärajattomia perhepäiviä ja liikennekaupunki on avoinna klo 10–16. Perhepäivinä ei järjestetä opetusta vaan lapset liikkuvat liikennekaupungissä oman aikuisen ohjaamina. Ajoaika 30 minuuttia.

Juhannusviikolla poikkeusaikataulu: torstaina 20.6.2024 on perhepäivä klo 9-14. Viikonlopun 21.-23.6.2024 Lasten liikennekaupunki on suljettu.

Lasten liikennekaupungin kesän avajaisia vietetään sunnuntaina 9.6.2024 klo 12-15. 

Lauantaisin liikennekaupungissa ei ole toimintaa, mutta puistossa voi harjoitella omatoimisesti omilla välineillä. Lasten Liikennekaupungin toiminta-aikojen ulkopuolella alueella saa kurvailla omatoimisesti vaikka omalla potkupyörällä. Alueen portit ovat avoinna ja liikennevalot toiminnassa. Vapaa pääsy.


Uimaan lasten kanssa

Pienten Helsingin Uimaan? -juttu vinkkaa lapsiystävällisiä uimarantoja Helsingissä.

Uimapaikkoja hellepäiviin -juttu kokoaa vinkkejä maauimaloista ja muista sinilevättöminä pysyvistä uimapaikoista.

Leikkipuistojen kahluualtaat ja vesileikkipaikat ovat osin käytössä kesällä 2024 avoinna olevissa leikkipuistoissa. Leikkipuistojen kesäaukiolajat löydät täältä.

Leikkipuistojen kahluualtaat ovat käytössä osassa leikkipuistoista kesällä 2024.

Taidetta ja museoita lasten kanssa

Pienten Helsingin Museoon lasten kanssa -juttu listaa lapsille sopivia museoita Helsingissä.

Taidetta keskellä kaupunkia! Kim Simonssonin Sammaljätit voi tavata Lasipalatsin aukiolla ja Bio Rexin terassilla aina lokakuulle asti. Vaikuttavia, puhuttelevia ja ilahduttavat myös lapsia.

Jännä matka -lautapelityöpaja Helsingin kaupunginmuseossa arkisin 3.-16.6.2024 klo 12-15. Vapaa pääsy.

Merkillinen Skidipeli Median museo ja arkisto Merkissä 8.5.–27.10.2024. Vapaa pääsy.

Mainos

Kirsi Kunnas: Runo-olohuone – toiminnallinen näyttely runoista ja tarinoista Annantalon galleriassa 10.5.-24.8.2024. Avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Näyttely on osa Kirsi Kunnas 100-vuotisjuhlavuotta.

VantaaHåkansbölen kesänäyttelyt ovat avoinna Håkansbölen kartanon alueella lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–16  sekä heinäkuussa myös perjantaisin. Vapaa pääsy.

Museolipun voi lainata myös kirjastosta!
Viikin kirjastosta voi lainata pääsylippuja Luonnontieteelliseen museoon: perhelippua (2 aikuista, 4 lasta) tai 1 hengen lippua. Lipun laina-aika on 7 vrk. Pääsylippuja ei voi varata etukäteen.


Leikkipuistot ja leikkipaikat

Kaikki Pienten Helsingin leikkipaikkavinkit löydät tämän linkin takaa.

Helsingin leikkipuistojen kesäruokailu alkaa maanantaina 3.6.2024 klo 12.

Koko kesän avoinna olevat leikkipuistot 2024:

Piika, Vähätupa, Kannelmäki, Laurinniitty, Munkki, Isonneva, Taivallahti, Lahnalahti, Intia, Mäkitorppa, Viikkari, Kurranummi, Linja, Traktori, Maasälpä, Linnunrata, Tuorinniemi, Rudolf, Myllynsiipi, Mellunmäki, Lohikäärmepuisto, Mustakivi ja Etupelto

Ajalla 3.-28.6.2024 avoinna olevat leikkipuistot:

Trumpetti, Nuoli, Ida, Torpparinmäki, Kotinummi, Kankarepuisto, Kiikku, Iso-Antti, Hilleri, Arabia, Brahe, Loru, Ulvila ja Maunula

Ajalla 1.7.-7.8.2024 avoinna olevat leikkipuistot:

Nurkka, Kipinäpuisto, Orava ja Lehdokki

Koko kesän suljettuna olevat leikkipuistot:

Santahamina, Kiiltotähti, Roihuvuori, Salpausselkä, Kesanto, Strömberg, Ruoholahti, Seppä, Sanna, Viiri, Kimmo, Filpus, Lampi, Rusthollari ja Tapuli.

Kesällä 2024 avoinna olevat leikkipuistot kartalla.

Pienten Suomi – yli 700 syytä matkailla Suomessa lasten kanssa!


Eläimiä kaupungissa

Pienten Helsigin Eläimiä kaupungissa -jutusta löytyy parhaat vinkit siihen, missä Helsingissä ja naapurikaupungeissa asustaa lampaita, kanoja, lehmiä ja muita kotieläimiä.

Liput Korkeasaareen voi lainata myös kirjastosta!
Kalasataman kirjastosta voi lainata pääsylipun Korkeasaareen eläintarhaan.

Kanoja Mustikkamaan Syötävässä puistossa.

Pienten Suomi

Pienten Suomi on uudistunut! Uuden karttapalvelun ensimmäinen versio on nyt julkaistu ja palvelu tulee kehittymään lisää kesän 2024 aikana!

Pienten Suomi vinkkaa tekemistä ja kokemista lasten kanssa Suomessa. Mukana myös paljon vinkkejä lähiseudulle ja päiväretkiin sekä suuri parhaiden leikkipaikkojen listaus ympäri Suomen. Vinkkejä reissukartalla on tällä hetkellä jo yli 700! Pienten Suomen artikkelit löytyvät toistaikseksi Pienten Helsingin alta.

Pienten Suomi kokoaa kartalle reissuvinkkejä lasten kanssa matkustaville. Jokainen Pienten Suomen vinkki on jonkun toisen suosittelma ja pääpaino vinkeissä on paikoissa, joita ei perinteisistä matkailuoppaista löydy. Voit myös lisätä kartalle oman vinkkisi! Kuva Kotkan Meripuistosta.

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin