Mainos

Esittelyssä Helsingin uusimmat leikkipaikat

Etsitkö Helsingin parasta leikkipuistoa? Helsingissä on uudistettu tai avattu täysin uusia leikkipaikkoja taas useita ja Pienten Helsingin juttu esittelee ne osana leikkipuistojuttujen sarjaa. Tällä kertaa virtuaalisella leikkipuistokierroksella käydään leikkipuisto Mellunmäessä, Hillerissä, Trumpetissa, Iso-Antissa (tulossa) sekä Kruunuvuorenrannan leikkipaikassa. Juttu on julkaistu vuonna 2023.

Tervetuloa tutustumaan leikkimisen uusiin tuuliin, lupaan että juttu inspiroi leikkipuistoseikkailuun!


Leikkipuisto Mellunmäki

Leikkipuisto Mellunmäki sijaitsee osoitteessa Pyhätunturintie 2. Matkaa Mellunmäen metroasemalta leikkipuistoon noin noin 900 metriä. Runkolinja 560 pysäkit (Mellunmäentie H4360 ja H4361) ovat puiston lähellä.

Uudistettu leikkipuisto Mellunmäki oli mitä mahtavin yllätys ja puisto meni heittämättä heti ensi käynnillä Pienten Helsingin taustatiimin Top-5 leikkipuistolistalle Helsingissä! 

Leikkipuisto on uudistettu monen muun uudehkon leikkipuiston ja -paikan tavoin Kompanin pääosin puisilla leikkipuistovälineillä. Erikoisuutena leikkipuisto Mellunmäestä löytyy kiipeilytelineenä ja liukumäkenä toimivan pöllö, joita on aiemmin voinut nähdä ulkomailla uusissa Kompanin leikkipuistoissa. Pöllö onkin puiston vetonaula ja näyttävä sellainen sekä tuntuu olevan myös lasten mieleen. Nimesimme puiston jo pöllöpuistoksi!

Leikkipuisto Mellunmäen remontin yhteydessä myös itse leikkipuistorakennus uusittiin ja se ja loppuosa pihasta valmistui syksyllä 2023.

Mainos

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipuisto Mellunmäestä.

Leikkipuisto Mellunmäen pöllö-kiipeilyteline.

Leikkipuisto Hilleri

Leikkipuisto Hilleri sijaitsee osoitteessa Hillerikuja 6. Matkaa Siilitien metroasemalta leikkipuistoon noin noin 750 metriä.

Leikkipuisto Hilleri Siilitiellä koki piha-alueen uudistuksen vuoden 2023 alkupuolella. Vanha piha-alue olikin remontin tarpeessa jo vuosia ja uudistettu piha-alue on oikein onnistunut ja vanhaa suunnitelmaa kunnioittava. 

Leikkipuisto Hillerin yläpihalla on Vennynpuiston leikkipaikata tuttuja elementtejä pienemmässä kooossa: rinnekohtaa on päällystetty kumirouhealustalla luoden kiipeilyyn hyvät olosuhteet sekä paikan liukumäelle. Tässä kohdin on myös leikkipuiston vesi-elementti, vesimittari, joka ei vierailuhetkellä ollut käytössä. 

Myös Hillerin pihaan on tuotu monen muun Helsingin uudehkon leikkipuiston ja -paikan tavoin Kompanin pääosin puisia leikkipuistovälineillä. Pihaa on myös jaettu osiin ja ainakin yksi alueista on aidattu. Pihan erottaa muista leikkipuistoista sen kerroksellisuus ja luonnonläheisyys, täälläkin on huomioitu monen ikäiset leikkijät. 

Hillerin leikkipuiston parhaita puolia ovat puutarha-teeman ympärille rakennettu metsäinen leikkipuisto, jossa tilat on jaettu erilaisten toimintojen kesken. 

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipuisto Hilleristä.

Leikkipuisto Hillerin yläpiha.

Leikkipuisto Trumpetti

Leikkipuisto Trumpetti sijaitsee Kannelmäessa osoitteessa Trumpettikuja 5.

Kannelmäessä sijaitseva leikkipuisto Trumpetin piha-alue hohtaa vielä vierailuhetkellämme uutuuttaan. Nimestään huolimatta leikkipuisto Trumpetin pihaa ei ole rakennettu soitin-teeman ympärille, vaan tässä leikkipuistossa seikkailevat kotieläimet. Eläinten jäljet leikkipuistojen porteilla johdattavat puisten hevosten, possujen, lehmien ja lampaiden luokse, kiipeilemään, keinumaan, laskemaan liukumäkeä sekä hurjaan vaijeriliukuun. Leikkipuisto Trumpetin leikkialue on aidattu, pienten leikkialuetta ei ole erotettu muusta pihasta.

Trumpetin pihan uudistus on rakennettu jo aiemmin uudistetuista leikkipuistoista tutuilla Lappsetin puisilla, pääosin ruskean sävyisillä leikkivälineillä ja väriä puistoon tuovat asfaltille tehdyt maalaukset. 

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipuisto Trumperista.

Mainos
Leikkipuisto Trumpetin pihalta löytyy mm. suuri kiipeilyteline.

Leikkipaikka Kruunuvuorenranta

Leikkipaikka Kruunuvuorennan liikuntapuisto löytyy osoitteesta Koirasaarentie 31(päiväkodin takana).

Kruunuvuorenrannasta, Laajasaloon rakentuvasta valon kaupunginosasta, löytyy uusi pieni leikkipaikka, joka avattiin leikkijöille loppuvuodesta 2022. Kruunuvuorenrannan ensimmäinen leikkipaikka on osa alueelle parhaillaan rakentuvaa liikuntapuistoa, josta valmiina on leikkipaikan lisäksi tekonurmikenttä sekä skeitti- ja skeittipuisto nimeltään SKUUM! Liikuntapuiston muiden osien on määrä valmistua vielä vuoden 2023 aikana.

Kruunuvuorenrannan leikkipaikka ei ole suurin suuri, mutta sitäkin sympaattisempi. Täällä on elementtejä, joita en ole nähnyt muissa Helsingin leikkipaikoissa. Leikkipaikka on aidattu ja sopii hyvin eri ikäisille lapsille.

Kurkkaa täältä lisää kuvia ja tunnelmia leikkipaikka Kruunuvuorenrannasta.

Kruunuvuorenrannan leikkipaikka.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin